zaterdag, april 27, 2024
HomeZaterdagDerde klasseYoek Bentvelzen vindt zichzelf meer een '9,5'

Yoek Bentvelzen vindt zichzelf meer een ‘9,5’

-

Leidenamateurvoetbal.nl levert sinds een aantal maanden terug weer wekelijks een interview aan het Leidsch Dagblad. Daarin aandacht voor een regionale speler. De negende versie werd gisteren geplaatst. Voor degenen die dit (nog) niet lazen hierbij de mogelijkheid. Aan het woord kwam Yoek Bentvelzen van ROAC

Yoek Bentvelzen vindt zichzelf meer een ‘9,5’

ROAC presteerde in de eerste zes ontmoetingen tamelijk wisselvallig. Het vlaggenschip van de twee seizoenen geleden nog eersteklasser had het plan mee te gaan doen om de prijzen in de derde klasse, maar dat leek wellicht te hoog gegrepen gezien de eerdere resultaten. Twee weken geleden werd er wel een knap gelijkspel op bezoek bij WV- HEDW geboekt en afgelopen zondag werd de tot aan afgelopen weekend koploper Swift gevloerd op het Hertogspark. Yoek Bentvelzen zorgde met zijn late treffer voor wat meer kleur op de Ripse wangen en de weg omhoog zou zomaar eens ingezet kunnen worden. De ondertussen zevenvoudig doelpuntenmaker, die onder meer drie keer tot scoren kwam tegen Quick 1890, meent dat zijn ploeg nog te laag staat.

,,Wanneer je tweemaal achtereen degradeert, is de verwachting dat er daarna weer meer gewonnen kan worden. Een deel van de kern van het team speelt nog steeds en in de voorbije jaren zijn er jongens uit de eigen jeugd doorgekomen. Ik bemerk dat ons positiespel beter wordt en dat we ook zekerder aan de bal zijn. Het spel vaan ROAC was er in de voorgaande seizoenen op geënt om het vooral in defensief opzicht eerst voor elkaar te hebben. Nu kunnen we geleidelijk aan ook zelf meer afdwingen in balbezit. Het is niet per se dat we de tegenstander de wil op kunnen of moeten leggen, maar in deze klasse moeten wij wel in staat zijn om bij de beteren te horen. Tot aan de winterstop spelen we nog tegen ploegen die onderin bivakkeren. Dat is geen garantie voor succes, maar we moeten negen punten bij elkaar kunnen voetballen. Als dat niet lukt, mag je ook geen aanspraak maken op een prijs straks.”

De bijna 26-jarige pedagoog , werkzaam in Utrecht, startte een jaar of twintig terug bij zijn huidige club maar maakte ook wat uitstapjes. ,,Ik ben geboren in Delft en verhuisde als eenjarige naar Rijpweteing. ROAC was de logische keuze. Twee jaar heb ik gespeeld bij UVS om vervolgens terug te gaan. Van klein mannetje groeide ik opeens snel en daar heb ik de nodige hinder van ondervonden. Pas vanaf de A-jeugd heb ik dat achter me kunnen laten. Tijdens corona en tot vorig seizoen verkoos ik Docos om met vrienden daar te ballen in het derde. Een leuke en mooie tijd en ik bezoek ze nog regelmatig op zaterdag. Al met al bleek ik te fanatiek voor het niveau en bij ROAC trokken ze weer aan me. Inmiddels woon ik met vrienden al ruim vijf jaar in Leiden maar doordat ik nu in het bezit van een auto ben, is het prima te doen. ROAC is ook echt wel mijn cluppie. Er is nooit stress of paniek en iedereen kent elkaar.”

Van Bentvelzen wordt verwacht dat hij doelpunten maakt. ,,Onder Hein Leliveld was ik middenvelder. Omdat Dick Heemskerk stopte, ontstond het plan om mij door te schuiven naar de punt. Eigenlijk voel ik mij geen ‘9’ of ‘10’, maar meer iets daartussen. Voorheen was het niet zo dat ik garant stond voor doelpunten, maar toen hing ik ook pas tegen 1 aan. In het laatste jaar voor mijn vertrek naar Docos kreeg ik een basisplaats. Nu ben ik verder in mijn ontwikkeling en er zijn genoeg spelers waar ik in het veld een klik mee heb en er mag ook best een verwachting zijn vanuit de club en de staf. Ik ben er niet specifiek mee bezig, maar een aantal van vijftien goals is geroepen. Daar gaan we dan maar voor, maar het grootste belang trek ik breder. Meedoen om de prijzen.”

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read