maandag, april 15, 2024
HomeZaterdagDerde klasseSporting Leiden en Koudekerk vermaken en blijven in balans (plus nababbel)

Sporting Leiden en Koudekerk vermaken en blijven in balans (plus nababbel)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Na een voor Sporting Leiden enerverende week waarin afscheid werd genomen van de hoofdtrainer en twee andere stafleden (meer daarover in de interviews na afloop) kwam de thuisploeg sterk voor de dag tegen hoogvlieger Koudekerk. Uiteindelijk kwam er met 1-1 geen winnaar, maar hadden beide trainers het idee dat er meer in had gezeten voor hun ploeg. Met nog vier duels te gaan, lijkt Sporting geleidelijk aan kansarm om nog bij de eerste acht te eindigen en is het ook nog allerminst zeker dat de nacompetitie wordt gehaald. Dat kan voor Koudekerk nog wel, in dit geval voor promotie, maar het gelijke spel leverde toch vooral teleurstelling op bij de withemden.

Zoals bekend is het hoofdveld van Sporting al geruime tijd lastig te bespelen, maar door de regenval werd het er niet beter op. Wel maakte de gladheid van het veld dat zich een boeiend duel ontspon, waarin beide ploegen genegen waren om tot het gaatje te gaan. De scheidsrechter van dienst had het er zwaar mee, maar bezweek niet onder de herhaaldelijke protesten aan zijn adres. Toch was er veel respect onderling en liep het duel nimmer tegen de grenzen van het toelaatbare aan.

Koudekerk opende ronduit sterk tegen de thuisploeg, dat startte met onder meer de 46 jarige Pierre Neuteboom tussen de palen en jongeling Anthony Cornelisse als linksback. Het tweetal kon na afloop terugkijken op een verdienstelijk optreden. Daan van der Zwet werd als eerste gevaarlijk namens de gasten. Met een zwabberbal uit de tweede lijn testte hij de ervaren sluitpost. Mike van Velzen mikte daarna voorlangs en Cornelisse had vervolgens een prima ingreep in huis om een kans van Koudekerk in de kiem te smoren.

Bij de eerste gelegenheid aan de andere kant om gevaar teweeg te brengen was het meteen raak. Ronald Mink jr bracht de bal bij Cornelisse en zijn inzet werd met een laatste balaanraking tot doelpunt gepromoveerd door Soufiane Boukhidous. De spits nam zo weer zijn doelpunt mee, maar bovenal sleurde hij voorin dat het een lieve lust was en hij was een continue plaag voor de Koudekerkse verdediging, die verder echter geen doelpunt meer toe stond van de goalgetter.

Dilano Lardee had daarna een prima poging in huis, maar uit de draai verdween zijn inzet naast het doel van Roy Dorrrepaal. Bij Koudekerk kwam er stilaan gemopper in de ploeg en zo kreeg Sporting Leiden het idee goed de tanden in de wedstrijd te hebben staan. Tot aan de rust bleef Koudekerk wat gevaarlijker, maar door passie en beleving bij de gastheer bleef de voorsprong in tact.

De 1-0 werd evenwel kort na de pauze omver gekegeld door Mike van Velzen. Wessel Bakker bediende Yvar de Groot, die de spits in stelling bracht. Net als Boukhidous toonde de puntspeler zijn waarde met zijn doelpunt. Even daarna was Olaf Bakker er vandoor, maar de vleugelspeler kreeg de bal niet bij Van Velzen.

Boukhidous kreeg nog een kans op de 2-1, maar vond Dorrepaal op zijn weg. Groter was de kans van de gasten kort hierna, maar drie Koudekerkers kregen het van dichtbij niet voor elkaar om Neuteboom te kloppen. Zo bleef het levendig en ging Koudekerk meer en meer op jacht naar de voorsprong. Sporting moest terug, maar bleef weldegelijk zelf ook gevaarlijk via de uitbraak. In de slotfase had de derde treffer van de middag zomaar kunnen vallen voor de Leidenaren. Mink vergat een keer zelf te schieten, maar hij bediende kort daarna de ingevallen Elroy Lammers ook keurig, maar diens inzet ging net naast. Zo ook die van Lardee en zo kwam Koudekerk in die fase met de schrik vrij. Wel moet gesteld worden dat het op dat moment ook al 1-2 had kunnen staan. De net ingevallen Mitchell Bons kopte namelijk een bal enkele decimeters naast de voor hem verkeerde kant van de paal.

Zo kwam er geen winnaar en dat leverde weinig uitbundigheid op na afloop. In deze fase van de competitie zijn driepunters heilig om nog tot een positieverbetering te komen, maar daar slaagden de teams dus niet in. Althans, Sporting liep wel een puntje uit op Stompwoijk’92 en Koudekerk passeerde Blauw Zwart op de ranglijst. De komende weken zullen uitwijzen hoe waardevol het punt is geweest voor de beide ploegen.

Sporting Leiden- Koudekerk 1-1 (1-0). 12. Boukhidous 1-0, 48. Van Velzen 1-1.

Sporting Leiden: Neuteboom, Dieke, Heemskerk, Siebert, Van Egmond, Cornelisse, Hamelink (68. Devilee), Mink, Lardee, Beijersbergen (69. Lammers), Boukhidous.

Koudekerk: Dorrepaal, Van der Zwet, De Schepper, De Boer, Van Rijswijk (90. J.Roosenbrand), Schmand, Van Aalst (79. Bons), W. Bakker, O. Bakker (75. Pennin), Van Velzen, De Groot.

Beluister hier de vraaggesprekken met achtereenvolgens Jarno Verweij en Ronald Mink:

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read