HomeZaterdagDerde klasseTAVV doet goede zaken na winst op RKDES

TAVV doet goede zaken na winst op RKDES

-

Derde klasse A (zaterdag)- Op speeldag elf speelde TAVV een uitwedstrijd bij RKDES uit Kudelstaart. Een belangrijke wedstrijd gezien de stand op de ranglijst, beide ploegen ontlopen elkaar namelijk niet veel wat betreft behaalde punten. Van goed voetbal kon er nauwelijks sprake zijn deze middag, de wind en regen speelde een prominente rol. De ploeg uit Ter Aar ging uiteindelijk met de winst aan de haal. Het werd 1-2 voor de bezoekers.

Kevin van Broekhoven over de winstpartij: ,,Het waren barre omstandigheden waarin de wedstrijd moest worden afgewerkt. Wij begonnen de eerste helft met de wind in onze rug, waardoor wij wat meer het spel konden maken. Onze opponent probeerde hier en daar wel een aanval op te zetten, maar tegen de wind in was er voor hen niet tegen aan te werken. Als team hielden we er hoge druk op en hierdoor kwam RKDES er eigenlijk helemaal niet meer uit. Gedurende de eerste helft hadden wij het meeste balbezit en zo’n tien minuten voor rust kwamen we op voorsprong. Achmed Sharief maakte een goede actie op links, bediende Youri Bakker en hij schoot keurig binnen. Met een 0-1 voorsprong gingen we de rust in.”

De verdediger vervolgt: ,,Na de onderbreking waaide het nog harder en hadden wij de wind tegen. Onze opponent deed eigenlijk wat wij de eerste helft deden. Ons vastzetten, waardoor wij niet aan voetbal toekwamen. Het werd aan alle kanten steeds rommeliger, ballen die over de zijlijn verdwenen, passes die niet aankwamen en ga zo maar door. Niet alleen van onze kant, maar ook bij RKDES lukte eigenlijk niets meer. Moeder natuur had deze wedstrijd simpelweg overgenomen. Toch verdubbelden we halverwege de tweede helft de score. Vanuit de omschakeling werd Sharief bereikt die keurig afrondde. Na dit doelpunt werd het aanmodderen richting het einde. We hielden redelijk stand maar kregen kort voor tijd nog wel een tegendoelpunt te verwerken. Verder kwamen we niet meer in de problemen tot het laatste fluitsignaal en boekten daarmee dus een belangrijke overwinning.”

De Ter Aarder tot besluit: ,,De meeste ploegen kunnen gaan genieten van de winterstop. Voor ons is het nog niet zover. Volgende week staat er wederom een belangrijke pot voor ons op het programma uit bij RVC’33. Bij winst sluiten we echt aan bij de bovenste ploegen, dus we gaan nog een keer vol gas geven.”

Bij winst volgende week van de formatie van Ludo Pistorius kan een sprong worden gemaakt naar de gedeelde tweede plaats met Koudekerk. Bij een driepunter worden Zwammerdam, Soccer Boys en BSC’68 op de ranglijst gepasseerd.