dinsdag, november 28, 2023
HomeZaterdagDerde klasseMitchell Bons weer opgeleefd bij jagend Koudekerk

Mitchell Bons weer opgeleefd bij jagend Koudekerk

-

LAV levert wanneer het seizoen loopt elke week een bijdrage aan het Leidsch Dagblad. Zo ook deze week. Mitchell Bons van Koudekerk werd aan de tand gevoeld. Hieronder zijn relaas voor het geval u het nog niet kon lezen.

Geboren in Zevenhoven was het logisch om zijn geliefde spelletje eerst te spelen bij de plaatselijke SV. Met het gezin verhuisde Mitchell Bons vervolgens naar Zwammerdam en daar, bij de VV, speelde de buitenspeler het langst bij de huidige nummer twee van de vierde klasse B. Nog wel stapte hij even uit naar ARC in de A-junioren, maar Damme was toch echt zijn cluppie waar hij op zeker zou eindigen. ,,Ik had nooit verwacht dat ik daar weg zou gaan. Mijn broer Justin speelde er ook, nu nog trouwens, en ik was een soort van vergroeid met de club. Toch is een vertrek ervan gekomen. Mijn vriendin woonde al in Koudekerk en we zijn daar samen gaan wonen. Na lang aarzelen verkoos ik aan de Gruttolaan te gaan spelen vanaf afgelopen zomer, hoewel het thuisfront het zo ongeveer nog niet kan geloven.”

De overstap pakte goed uit voor de dertiger. ,,Bij Zwammerdam speelde ik heel veel, maar in het laatste jaar opeens veel minder. De trainer koos voor mijn broer en Koen Woudenberg op de flanken. Prima spelers en te begrijpen, maar voor mij was het wel een hard gelag. Tegen NSV’46 scoorde ik twee keer en wonnen we met 0-3. Een week later zat ik negentig minuten op de bank zonder uitleg. Mede door het amper meer spelen en de thuissituatie heb ik de knoop doorgehakt. Koudekerk vond ik altijd al een boeiende tegenstander en vaak scoorde ik er tegen. Nu heb ik getracht mij in de basis te spelen en dat is gelukt. Ik heb het enorm naar mijn zin. Zo ook recent op trainingskamp in Lissabon waar ik die gasten weer beter heb leren kennen.“

Volgens trainer Jarno Verweij maakt Bons een ‘sterke ontwikkeling’ door en dat eigenlijk in zijn nadagen. ,,Mooi om te horen, maar de complimenten gaan eigenlijk naar hem uit. Jarno is een enorm gedreven trainer, die nooit poep praat om het zo te zeggen. Mede door zijn videoanalyses maakt hij spelers echt beter. Ik heb er veel baat bij. Soms zie ik beelden van mezelf en dan vraag ik me af wat ik eigenlijk aan het doen was. Zijn uitleg is heel sterk en ik sta er ook zeker open voor. De trainer heeft besloten om door te gaan en dat is een belangrijke reden voor mij om er minimaal nog een jaartje Koudekerk aan vast te plakken. We zijn net ouders geworden van een lieve dochter en het is allemaal drukker geworden. Met zo’n trainer aan boord heb ik echter nog geen reden om te stoppen. Het is by far de beste die ik zelf ben tegen gekomen.”

De promovendus is momenteel de nummer acht met een achterstand van zes punten op koploper Lugdunum. ,,Daarmee staan we te laag, maar nog niet ver weg. Onze doelstelling is om zo hoog mogelijk te eindigen en ik durf zelfs te stellen dat we niet kansloos zijn voor de hoofdprijs. Enkel tegen SV Aarlanderveen verloren we terecht. Verder wonnen we alles dik verdiend en waar we punten lieten liggen, was dat zeker niet nodig geweest. We ontvangen ook met grote regelmaat complimenten van onze tegenstanders. Het is nu zaak om stabieler te worden en ik heb het idee dat de eerste vier wedstrijden die we gaan spelen bepalend zijn om daadwerkelijk op te kunnen gaan voor de hoogste positie. We beginnen tegen SCW. Zij staan laag, maar we onderschatten geen enkele tegenstander. Wel bulken we van het zelfvertrouwen op basis van de eerste seizoenshelft.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read