zaterdag, april 27, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Valken’68 toont klassenverschil bij EMM’21(1-5)

Valken’68 toont klassenverschil bij EMM’21(1-5)

-

Donderdagvond troffen de teams van tweedeklasser EMM’21 en eersteklasser Valken’68 elkaar op sportpark Alkemade Oost in Roelofarendsveen. De inzet was een plek bij de laatste vier voor de Sportiff LAV Cup. De bezoekers dicteerden het spel en namen al vroeg in de wedstrijd ruime afstand van de gastheren (0-3). Vlak na de pauze bracht Stijn Rietbroek de marge terug naar twee doelpunten, maar na deze treffer waren de Valkenburgers weer de bovenliggende partij (1-5).

Valken ’68 liet met name voor rust zien dat het een treetje hoger acteert dan de Veners. De gastheren hadden vooral in het eerste half uur van de wedstrijd de grootste moeite met de lopende spelers van de bezoekers, die kans op kans stapelden. Middels treffers van Huig van Duijn (fraaie lob), Nick Guijt en Jelle van den Oever leidden de rood-gelen al na twintig minuten met 0-3. Na de pauze boden de gastheren meer weerstand, maar treffers van Samet Arikan en Samir Foudal in de slotfase hielpen hun ploeg aan een comfortabele 1-5 zege. Bij EMM’21 maakte Daniek van der Meer zijn debuut. De oud-jeugdspeler van DOSR kwam tijdens de winterstop over van FC Lisse en traint sindsdien mee met de hoofdmacht van de rood-zwarten.

EMM’21-trainer Jan de Koning na afloop van het treffen: ,,Het is ons niet gelukt om te stunten tegen een eersteklasser. Een tegenstander van het niveau van Valken’68 komen we in onze competitie niet tegen. Dan kun je twee dingen doen: de bus parkeren of wat hoger op het veld druk zetten. We kozen voor dat laatste, wat wel tot gevolg had dat we vooral in de eerste helft heel wat meters moesten maken. De eerste twintig minuten na rust was het stukken beter van onze kant. Nino Wesselman en Joey van der Geest kregen kansen op de 2-3, maar het lukte ons niet om de aansluitingstreffer te scoren. Na de 1-4 was de koek bij ons op en was het gespeeld. Ondanks de nederlaag was het voor ons een zeer nuttige avond. Valken’68 is een ploeg met veel kwaliteit en ik wil hen veel succes wensen in het vervolg van het toernooi’’, aldus de sportieve De Koning tot besluit.

Ook assistent-trainer Erwin van der Nagel van Valken’68  blikte terug op de prestatie van zijn ploeg. Van der Nagel: ,,In de eerste helft speelden we een prima pot en hadden we eigenlijk al meer afstand moeten nemen. Na rust startten we matig, wat al direct de treffer van EMM’21 tot gevolg had. Daarna hebben we het goed opgepakt en zijn we niet meer in de problemen geweest. Al met al was het een prima voetbalavondje voor ons. We willen graag de Sportiff LAV Cup winnen en deze overwinning brengt ons weer een stapje dichterbij die doelstelling’’, aldus de voormalig Valken’68-doelman.

Valken’68 komt in de halve finale uit tegen Foreholte. De Voorhouters versloegen donderdagavond ROAC, de gastheer van de finaledag op 15 juni, met 2-0. De wedstrijd in de halve finale wordt op sportpark Elsgeest gespeeld.

EMM’21 – Valken ’68 1-5 (0-3) 5. Van Duijn 0-1, 18. Guijt 0-2, 20.Van den Oever 0-3, 46. Rietbroek 1-3, 75. Arikan 1-4, 80. Foudal 1-5.

Basisopstelling EMM’21: Termeulen, Nadal Wesselman, Salomé, Huigsloot, Kerkvliet, D. van der Meer, Hoogenboom, Van der Zwet, Bakker, Z. Vermeer, Hoogervorst.

Basisopstelling Valken’68:Van Harmelen, Den Hollander, Slootweg, Haasnoot, Van Duijn, Roorda, Van den Oever, Wietsma, Guijt, Cooper, Van Duijn.