zondag, april 28, 2024
HomeZaterdagDerde klasseSV Aarlanderveen kan slag slaan in titelrace

SV Aarlanderveen kan slag slaan in titelrace

-

Derde klasse A (zaterdag)- Komend weekend staat de topper tussen SV Aarlanderveen en Nieuwkoop op het programma. Na afgelopen zaterdag heeft er een wisseling van de wacht plaatsgevonden. De ploeg van Sander van Dijk maakte gehakt van Van Nispen. Bij 10-1 (beluister de podcast van Studio Alphen) stopte de teller. Door dit resultaat degradeerden De Zilkers nu al naar de vierde klasse nadat het vorig seizoen uit de tweede klasse kukelde. De terugval is niet geheel verrassend, want de ploeg van Stephan Spruijt voetbalde pas een punt bij elkaar. Dat heeft alles te maken met het gegeven dat de selectie leeg liep na afgelopen zomer en dat de trainer het moest doen met louter jeugdigen. De vlag bij de SVA hangt er compleet anders bij.

Concurrent Nieuwkoop kwam in de voorbije speelronde niet voorbij aan Blauw Zwart, dat ook zelf nog aansprak mag maken op de titel. Door dit resultaat pakten Van Dijk en de zijnen een marge van twee punten en gesteld kan worden dat er mogelijk voorgesorteerd kan worden op het kampioenschap bij de Trots van De Polder.

Nieuwkoop en Blauw Zwart ‘schaakten’ zich door de eerste fase van de wedstrijd heen afgelopen zaterdag. Daarna nam de thuisploeg het heft in handen en het team met de oranje shirts kon eenmaal raak prikken via Robin Voorend. Na de rust ging het spel op en neer, maar de thuisploeg verzuimde vooral er 2-0 van te maken. De ploeg van Alan Campfens hield zicht op een resultaat en die kwam er via Bastiaan Hendriksen.

De heenwedstrijd tussen Nieuwkoop en SV Aarlanderveen eindigde ook al in een gelijkspel: 2-2. De thuisploeg opende de score, maar daarna pakten de Polderboys de voorsprong. In de laatste minuut werd het alsnog gelijk en daar bleef het bij.

De verwachting is dat de ploegen ook komend weekend in het inhaalduel dicht bij elkaar zullen liggen. Na negentien duels scoorden beide teams liefst 63 keer en daarmee scoren ze het vaakst in 3A. Nieuwkoop heeft wel een beter doelsaldo, want het kreeg pas achttien treffers om de oren. In eerste instantie gaat het echter om de punten en groen-zwart heeft dus nu een lichte voorsprong te pakken. Thuis komt SV Aarlanderveen heel sterk voor de dag met 25 punten uit negen wedstrijden. Nieuwkoop doet het uit ook niet verkeerd en vergaarde twintig punten uit acht ontmoetingen.

Het mag duidelijk zijn dat onze redactie komend weekend veel aandacht zal schenken aan deze kraker en via Studio Alphen, een van onze mediapartners, zullen er ook beelden verschijnen op onze website.

Hierbij nog de beelden van de heenwedstrijd met dank aan Studio Alphen:

YouTube player

Stand bovenin: 1 SV Aarlanderveen 19-43, 2 Nieuwkoop 19-41, 3 Blauw Zwart 20-40, 4 Koudekerk 20-39, 5 DWO 20-39.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read