donderdag, mei 2, 2024
HomeZaterdagVierde klasseWarmunda klautert verder op

Warmunda klautert verder op

-

Vierde klasse A (zaterdag) – ,,Zo gaaf om te beleven dat je met keihard werken voor elkaar je niet alleen met 1-2 wint bij het immer lastige Hazerswoudse Boys, maar met die drie punten ook drie plaatsen stijgt op deze ranglijst. We kunnen zo de dip van een paar weken achter ons laten en moeten op 4 maart deze inzet ook vasthouden en de lijn doortrekken naar de thuiswedstrijd tegen het ook altijd lastig te bespelen LSVV’70”, aldus de vlot vertellende Warmunda-aanvaller Kevin van Bentem.

Beide ploegen was er alles aan gelegen om in deze vierde klasse A de drie punten te pakken. Want verliezen betekende de intrede in de gevarenzone waar een aftocht naar de vijfde klasse wel zeer dreigend dichterbij zou kunnen komen. De thuisploeg, Hazerswoudse Boys, stond twaalfde met 13 uit 13 na de laatste nederlaag tegen LSVV’70 en Warmunda stond negende met 18 uit 14 na de laatste 3-0 zege op het zwakke SJC.

Zou het Overbosteam deze goede lijn kunnen doortrekken? Van Bentem: ,,We waren vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij. Er ging veel dreiging van ons spel uit, hadden ook best aardige kansen en de aanvallen verliepen soepel. De enige kans die zij kregen werd bij ons deskundig van de lijn gehaald. Zo heerlijk om dan kort voor rust Thomas van Kesteren met een hakbal, met de rug naar het doel op een Madjer-achtige manier, te zien scoren. En dan zoek je zeker met een lekker gevoel je kleedkamer op.”

De trainers, Barry van Rijn en Remco Breuer, wezen er in de rust ook op dat met zo te blijven werken deze wedstrijd gewonnen moest en kon worden. Geprikkeld door alle uitgesproken teksten stapte Warmunda na de thee weer binnen de lijnen. Maar het waren de zwartwitten in de persoon van Jelle Nieuwhof die via een klutsgoal de gelijkmaker scoorden. ,,Een duidelijk gevalletje van buitenspel vonden wij, maar de man in het zwart kregen wij niet mee in ons gedachtengoed. Maar dan staat een tien minuutjes voor tijd weer Van Kesteren op die uit een hoekschop, na mijn overstapje, de 1-2 scoorde. Toen was het echt alle hens aan dek om te zorgen dat we de drie punten mee naar Warmond zouden nemen. Met keihard werken en knokken voor elke meter is dat gelukt”, liet een blije Van Bentem weten.

Hiermee bleef de thuisploeg op de twaalfde plek met 13 uit 14 en klom Warmunda drie plekken naar plaats zes met 21 uit 15. Op 4 maart wacht nu de uitwedstrijd bij LSVV’70 waar thuis 1-1 werd tegen gespeeld. De Leidenaren staan na het 4-1 verlies bij Woubrugge nu achtste met 20 uit 15. Van Bentem: ,,Weer een directe concurrent dus, maar we zien nu dat we met hard werken voor elkaar weer naar boven kunnen kijken als we zo elke keer die inzet kunnen verzilveren. En voor Thomas lekker deze twee doelpunten, want hij heeft er nu al zes gescoord voor ons.”

Hazerswoudse Boys – SV Warmunda 1-2 (0-1). 40. Van Kesteren 0-1, 56. Nieuwhof 1-1 en 80. Van Kesteren 1-2.

Basisopstelling SV Warmunda: Van der Zwet, Witkamp, Kortekaas, Safi, Van Bentem, Van Kesteren, T. van Dam, Van Riessen, Van Rijn, Schiferli, Juffermans.

 

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read