donderdag, mei 2, 2024
HomeZaterdagVierde klasseWarmunda krijgt complimenten voor optreden tegen Zevenhoven: “Maar daar kopen we niks...

Warmunda krijgt complimenten voor optreden tegen Zevenhoven: “Maar daar kopen we niks voor”

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Warmunda heeft de overwinning op Teylingen zaterdagmiddag geen goed vervolg kunnen geven. Het elftal van Barry van Rijn en Remco Breuer ging op bezoek bij koploper Zevenhoven en verloor daar slechts nipt, met 2-1. Er had meer in gezeten volgens Van Rijn: “We hebben de kansen gehad voor een resultaat.”

“Zevenhoven was misschien wel de bovenliggende partij, maar een gelijkspel was echt wel haalbaar”, vertelt Van Rijn. De trainer zag dat zijn ploeg uiteindelijk verloor als gevolg van een belangrijke eigenschap van Zevenhoven: “Individuele kwaliteit. Dat hadden ze zowel op het middenveld als voorin, en eigenlijk ook achterin, waardoor we uiteindelijk toch verloren. Helaas.”

De aanloop naar de wedstrijd tegen de koploper liet wat te wensen over volgens de trainer. “We hadden gedurende de week wat zieke mensen en er was iemand op vakantie, dus we kwamen op zestien man uit. En zij hebben het goed gedaan hoor, ze hebben hard gewerkt. We kregen daar ook complimenten voor, maar daar kopen we niet zoveel voor”, besluit Van Rijn.

Het schort bij Warmunda aan effectiviteit, bevestigd Van Rijn. “Ik vind dat we slecht scoren, dat was zeker niet incidenteel. Thuis tegen Zevenhoven scoorden we er toevallig vier, maar meestal stopt het bij één of twee. We krijgen de kansen echt wel, maar voor de goal is het gewoon onrustig. We trainen er veel op, maar we schieten op de goal alsof we de bal dwars door het net moeten schieten. Daar moeten we gewoon rustiger in worden.”

Als het gaat over het restant van de competitie, spreekt Van Rijn over zes finales. “We hebben op zich een redelijk programma. We gaan ons goed voorbereiden en we gaan wat rustiger aan doen in het vrije weekend, omdat we een pittige maand maart gehad hebben. We gaan er gewoon staan en daarbij moeten we uitstralen dat we fit en fris zijn. We zijn nog niet weggespeeld dit seizoen.” De trainer sluit nog wel af met de opmerking dat het tegenovergestelde ook nog niet het geval is geweest.

Zevenhoven – Warmunda 2-1 (1-0). Treffer Warmunda: Van Kesteren.

Gert Barnhoorn
Gert Barnhoorn
Sinds 2021 aangesloten bij LAV. Ook werkzaam voor onder meer RTV Katwijk. Bevlogen en goed ingevoerde medewerker. We mogen hem ook wel een weinig clubwatcher van FC Rijnvogels noemen.

Must Read