zaterdag, april 27, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse C, zondag 29 oktober

Voorbeschouwing derde klasse C, zondag 29 oktober

-

KDO- ROAC

Op de vijfde speeldag treft ROAC in KDO een oude bekende. Zo kwamen de beide clubs afgelopen seizoen ook al tegen elkaar uit. Zowel de formatie uit De Kwakel als de paarswitten degradeerden via een respectievelijk tiende en dertiende positie uit de tweede klasse. In de derde klasse startte Kracht Door Oefening met een zege, maar daarna moest tot drie keer toe de tegenstander worden gefeliciteerd. ROAC diende dat tweemaal te doen en twee keer stapte de ploeg van Bart Jansen zelf winnend van het veld. Tot nu toe was het verlies, winst, verlies en weer winst dus dat rijtje dient doorbroken te worden. ROAC had in de voorbije speelronde geen kind aan PVC. Overigens heeft ook KDO besloten na dit seizoen de zondag te verlaten voor het zaterdagvoetbal. Zie hieronder de motivatie geplukt van de site van de huidige nummer tien.

Waarom deze verandering?

De afgelopen jaren zijn veel andere voetbalverenigingen in onze regio overgestapt van zondag naar zaterdag voor hun selectieteams. Dit heeft geleid tot een afname van het aantal teams in de zondagscompetitie, wat op zijn beurt resulteert in een lager niveau op zondag. Bovendien moeten we steeds verder reizen voor uitwedstrijden, wat meer tijd en kosten met zich meebrengt voor spelers en begeleiding. Ook verdwijnen de traditionele ‘derby’s’ op zondag langzaam. Dit alles heeft ons ertoe aangezet om deze stap te overwegen.

Overige wedstrijden: PVC- DIOS, Quick 1890 AFC- SMVC Fair Play, Roda’46- AVV Swift, WV- HEDW- APWC, AFC TABA- FC Aalsmeer.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read