zondag, april 28, 2024
HomeZaterdagDerde klasseROAC 'wint' met 1-1 in Amsterdam (met Rips doelpunt op beeld)

ROAC ‘wint’ met 1-1 in Amsterdam (met Rips doelpunt op beeld)

-

Derde klasse (zondag)- ROAC heeft een punt opgehaald uit de hoofdstad. De ploeg van Bart Jansen had de zaakjes in de eerste helft onder controle, maar moest na rust terug. Vlak voor het einde van de officiƫle speeltijd kwam WV-HEDW op voorsprong, maar in blessuretijd bracht de ingevallen Freek van Zeil alsnog de gelijkmaker op het scorebord op sportpark Middenmeer. Jansen sprak in de nastoot over een gevoel van winst, ondanks het gelijke spel.

,,Zij begonnen zoals wij vooraf hadden verwacht. Fel en met een stormloop op ons doel. Het was zaak om het eerste kwartier te overleven en daar slaagden we in. Ze hadden wel veelvuldig de bal, maar ik zag enkel kleine mogelijkheden. Na een minuut of vijftien waren zij min of meer uitgeraasd en kwamen wij beter in ons spel. Het werd gelijkwaardiger en we kregen wat mogelijkheden en kansen met vrije trappen rondom de zestien. Ook leverden we twee lobjes af omdat hun doelman wat ver voor zijn hok stond. Helaas leverde dat geen doelpunten op, maar we zaten in elk geval goed in de wedstrijd. Tijn van der Geest moest aan onze kant eenmaal handelend optreden en deed dat goed.”

De trainer vervolgt: ,,Na de pauze kwamen zij weer en kregen we het moeilijker. We konden ons maar moeilijk onder de druk uit voetballen en eerlijk gezegd was het wachten op de 1-0. Helaas kwam die er ook. We leden balverlies op hun helft en zij gingen er als een speer vandoor. Via de flank werd de voorste man bereikt en zo kwamen we vlak voor tijd op achterstand. Die tussenstand was ook wel terecht, maar je weet dat je altijd nog wat blessuretijd krijgt. We brachten de lange en kopsterke Freek van Zeil en juist hij maakte in de extra tijd de 1-1 via het hoofd na een hoekschop van Jay Koek. Hij raakte hem niet eens heel goed, maar we waren er wel erg blij mee. Dit gelijke spel voelde als een winstpartij. Vorige week kregen we iets te weinig en nu juist iets teveel. Met een goed gevoel reisden we terug, want deze ploeg behoort aan de bovenkant en staat niet voor niets vierde. Volgende week krijgen we met Swift een soortgelijke tegenstander, maar zij zijn net nog wat sterker. We kennen ze ook van eerdere duels waarbij ik onder meer denk aan de nacompetitie. In elk geval spelen we thuis en daar hopen we voordeel uit te putten. Het zou mooi zijn als we de koploper goed kunnen bestrijden met een prettig resultaat tot gevolg.”