zondag, april 28, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorschoten'97 (zo) wint van CTO na een vlammende start

Voorschoten’97 (zo) wint van CTO na een vlammende start

-

Vierde Klasse C (zondag)– Sportpark Adegeest was het strijdtoneel waar thuisploeg Voorschoten ‘97 met drie treffers tegen nul wist te winnen van vv CTO ’70. De bezoekers waren niet in staat om de gastheren te verassen na een valse start op de frisse zondagmiddag.

Voorschoten kon de wedstrijd niet beter beginnen dan hoe ze deden. De eerste actie van de wedstrijd resulteerde namelijk gelijk in een treffer voor de thuisploeg. ,,Ik ontving de bal op het middenveld en toen draaide ik open en dribbelde iemand voorbij. Daarna speelde ik Jarno (van den Born, red.) aan die opstoomde aan de rechterkant. Hij gaf de bal voor op onze linksback die hem klaarlegde voor mij waarna ik hem erin kon schieten”, aldus de trefzekere Rob van de Berg.

Zo’n tien minuten na de  vroege openingstreffer kregen de bezoekers een levensgrote kans op de gelijkmaker, maar de scherpte ontbrak bij de doelpoging. De counter die hieruit voortkwam, was een hele gevaarlijke. Zo gevaarlijk zelfs dat de Voorschotenaren de voorsprong verdubbelden. Rob van de Berg die net zelf gescoord had, bracht nu naam genoot Chris in de gelegenheid om te scoren. Na een mooie pass die Chris van de Berg alleen voor de keeper zette, verzaakte hij niet om de bal achter de doelman te krijgen. Chris raakte bij het maken van de 2-0 helaas zelf geblesseerd door de botsing met de uitkomende keeper en moest het veld verlaten.

CTO herpakte zich aardig na hun valse start en de wedstrijd raakte alweer snel in balans na de twee vroege treffers. De bezoekers gaven zich niet gewonnen en knokten voor iedere bal. Dit leidde ertoe dat CTO zelf ook wat kansen creëerde, maar een tegendoelpunt bleef uit.

Na de rust was het weer echt een wedstrijd geworden. Beide teams waren fel in de duels waarna zelfs nog wat opstootjes ontstonden die met geel bestraft werden. Er werd meer rond de zestienmetergebied gevoetbald en er dreigde ook een derde treffer aan te komen, alleen was het nog niet duidelijk aan welke kant deze zou vallen. Invaller Nikola Nikolic nam deze twijfel genadeloos weg. De aanvaller van Voorschoten werd diep gestuurd en speelde knap de laatste man uit echt schoot verwoestend raak in de korte hoek met z’n linkerbeen: 3-0.

Na de treffer was het geloof wel weg bij de bezoekers en kreeg Voorschoten de wedstrijd onder controle. Het tempo was weggeëbd en de partij liep op z’n einde. Rob van de Berg kijkt terug op een goede wedstrijd. ,,Als team voerden we heel goed uit wat we moesten doen. De aanvallers gingen goed diep, het opbouwen ging goed, we schoten niet zomaar de bal naar voren en er zat overal gewoon een idee achter en daardoor ga je lekker voetballen. Complimenten ook naar de verdediging die vandaag goed hun mannetje stonden en we daardoor de nul hebben konden houden.’’

Voorschoten ’97 – vv CTO ’70 3-0 (2-0). 1. Rob van de Berg 1-0, 12. Chris van de Berg 2-0, 65. Nikolic 3-0.

Basisopstelling Voorschoten ’97: Vlasblom, Van der Born, Mulder, Nieuwenhuijsen, Chris v.d. Berg, Hilders, Van der Wijngaard, Vijlbrief, Aschman, Rob v.d. Berg, Merczel.

Basisopstelling vv CTO ’70: Neander Nijman, Dam, Wierdsma, Koelma, Jagersma, Janniek Nijman, Kool, Kabel, Verheul, Markus, Belhadi.

Max Heederik

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read