zondag, april 28, 2024
HomeZaterdagDerde klasseROAC mag in handen knijpen met punt tegen KDO

ROAC mag in handen knijpen met punt tegen KDO

-

Het doet wat denken aan Brighton & Hove Albion, als je hoort van het spel dat ROAC speelt. De derdeklasser probeert verzorgd voetbal te spelen met een mix van jonge en ervaren spelers en net als bij die ploeg aan de overkant van de Noordzee, zijn de resultaten wisselend. Neem de meest recente wedstrijd, 1-1 tegen KDO.

Gelijkspelen had ROAC dit seizoen nog niet gedaan, overwinningen en nederlagen werden afgewisseld door de ploeg uit Rijpwetering. Op bezoek bij KDO was het de bedoeling om de derde overwinning van het seizoen te pakken, maar de stand bleef steken op 1-1. ,,We hadden de volle overtuiging om daar drie punten te pakken”,  vertelt Loek van As. Op basis daarvan zou je dus ontevredenheid verwachten.

Toch was dat niet zo voor Van As. ,,Als je naar de wedstrijd in zijn geheel kijkt, denk ik niet dat we met een punt mogen klagen. We waren in de eerste helft niet per se beter dan KDO, maar zij hadden veruit de meeste kansen. Zo werden we echt op de been gehouden door onze doelman, Tijn van der Geest, die een bal schitterend uit de kruising hield.” Niet veel later scoorde ROAC de openingstreffer.

,,Het was een goede aanval hoor”, blikt Van As terug. ,,Maar hij ging uiteindelijk via Sam van der Geest en een speler van KDO tegen de touwen. Het doelpunt viel op slag van rust, dus dat was voor ons gewoon heel erg lekker. In de tweede helft was er een fase dat we een stuk beter voor de dag kwamen en met mogelijkheden de overhand hadden. Grote kansen werden dat alleen niet, omdat we in de eindpass wat slordig waren.”

,,In het laatste kwartier kantelde het spelbeeld en werd KDO heel gevaarlijk.” Ook werd er nog een inzet van de thuisploeg van de lijn gehaald. ,,We hoeven dus niet te klagen met een punt, maar vooraf was dat wel echt onze doelstelling. Helaas viel op dat moment ook de 1-1.” Over doelstellingen gesproken: Van As gaf aan dat ROAC dit seizoen echt in de bovenste regionen mee wil doen.

De speelwijze van ROAC is wat veranderd ten opzichte van de laatste jaren. Waar vaak werd geleund op een sterke defensie, probeert de ploeg wat meer uit de schulp te kruipen. ,,De focus ligt op goed en verzorgd voetbal, daar hebben we ook echt een goede ploeg voor. We hebben ook veel jonge gasten die gewoon in de basis staan, maar je ziet dat we nog wat tijd nodig hebben.”

,,Het gaat steeds beter”,  ziet Van As. ,,Maar vandaag zag je dat we in de eindfase niet goed genoeg waren. We hadden na twintig minuten in de tweede helft gewoon een tweede goal moeten maken, maar die viel uiteindelijk voor KDO.” ROAC boekte dit seizoen wisselende resultaten, ‘en dat kwam eigenlijk altijd door onszelf.’ Van As neemt de 5-2 nederlaag tegen TABA als voorbeeld.

Die wisselvalligheid in resultaten past wel bij het Brighton & Hove Albion van de derde klasse. ROAC wil verzorgd en aanvallend spelen, maar speelde zich bijna K-O tegen KDO. 1-1 was de eindstand.

KDO – ROAC: 1-1. 44. Van der Geest 0-1, 58. KDO 1-1.