zaterdag, april 27, 2024
HomeVierde klasseSporting LeidenLaagvlieger Sporting Leiden mist scherpte in nederlaag tegen Floreant

Laagvlieger Sporting Leiden mist scherpte in nederlaag tegen Floreant

-

Vierde klasse A (zaterdag)– Het was opnieuw een frustrerende middag voor Sporting Leiden. In de wedstrijd tegen Floreant had de ploeg van Taoufik Maatoug recht op minimaal een puntje, maar voor de zevende keer dit seizoen bleef Sporting Leiden met lege handen achter. Er werd met 0-2 verloren.

De beschrijving van de wedstrijd van middenvelder Sven Glasbergen laat een bijzonder beeld zien: ,,Floreant speelde alleen op de counter en liet ons het spel maken. Opvallend, omdat Floreant voorafgaand aan de wedstrijd acht punten meer had en je zo’n spelbeeld eerder andersom zou verwachten. Wij waren vandaag ook de betere ploeg, naar mijn idee.”

Glasbergen komt vervolgens terug op de valkuil van zaterdagmiddag: ,,Dat was vandaag het gezamenlijke, we waren niet echt één team. We laten graag zien dat we goed kunnen voetballen, maar het gaat bij ons vaak mis in de afronding.” De schuldbewuste Glasbergen miste zelf twee honderd procent kansen om te scoren. ,,Dat is wel een beetje het verhaal van dit seizoen.”

,,Ik wil het geen pech noemen”, vervolgt de middenvelder. ,,Je moet gewoon scherper zijn. Misschien is het ook een stukje kwaliteit, maar je beloont jezelf gewoon wéér niet. Dat gebeurde ook al tegen Roodenburg en NSV’46. Tegen Warmunda geef je ook al de 2-2 weg in de laatste minuut. Dat zijn allemaal leermomenten, want je bent een jonge ploeg. Maar dat is een terugkerend thema.”

Volgende week wacht een belangrijk duel voor Sporting Leiden. Het neemt het dan op tegen Woubrugge, dat op de ranglijst slechts één plaats boven de Leidse ploeg staat. Er is genoeg vertrouwen bij Glasbergen dat die wedstrijd omgetoverd kan worden naar een driepunter. ,,We hebben vandaag ook aan Floreant laten zien dat we gevaarlijk zijn voorin, maar het gewoon miste in de eindfase.”

,,Misschien moeten we gewoon in de spiegel kijken en zien dat we de individuele kwaliteit niet hebben. Aan de kwaliteit van het team als geheel zal het niet liggen”, vertelt Glasbergen, die zijn ploeggenoten even achter heeft gelaten in het café om LAV te woord te staan. De teamsfeer is goed, net als de stemming van Glasbergen: ,,Op naar volgende week!”

Sporting Leiden – Floreant 0-2.

Gert Barnhoorn
Gert Barnhoorn
Sinds 2021 aangesloten bij LAV. Ook werkzaam voor onder meer RTV Katwijk. Bevlogen en goed ingevoerde medewerker. We mogen hem ook wel een weinig clubwatcher van FC Rijnvogels noemen.

Must Read