HomeSportiff LAV Cup 23-24Effectief Foreholte te sterk voor ROAC

Effectief Foreholte te sterk voor ROAC

-

Op een winderig maar toch gezellig sportpark Elsgeest was het donderdagavond tijd voor de kwartfinale van de Sportiff LAV Cup. Foreholte en ROAC moesten onderling gaan uitmaken wie van deze twee ploegen het in de halve finale op zou gaan nemen tegen EMM’21 of Valken’68.

De thuisploeg onder leiding van Trainer Mo Bougrine maakte een vliegende start mee tijdens de wedstrijd want na nog geen twee minuten voetballen lag de bal al achter doelman Olaf Koek in het net. Thom Steendam was de maker van de openingstreffer. De bezoekers uit Rijpwetering konden dus al snel weer opnieuw aan de aftrap gaan staan.

ROAC kreeg vier minuten na de 1-0 de kans op de gelijkmaker alleen ging die er niet in. Na deze kans had de ploeg van Bart Jansen lang het betere van het spel en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Echter ontbrak het tijdens de aanvallen vaak aan scherpte en de eindpass bereikte daardoor vaak het eindstation niet, hierdoor bleef Foreholte dus op voorsprong staan in een fase waarin de thuisploeg veel balverlies leed en erg slordig was.

Met nog tien minuten te gaan in de eerste helft scoorde de thuisploeg tegen verhouding in de 2-0. Stan Spies verdubbelde de score en maakte de opdracht voor de bezoekers dus nog zwaarder. Foreholte liet bij beide doelpunten zien dat zij effectief waren in de omschakeling ook al had ROAC het betere spel in de eerste helft. De bezoekers rechtten de ruggen en bleven op zoek gaan naar de treffer. Er volgde in de slotfase van de eerste helft voor beide ploegen niet veel kansen meer en dus ging de thuisploeg met een comfortabele 2-0 ruststand de kleedkamer in.

Aan het begin van de tweede helft was het speelbeeld redelijk gelijk ten opzichte van de slotfase van de eerste helft. ROAC bleef aanvallend voetballen hoewel de thuisploeg nu wat minder slordig aan de bal was en langer de bal in de ploeg probeerde te houden. De bezoekers onder leiding van trainer Jansen lieten het er niet bij zitten en lieten bij vlagen goed voetbal zien, maar ook bij de thuisploeg lieten de spelers ook goed voetbal zien waarbij af en toe de trukendoos werd opengegooid. Verder kwamen beide ploegen niet tot echte doelpogingen naarmate de tweede helft vorderde.

Het was qua spel nog steeds in evenwicht. Tegen het einde van de wedstrijd kwam Foreholte nog tot een aantal grote kansen. Tot een uitbreiding van de score kwam het niet door goed optreden van de verdediging en keeper van de bezoekers. In de extra tijd claimde Foreholte nog een strafschop, deze werd echter niet gegeven en dus ging de thuisploeg met een 2-0 overwinning naar de halve finale ten koste van een dapper strijdend ROAC.

Jansen: ,,Weliswaar was het eerste doelpunt mooi, maar er gingen wel fouten aan vooraf aan onze zijde. Een dramatische start dus wel, maar daarna hebben we ons goed herpakt en ik meen te mogen stellen dat we redelijk gelijkwaardig waren. De 2-0 viel een soort vanuit de lucht en dan weet je dat het heel lastig wordt tegen een goed voetballende, dynamische ploeg met veel jong talent. Na de pauze hebben we het opportunistischer aangepakt, maar we konden niet echt een vuist maken of veel afdwingen. Op het eind moesten we veel ruimte weggeven, maar de 2-0 bleef staan. Jammer dat we afscheid moeten nemen van dit toernooi, maar ik wens Foreholte succes toe. We hebben er een leuke voetbalavond van gemaakt. Uiteraard zijn we er wel bij op de finaledag want het is bij ROAC zelf.”

Basisopstelling Foreholte: Guijt, Van Steyn, Hogerhuis, B. Ligtvoet, Voorn, Morits, Berg, Noordermeer, Jansze, Van Gils, Spies.

Basisopstelling ROAC: O. Koek, Van Benten, Boere, J. Koek, Heemskerk, Van der Geest, Van der Poel, Hogenboom, Van As, Van Zeil, Van der Kraan Pouw.