HomeRKVV TeylingenInterviews RKVV TeylingenGemengde gevoelens bij Teylingen na gelijkspel tegen koploper

Gemengde gevoelens bij Teylingen na gelijkspel tegen koploper

-

Vierde klasse A (zaterdag) –Teylingen startte het kalenderjaar 2023 met een wedstrijd tegen BSC’68. De Benthuizense ploeg was vorig seizoen verantwoordelijk voor de uitschakeling van de thuisploeg in de nacompetitie, dus hadden de mannen van Rob Jonkman nog een appeltje te schillen met de lijstaanvoerder. In deze opzet slaagden de Sassenheimers voor een deel, want na de nederlaag van vorig seizoen (1-2, na verlenging) pakten de rood-zwarten nu wel een resultaat tegen de bezoekers (0-0).

Teylingen-speler Rik Prange blikte terug op de ontmoeting met de koploper:,, Het was een wedstrijd met weinig kansen. Er was daarnaast aan beide kanten veel balverlies, dus voor de toeschouwers viel er niet veel te genieten. Het was een typische 0-0 wedstrijd. Je hebt weleens 0-0-wedstrijden met veel spektakel voor het doel en waarbij de bal er maar niet in wil, maar dat was bij de wedstrijd van vanmiddag niet aan de orde. Al met al is een gelijkspel wel terecht. Wij waren voor rust wat beter en in de tweede helft vond ik BSC’68 de bovenliggende partij. Aan de ene kant is een gelijkspel tegen de koploper niet slecht, maar aan de andere kant hadden we bij winst op vier punten van hen kunnen komen en nu blijft het gat zeven punten. We hebben de ambitie om met de bovenste ploegen mee te doen en dus was het vandaag een uitgelezen kans om de aansluiting te krijgen met de top 4. Jammer, dat dit niet gelukt is, maar ik verwacht dat we nog voldoende kansen krijgen om weer aan te haken. De competitie is nog niet op de helft en iedereen kan van elkaar winnen. Ik durf echt niet te voorspellen welke clubs dit seizoen in de prijzen gaan vallen ‘’, aldus de middenvelder tot besluit.

Teylingen – BSC’68 0-0

Basisopstelling Teylingen:Zonjee, Blonk, Van de Nouland, Van der Heijden, Heemskerk, Prange, Lubbe, Verhoeven, Ritzen, Van der Meij, De Ridder.

Foto’s: Peer Compeer