zaterdag, december 9, 2023
HomeBekerMatige samenwerking nekt Koudekerk bij MVV ‘27 (5-1)

Matige samenwerking nekt Koudekerk bij MVV ‘27 (5-1)

-

Districtsbeker- Groep 2, poule 15 – Koudekerk beleefde afgelopen zaterdag een teleurstellende middag. Na een hoopvol begin van de Gruttolaan-bewoners, bleek MVV’27 uiteindelijk de duidelijk betere partij en moest de formatie van Jarno Verweij genoegen nemen met een ruime nederlaag (5-1). Twee weken voor het begin van de competitie is een stevige oorwassing voor geen enkele ploeg echt lekker, maar Verweij hoopt vooral dat zijn team geleerd heeft van het forse bekerverlies in Maasland.

Verweij: ,,Natuurlijk hoop je vooraf niet op zo’n middag, maar aan de andere kant is het ook duidelijk geworden waarin we nog stappen kunnen maken. Vorige week speelden we een prima pot, maar vandaag hadden we duidelijk een mindere dag. Op onze inzet was niets aan te merken, maar het schortte bij ons vandaag vooral aan de matige onderlinge samenwerking. We zijn een paar keer dodelijk weg gecounterd en op die momenten zagen we er als ploeg niet goed uit. Gelukkig is er in deze fase nog tijd om daaraan te werken en dat gaan we de komende weken ook zeker doen. Hoe ik onze kansen inschat in deze derde klasse? Dat vind ik lastig te zeggen. Ik ken niet alle tegenstanders, maar weet wel dat er met ploegen als DoCoS en ESTO, vorig seizoen gedegradeerd uit de tweede klasse, een aantal sterke ploegen zijn bijgekomen. Ook dit jaar moet je weer zes ploegen onder je zien te houden om je veilig te spelen en dat is al een uitdaging op zich.”

Vervolgend: ,,Heel veel ploegen zullen gedurende het seizoen naar boven kijken, maar moeten gelijktijdig ook naar blijven beneden kijken en ik denk dat dit ook voor ons zal gaan gelden. Vorig jaar hebben we tot in de laatste fase van het seizoen meegedaan om de prijzen, maar dat wil niet automatisch dat dit ook dit jaar weer het geval zal zijn. Ik denk dat we pas halverwege het seizoen kunnen zeggen waar we precies staan. Het zal weer een hele interessante competitie in de derde klasse gaan worden, zo is mijn verwachting’’, aldus Verweij tot besluit.

MVV’27 – Koudekerk 5-1 (doelpunt Koudekerk: Stan van Veen)

Basisopstelling Koudekerk: Lenferink, Bennis, J. Roosenbrand, F. Roosenbrand, De Boer, Meertens, Van Rijswijk, Cetinkaya, Castelein, Bakker, Van Aalst.

Must Read