zaterdag, april 27, 2024
HomeZaterdagVierde klasseDapper Warmunda snoept punten af van koploper BSC'68

Dapper Warmunda snoept punten af van koploper BSC’68

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Warmunda is nog altijd volop bezig om zich op tijd in veiligheid te spelen. Na gisteren degradeerde ook Hazerswoudse Boys mee met Kickers’69 en SJC, maar plek 11 en 10 leveren ook nog nacompetitievoetbal op. De ploeg van Barry van Rijn en Remco Breuer speelde op eigen veld tegen BSC’68 en maakte de grootste titelkandidaat twee punten afhandig: 2-2.

Van Rijn met zijn bevindingen over de leuke tweestrijd. ,,Ik kan niet anders dan tevreden zijn. In de openingsfase hadden we het heel lastig en zagen we dat BSC niet voor niets eerste staat. We hadden moeite om in de wedstrijd te klimmen en de 0-1 was een logisch gevolg. Er gingen wel de nodige persoonlijke fouten aan vooraf en dat leverde uiteindelijk een pingel op. Vervolgens is de ploeg de mouwen meer gaan opstropen en er kwam meer voetbal in ons spel. Dat leverde een prachtige 1-1 op van Menno van Noort, hoewel dat doelpunt wel een beetje uit de lucht kwam vallen.”

Warmunda kreeg met dat zetje in de rug meer kansen en bleef ook in de wedstrijd. Nick van Riessen, normaliter aanvaller maar al enige tijd als linksback opgesteld, maakte de 2-1 voor de thuisploeg en er leek een stunt in de maak. ,,Het kostte wel veel kracht, maar na die voorsprong moesten zij meer komen en kregen we meer ruimte. Helaas werd het 2-2 omdat de scheidsrechter de grensrechter liet staan. Naar ons idee echt een buitenspeldoelpunt, maar dat soort zaken heb je nu eenmaal niet in de hand. Al met al kan ik zeker leven met deze score. Tuurlijk, misschien had er nog meer ingezeten maar de ploeg heeft er in elk geval echt alles aan gedaan.”

Warmunda zag Nicolaas Boys en Roodenburg verliezen en dat gaatje bedraagt nu drie punten. ,,Het wordt ongemeen spannend en we zullen nog drie keer alles uit de kast moeten halen. Het vertrouwen en het geloof zijn er zeker dat het goed kan komen, maar zo niet dan gaan we geen paniekvoetbal spelen hier. Als het nacompetitie gaat worden dan is dat niet anders en zullen we er ook moeten staan. We spelen nog tegen Meerburg, Kickers’69 en Nicolaas Boys. In mijn optiek is elk treffen in deze klasse zwaar en dat is voor Warmunda misschien ook beter, want we weten dus dat we niet kunnen verzaken. We hebben nu een extra weekje rust en zo kunnen de pijntjes weer wegvallen. Wel komen we meestal niet goed uit een fase van rust, maar dat zal nu wel anders moeten. Geen keus gezien de ranglijst. We moeten verder louter naar onszelf kijken en we gaan voor het maximale. Als we er maar alles aan gedaan hebben en dan zien we wel op welke plek we eindigen.”

Basisopstelling Warmunda: Van der Zwet, Juffermans, Safi, Stoter, Van Riessen, Schiferli, Van Noort, Van Dam, Van Bentem, Van Kesteren, Van Rijn.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read