zondag, december 10, 2023
HomeZaterdagDerde klasseMartijn de Boer (Koudekerk): ,,Veel te danken aan trainers en schoonvader"

Martijn de Boer (Koudekerk): ,,Veel te danken aan trainers en schoonvader”

-

Leidenamateurvoetbal.nl levert bijna elke week een bijdrage aan het Leidsch Dagblad met onder meer aandacht voor een speler van een regionale club. Deze week viel de keuze op Marijn de Boer van Koudekerk. Voor wie het niet las of de interesse heeft hierbij het artikel.

Navraag bij zijn trainer, Jarno Verweij, leert ons dat Martijn de Boer binnen korte tijd, hij meerde in de zomer aan bij Koudekerk, een plaats heeft veroverd in de hoofdmacht. ,,Martijn heeft snel behoorlijke stappen gezet, vooral in balbezit. Verdedigend is hij ijzersterk en hij kan negentig minuten gas geven, alleen aan de bal is hij minder comfortabel, maar op dat vlak heeft hij vooruitgang geboekt. Martijn is een leuke jongen om mee te werken. Heel bereid om zich te ontwikkelen, maar soms ook een bluffertje uit Haarlem. Mooi is wel dat hij binnen korte tijd goed lag in de groep. Dat zegt iets over hem, maar ook iets over het team.”

De linkercentrale verdediger c.q. linksback is ook lovend over zijn trainer. ,,Een fantastisch mens, die altijd klaar staat. Als het over voetbal gaat, maar ook daarbuiten. Daarnaast maakt hij ons beter met zijn uitstekende analyses en tips naar aanleiding van videobeelden.” De loftuitingen over en weer, ook voor de andere stafleden, passen in het seizoen bij Koudekerk. Vorig jaar promoveerde de ploeg naar de derde klasse en tijdens het 85- jarige bestaan staat de nieuwkomer ‘gewoon’ vierde op slechts twee punten van het leidende SV Aarlanderveen. Met nog vijf wedstrijden te gaan kan het nog alle kanten op. De in de Spaarnestad geboren speler trapt meteen op de rem als het woord ‘kampioenschap’ valt. ,,Ik zeg niet dat daar ondertussen nooit over gesproken wordt, maar wij zijn vooral bezig met de strijd om de derde periodetitel en we willen de druk erop houden bij SV Aarlanderveen, Nieuwkoop en Blauw Zwart. We zien wel waartoe dat zal leiden. Ik denk niet dat er op dit moment een uitgesproken favoriet is. Zelf was ik onder de indruk van Nieuwkoop, maar daar staan we slechts een puntje op achter. Die ploeg krijgen we nog thuis, zoals ook Lugdunum. Uit moeten we nog naar Sporting Leiden, RKDES en SCW. Andere concurrenten krijgen elkaar ook nog dus het zal spannend blijven tot op het laatste moment. Wij hebben nu enkel de focus op Sporting Leiden waar we zaterdag op bezoek gaan. Zij hebben de punten ook keihard nodig om zich nog veilig te kunnen spelen. Dat we thuis met 7-3 wonnen, zegt mij nu niets meer.”

De Boer, in het dagelijks leven timmerman van beroep,  is de nuchterheid zelve tijdens het gesprek. ,,Het seizoen is al geslaagd omdat er rekening met ons wordt gehouden. We moeten er echter keihard voor werken en als onze focus even niet geheel aanwezig is, kunnen we worden afgestraft. Dat is ook al wat keren gebeurd dus laten we vooral niet zomaar even uitkramen dat we weer kampioen worden.”

Dat de 24-jarige terecht kwam bij Koudekerk is niet bepaald toevallig. ,,Ik ben opgegroeid bij Schoten in Haarlem. Daar heb ik de selectie gehaald en in de tweede klasse op zondag gespeeld. Mijn schoonvader is Ronald Rosdorff, zo ondertussen vergroeid met de club aan de Gruttolaan,  en hij heeft mij overgehaald om naar deze club te komen. Met hem praat ik veel over het spelletje en zijn tips en trucs kan ik zeker goed benutten om mezelf te verbeteren. Ik woon ondertussen in Hazerswoude- Rijndijk. De overstap is mij uitstekend bevallen ondanks dat ik uit een andere regio kwam. Het voetbal is wel heel anders en daar heb ik flink aan moeten wennen. Koudekerk is een voetballende ploeg en speelt volgens een geheel andere stijl dan dat ik gewend was bij mijn eerste club. Of er nog een club hierna komt? Werkelijk geen idee en ik ben daar niet mee bezig. Ik ben blij dat ik mij in dit elftal heb kunnen knokken en ik ben onwijs blij dat ik wat voor het team kan betekenen. Als alles gaat meezitten, kan het verhaal hier nog veel mooier worden.”

Foto’s: met dank aan Joey Mansveld

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read