zaterdag, april 27, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Sportiff LAV Cup: ROAC na strafschoppen door naar kwartfinale

Sportiff LAV Cup: ROAC na strafschoppen door naar kwartfinale

-

In het restant van de achtste finalewedstrijd Koudekerk-ROAC namen de ‘Rippers’, nadat zij de 4-3 achterstand weg hadden gewerkt, de noodzakelijke strafschoppenserie beter, waardoor zij zich voor de kwartfinale van de LAV Sportiff Cup wisten te plaatsen.

Er stonden nog 25 minuten op de klok toen Koudekerk en ROAC aan het restant van het eerder gestaakte duel (uitvallen van de lichtinstallatie) met een hoekschop voor de thuisclub begonnen. Deze leverde behalve een hachelijke situatie en een nieuwe hoekschop verder niets op waarna ROAC haar jacht op de gelijkmaker begon.

Met veel inzet, hoog druk zetten en goed veldspel werd het door Thomas Winterink verdedigde doel van de thuisclub opgezocht, waarbij vooral de aanvallen over de rechtervleugel gevaarlijk waren. Het leverde ROAC binnen vijf minuten drie grote kansen op de zo gewenste gelijkmaker op. Met kunst en vliegwerk overleefde de thuisclub de bliksemstart van de gasten.

ROAC bleef vol op de aanval spelen waardoor het achterin regelmatig open lag en Koudekerk met een aantal snelle counters gevaar stichtte. De verdediging van ROAC kon deze echter onschadelijk maken en anders bleek invaller-keeper Olaf Koek een sta in de weg te zijn.

Met nog negen minuten op de klok rondde Freek van Zeil eindelijk een van de vele mogelijkheden af en schoot hij de 4-4 op het scorebord. Ondanks hardnekkige pogingen van beide teams om de beslissende goal te produceren bleef het daarbij waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen.

ROAC toonde zich heer en meester in de strafschoppenserie. Thijs van Steggelen, Bart Hogenboom, Loek van As  en Jim van der Meer maakten geen fout vanaf elfmeter. Voor Koudekerk schoten Jari Meertens en Glenn Bennis raak. Mitchell Bons zocht het doel te hoog terwijl Olaf Bakker zijn strafschop gestopt zag worden door keeper Olaf Koek.

Laatstgenoemde was in het restant van de wedstrijd en in de penaltyserie van grote waarde voor zijn team. ,,Ik speel normaal gesproken in het tweede team van ROAC, maar door de blessure van Tijn van der Geest mocht ik vanavond spelen. We hadden afgesproken volop druk te zetten om in ieder geval de gelijkmaker te maken en het risico op counters voor lief te nemen. Ik ben blij dat ik vanavond zowel in het restant als in de strafschopserie mijn steentje heb kunnen bijdragen”, was zijn reactie na afloop.

Rene Sinke
Rene Sinke
Voormalig docent en onderwijsmanager aan de Politieacademie, actief scheidsrechter voor de KNVB, ruim 12, 5 jaar actief geweest in de top van het amateurvoetbal. -Voormalig docent arbitrage bij de KNVB, voormalig trainer en jeugdleider, voormalig voorzitter van zondag 2e klasse ESTO. Reageert kritisch en direct op ontwikkelingen binnen het (amateur) voetbal en benut daar columns voor die regelmatig te lezen zijn op LAV.