donderdag, juni 13, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenVoorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 13 mei

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 13 mei

-

De vierde klasse A maakt zich, met nog drie competitieronden te gaan, op voor een ongekende seizoensapotheose. Helemaal onderaan zijn de kaarten geschud (Hazerswoudse Boys, SJC en Kickers’69 zijn rechtstreeks gedegradeerd), maar boven die streep kan het nog, bijna, alle kanten op.

BSC’68 – SJZ

SJZ leek dit seizoen lange tijd verzekerd van de derde plaats en daarmee deelname aan de nacompetitie, maar door de recente nederlaag bij Roodenburg en de opmars van Meerburg voelen de Haasbroek-bewoners de hete adem van hun dorpsgenoten inmiddels flink in hun nek hijgen. De voorsprong op Meerburg is inmiddels geslonken tot vier  punten en dus kan, mede gelet op het treffen SJZ – Meerburg van volgende week, de strijd om plek drie nog flink spannend gaan worden. Alvorens het zover is gaat de formatie van vertrekkend trainer Arie van Duijn eerst nog op bezoek bij koploper BSC’68. De thuisploeg  heeft een voorsprong van één punt op Zevenhoven, dus beide clubs zullen gebrand zijn om met de volle buit van het veld te stappen. De heenwedstrijd tussen beide opponenten eindigde in een 5-1 overwinning voor SJZ.

Roodenburg – Teylingen

Ook in Leiden-Noord staat er komende zaterdag een interessante ontmoeting op het programma. Roodenburg ontmoet daar het Sassenheimse Teylingen. Beide clubs zijn nog niet verzekerd van een verlengd verblijf in de vierde klasse. De winnaar van deze wedstrijd doet bij een zege in ieder geval een belangrijke stap in de goede richting, dus zullen de ploegen er zeer gebrand op zijn om als overwinnaar van het veld te stappen. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 2-1 overwinning voor Teylingen. Cas Lubbe en Mike van der Zon scoorden destijds voor de formatie van Rob Jonkman.

Kickers’69 – Hazerswoudse Boys

Bij de wedstrijd tussen Kickers’69 – Hazerswoudse Boys staat er niet veel meer op het spel. Beide clubs zijn al gedegradeerd en de kans is groot dat beide teams elkaar volgend seizoen, maar dan een niveau lager, opnieuw treffen. Bij Kickers’69 heerste berusting na de niet onverwachte degradatie, maar dat zal bij Hazerswoudse Boys toch anders zijn. De Boys eindigden vorig seizoen als derde de 4e klasse C en streden daarna in de nacompetitie om een plek in de derde klasse. Deze voetbaljaargang waren de Boys geen schim meer van de ploeg van vorig seizoen en is, ruim voor het einde van de competitie, rechtstreekse degradatie een feit. Het heentreffen tussen beide clubs eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Meerburg – Warmunda

Meerburg is eindelijk op stoom gekomen. De formatie van Jelle Korbee die, met name in de eerste seizoenshelft, te kampen had met een ongekend groot aantal geblesseerden, boekte in de laatste speelronde de vijfde opeenvolgende competitiezege en is inmiddels opgeklommen naar de vierde plaats van de ranglijst. De zwart-witten zijn in ieder geval gevrijwaard van degradatiezorgen en wellicht ligt er voor de Rijndijk-club nog wat moois, Meerburg is een serieuze kanshebber voor het winnen van de derde periodetitel, in het verschiet. Komende zaterdag krijgt Meerburg bezoek van Warmunda. De Warmonders staan op de tiende plaats van de ranglijst, een positie die in de eindklassering het spelen van p/d-wedstrijden betekent. Beide ploegen zijn derhalve gebaat bij een driepunter, op voorhand dus een wedstrijd om naar uit te kijken. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 2-1 zege voor Warmunda. Sohrab Safi en Kevin van Bentum enerzijds en Max van Steen anderzijds scoorden.

LSVV’70 – Zevenhoven

LSVV’70 benutte het vrije competitieweekend met het inmiddels traditionele uitje naar Italië, alwaar de formatie van Freek Jansen het nuttigen van de nodige consumpties combineerde met het spelen van een voetbaltoernooi.  De Leidenaren zijn, samen met liefst vijf andere teams, verwikkeld in een felle strijd om directe handhaving en zullen de laatste drie competitiewedstrijden nog flink aan de bak moeten om het gewenste ticket voor nog een jaartje vierde klasse te bemachtigen. Wat dat betreft kunnen de roodhemden komende zaterdag hun borst nat maken, want dan komt runner-up Zevenhoven op bezoek. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Woubrugge- NSV’46

Woubrugge kende een lastige start van de competitie, maar daarna herpakten de Bateweg-bewoners zich knap. Directe degradatie werd afgewend, maar het ontlopen van p/d-wedstrijden zal voor de formatie van Henny Kluivers, momenteel als elfde geklasseerd,  nog een pittige klus gaan worden. De achterstand op plek negen (LSVV’70), een positie die in de eindklassering directe handhaving zou betekenen, is zes punten, dus alleen drie winstpartijen zouden ervoor kunnen zorgen dat Woubrugge de degradatiedans toch nog ontloopt. Komende zaterdag ontvangt Woubrugge het Noordense NSV’46. De bezoekers hebben zich na de zege op Roodenburg (2-1), zo goed als zeker veilig gespeeld en kunnen dus freewheelend de competitie uitspelen. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in 1-3 overwinning voor Woubrugge.

Overig: Nicolaas Boys – SJC

Must Read