zondag, april 28, 2024
HomeZaterdagDerde klasseTeleurstellend verlies voor ROAC uit bij RODA’46

Teleurstellend verlies voor ROAC uit bij RODA’46

-

Derde klasse C (zondag)- Afgelopen zondag reisde de selectie van ROAC trainer Bart Jansen af naar Leusden om het daar op te nemen tegen RODA’46. De Ripse ploeg kent een wisselvallig seizoen en er was alles aan gelegen om met een overwinning van het veld te stappen. De ploeg speelde verzorgd, creëerde de nodige kansen, maar verloor de wedstrijd door twee dode spelmomenten. Het werd 2-1 voor de thuisploeg.

ROAC doelman Tijs van der Geest, die bij het tweede tegendoelpunt niet vrijuit ging, over de wedstrijd: ,,Ik baal vreselijk van dit verlies. We begonnen goed en de controle lag bij ons. Al vroeg in de wedstrijd, kwamen we op voorsprong door een schitterend schot van afstand van Thijs van Seggelen. Dat was lekker en eigenlijk had een paar minuten later de score al verdubbeld moeten worden. Helaas belandde de inzet van Loek van As op de lat. We probeerden ons eigen spel te blijven spelen, maar toch kwamen zij vanuit het niets op gelijke hoogte uit een corner. Dat was wel een domper. Kort na de gelijkmaker kreeg RODA’46 wederom een hoekschop. Hij draaide de zestien in, ik kwam uit en zat er compleet naast. Hierdoor kon de tegenstander de bal kinderlijk eenvoudig binnenlopen. Deze fout reken ik mezelf echt aan en ben ervan overtuigd dat de wedstrijd anders was gelopen. Met een achterstand gingen we dus de rust in.”

Van der Geest vervolgt: ,,Ook na de onderbreking waren we de bovenliggende partij. We creëerden kansen en hadden het betere van het spel. Het ontbrak ons aan een klein beetje geluk. We hadden zeker kunnen scoren, maar de bal wilde er gewoon niet in. De trainer wisselde in de slotfase nog om er een slotoffensief uit te persen. Ook dit bleek onfortuinlijk genoeg voor ons ook niet voldoende. Met een onnodig 2-1 verlies huiswaarts keren gaf mij persoonlijk geen fijn gevoel. Ik reken het mezelf aan, dat we door mijn foute inschatting bij de tweede tegentreffer de wedstrijd hebben weggegeven. Gezien het spelbeeld van de wedstrijd hadden we minimaal een punt verdiend, maar ik had bij een overwinning echt niet raar opgekeken. Balen, echt balen.”

De mannen van Jansen zullen de komende wedstrijden de mouwen moeten opstropen om de nodige punten te vergaren om daadwerkelijk een rol van betekenis te kunnen gaan spelen. Aanstaande zondag, uit bij de nummer vijf WV-HEDW uit Amsterdam kan wellicht het tij worden gekeerd.

Het duel werd, zoals eerder al aangegeven op deze site, overigens omgedraaid vanwege festiviteiten in Rijpwetering.

Sergio Rademakers
Sergio Rademakers
Verslaggever sinds 2013. Leidenaar pur sang, vooral kenner van derde-en vierde klasse, sergio@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read