dinsdag, april 30, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje, aflevering 34, 22-29 maart

Lopend Vuurtje, aflevering 34, 22-29 maart

-

Tot en met medio juni 2024 praat Lopend Vuurtje ook jou bij over de ontwikkelingen op de groene mat en in de zaal. De berichtgeving in deze rubriek wordt mede door de vele foto’s gewaardeerd, dat blijkt uit de bezoekcijfers. LeidenAmateurVoetbal staat ook bij deze rubriek open voor input. Blijf ons mailen en bellen, houd ons scherp. Laat gerust je mening weten, spaar ons je kritiek niet. In Lopend Vuurtje wordt de bal gespeeld, niet de man/vrouw. Nooit. Lopend Vuurtje is de ‘liefdesbaby’ van LeidenAmateurVoetbal. Heb jij een voor alle bezoekers belangrijk sportief, grappig nieuwtje of interessant feit mee te delen? Aarzel niet, stuur een e-mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl, met liefst een foto, én je telefoonnummer. Je krijgt altijd een reactie.

       Lopend Vuurtje (aflevering 34) 22-29 maart

 

LeidenAmateurVoetbal-team pakt met voorsprong Voetbalquizprijs

De jaarlijkse voetbalquiz van de zaalvoetbalteams die ingedeeld zijn in de The Duke League Competitie werd gewonnen door het kwartet van LeidenAmateurVoetbal (LAV). Er is enige discussie geweest of hier aandacht aan besteed moest worden. Je slaat jezelf niet op de borst op je eigen website. Omdat de redacteur van deze rubriek een doorslaggevende stem heeft, werd het dus JA. Aan de zaalcompetitie nemen ruim dertig teams deel, er wordt gespeeld in sporthal De Zijl. Veel competitiedeelnemers, aangevuld met het 4-tal van LAV, kwamen naar Partycentrum De Zijl om getest te worden op hun voetbalkennis. Actief voetballer (bij de ‘oudjes’ van A.S.C.) Loman Leefmans bedacht de vragen. Parate kennis, alert reageren en een verzorgd samenspel (korte lijnen) van de teams vormden ook hier de basis om hoge ogen te gooien. LAV kwam met een kwartet naar De Zijl: Remco Mentink, Sem Nazloomian, Daan de Mooij en Hennie Kanbier. De mannen waren tot in hun haarvaten gemotiveerd. Afijn, lang verhaal kort. LAV kwam met een royale voorsprong als winnaar over de streep. De kracht van quizmaster Leefmans? Hij hield scherp in de gaten dat er niet gegoogled werd. Er werden 2 deelnemers betrapt, zij kregen de zwarte kaart, 5 zwarte kaarten en je wordt gediskwalificeerd. De regels zijn streng.

Het team van LeidenAmateurVoetbal. Winnaar van de The Duke Voetbalquiz in Party Centrum De Zijl. V.l.n.r.: Daan de Mooij, Hennie Kanbier, Remco Mentink en Sem Nazloomian.

‘Je gunt je kind het beste, maar wat is daar voor nodig?’

Pats, die komt aan, zo’n zin. Onder het woord UITNODIGING, gericht aan de ouders en verzorgers van RCL-jeugdleden, stond deze prikkelende vraag. Dan lees je door en ziet dat er iemand die van wanten weet, een presentatie komt geven, een antwoord heeft op vragen waarmee iedere ouder/verzorger in meer of mindere mate worstelt. ‘Worstelt’, dat is een beetje zwaar aangezet, maar toch… Meer dan 40 ouders wisten de weg naar de kantine van RCL te vinden. Geïnteresseerd als zij waren en zijn over wat er komt kijken wanneer hun kind gaat sporten, wanneer het ambities heeft en hoe kun je hem/haar ondersteunen om doelen te bereiken. Ook wanneer het sport beschouwt als uitlaatklep, als ontmoeting met anderen, behoort dat ook bij ‘Je gunt je kind het beste, maar wat is daar voor nodig?’

Patrick van Bruggen is de schrijver van het ‘Handboek voor jonge sporters, topsporters en topsportouders’. Een boek dat leert over welke eigenschappen een kampioen beschikt. En hoe kun je dan als ouder zo’n talent het beste ondersteunen en stimuleren? Het is niet mis wat Patrick in en met dit boek belooft: ‘Dit boek helpt jou als jonge sporter, topsporter, topsportouder en trainer/coach op weg naar de juiste mindset om het maximale uit je talent te halen.’ Om ietwat relativerend op te merken: ‘Mijn boek geeft alleen tips en handvaten. Het is een kennisboek, dat op jouw nachtkastje past.’

Van Bruggen vertelde over welke 18 eigenschappen kampioenen beschikken, schreef de overtuiging te hebben dat iedere (top)sporter succesvol kan zijn, op zijn niveau. Patrick laat in zijn boek theorie en praktijk hand-in-hand gaan, geeft inzichten laat experts en topsportouders aan het woord.

Het meest interessant voor de (top)sporter en zijn ouders zijn de opdrachten waarmee sporters aan het werk worden gezet om hun mentale vaardigheden te optimaliseren, en QR-codes die verwijzen naar inspirerende filmpjes. Een dat-wil-ik-hebben-boek!

Bij Roodenburg wordt ook veel kleding gevonden

Kijk ‘ns, een rek vol kleding en echt geen ‘vodden’. Prima kleding. Dit staat te lezen in de Actueel, de wekelijkse nieuwsbrief van Roodenburg: ‘Recreatief medegebruik, trainingen en wedstrijden. Er zijn veel momenten, dat het kunstgrasveld bezet is met ouderen of kinderen, die een balletje komen trappen. Door dit gebruik blijven er regelmatig spullen achter op dit veld. Ze worden verzameld in het clubgebouw en opgehangen in de veronderstelling dat degene die spullen verloren of vergeten is, het komt ophalen. Dit is de wens van de gedachte, want niet iedereen komt altijd weer langs. Om de kapstokken weer vrij te maken, zal de kleding de komende weken in zakken verdwijnen. Tenzij…de eigenaren hun verloren/vergeten kleding en schoenen komen ophalen.’

          Een van de rekken met kleding, verzameld door Roodenburg, na onder meer trainingen en wedstrijden.

Govanny Caron, nieuwe Hoofdtrainer E.M.M. ’21-JO17-1

Voor het seizoen 2024-2025 zal Govanny Caron de JO17-1 onder zijn hoede nemen. Govanny loopt al enkele jaren op de velden van E.M.M. ’21 als jeugdtrainer. Begonnen bij DOSR, waar hij onder de vleugels van Leon Kerkvliet  de 011 heeft getraind, is hij na de fusie bij E.M.M. ’21 gestart als trainer van de JO15-2.

De afgelopen 3 seizoenen heeft Govanny tot tevredenheid van het Technisch Hart de JO13-spelers de grondbeginselen van het spelen op een groot veld bijgebracht. Promotie naar de Hoofdklasse, het winnen van de KNVB-Beker, maar vooral het ontwikkelen van de spelers zijn de mooie gebeurtenissen uit deze periode. In deze jaren als Hoofdtrainer 013 is hij flink gegroeid in zijn rol en verdient het om het komend seizoen een volgende stap te zetten in zijn ontwikkeling.

De 2de-jaars student Fysio volgt daarnaast de 3 jaren durende interne opleiding als Performance Trainer bij de jeugdafdeling van AFC Ajax. De volgende stap in Govanny’s ontwikkeling is het volgen van de KNVB-cursus Voetbal Coach 3 (voorheen UEFA B). Dit diploma geeft hem nog meer mogelijkheden en hulpmiddelen zich verder te ontwikkelen als Trainer Coach en zal dit tevens bijdragen aan de ontwikkeling van spelers binnen E.M.M. ’21.

Naast dat E.M.M. ’21 veel aandacht schenkt aan het opleiden van eigen spelers, is het voor de vereniging heel belangrijk, dat E.M.M. ’21 ook de eigen trainers kan opleiden. Vanaf het moment dat Govanny de CIOS-opleiding is gaan volgen (toen nog als speler van DOSR en E.M.M. ’21) heeft de vereniging hem geholpen met zijn opleiding en zijn ontwikkeling als trainer. Inmiddels volgen meer leden dit opleidingstraject.

 Studio Alphen zoekt sportverslaggevers

Zoals bekend verzorgt Studio Alphen, mediapartner van LeidenAmateurVoetbal, op de zaterdagmiddag het verslag van wedstrijden uit de regio. Het sportprogramma heeft een heel goede luisterdichtheid. Door het stoppen van een aantal vrijwilligers is bij Studio Alphen een tekort aan verslaggevers, waardoor het niet (meer) mogelijk  is om elke – ook belangrijke – wedstrijd te verslaan. Dus zijn nieuwe medewerkers meer dan welkom. Heb je altijd al verslaggever willen worden, hier is  je kans. Pak ‘m en neem contact op met Cees van Leeuwen (06-233 521 21).

               Radio Alphen zoekt sportverslaggevers om op zaterdagmiddag wedstrijden te verslaan

Kampioenmakers behalen Certificaat ADO Techniektraining

Bij Voorschoten ’97 ging de vlag uit. Maar liefst 3 trainers behaalden aan de ADO Voetbalschool het Certificaat Techniektraining. Roger, Nathalie en Roland zijn de trainers van JO9-4. De 3 zijn niet zomaar trainers, ze werden onlangs kampioen met hun toppers. ‘Met de kennis die wij opgedaan hebben, kunnen wij nog gerichter bouwen aan de techniek van onze boys,’ lieten Roger, Nathalie en Roland weten.

De Aftrap is het complex waar de ADO Den Haag Voetbalschool opleidingen aanbiedt, die bestaan uit een 10-wekelijks trainingsprogramma van 75 minuten per training. Bij Techniektraining ligt de focus op het ontwikkelen van de individuele techniek.

Bij Voorschoten ’97 en ook andere verenigingen wordt gestimuleerd dat spelers/speelsters naar een hoger niveau worden getild door gediplomeerde trainers.

Daar staan ze terecht trots te zijn op het behalen van het Certificaat Techniektraining. Vlnr: Roger, Nathalie en Roland, trainers van Voorschoten ’97-JO9-4.

In memoriam Koos Veefkind (1936-2024)

Op 22 november 2023 werd hij nog feestelijk gehuldigd met zijn 75-jarige lidmaatschap van UVS, vandaag bereikte ons het trieste bericht dat Koos Veefkind op maandag 25  maart is overleden in de leeftijd van 87 jaar. Op 8 mei 1948 werd Koos als 12-jarige lid van UVS en stopte pas na 45 (!) aaneengesloten jaren bij UVS zijn carrière als actief voetballer.

Koos doorliep alle jeugdelftallen en toen UVS in 1962 stopte met betaald voetbal werd hij samen met een aantal jeugdige talenten opgenomen in het eerste elftal en maakte daar als rappe rechtsbuiten snel naam. In 1964 vierde hij in de hoofdmacht het eerste kampioenschap bij de amateurs met promotie naar de eerste klasse. Met 16 treffers heeft hij nog steeds een plaatsje in de topscorerslijst.

Kampioen werd hij ook met de zaterdagafdeling en ook bij de veteranen waren er vele successen. Gedurende een zeer lange tijd was Koos ook actief als vrijwilliger in de kantine van de blauwwitten. ”Een in beton gegoten band met UVS”, zo typeerde Cees Mentink van LeidenAmateurVoetbal ooit de relatie van Koos met zijn club.

Die band is nu verbroken. Wij blijven Koos met respect gedenken en wensen alle nabestaanden veel sterkte met dit verlies. Op 29 maart wordt afscheid genomen in besloten kring.

Het Bestuur van UVS

Enthousiasme bij FC Oegstgeest

Het lijkt of deze voetballertjes op het bordes van het Stadhuis staan. Ze zwaaien uitbundig naar het samengestroomde publiek. De jeugdige voetballers worden gehuldigd, ze zijn kampioen geworden van de 1ste klasse van de KNVB. Wat hier staat, klopt voor een deel. Het klopt dat ze kampioen zijn geworden. Het zwaaien naar supporters is toekomstmuziek.

rkvv Teylingen bestaat een eeuw en dat wordt gevierd

Dat Teylingen 100 jaar bestaat wordt alom met een terechte trots rond gebazuind. Iedereen binnen en buiten de voetbalvereniging zal het weten en weet dat ook. Het unieke jubileum wordt op talloze wijzen gevierd. Veel van de festiviteiten vinden in het clubgebouw plaats. Wat doe je wanneer je eigen leden en gasten ontvangt? Je zorgt ervoor dat de kantine er spic ’n span uitziet. Daar is Teylingen volledig in geslaagd. Wat een omgeving om te kaarten,  bingo te draaien, feest te vieren en begin juni de feestelijkheden groots af te ronden met de bekendmaking van wie de hoofdprijs in de loterij heeft gewonnen.

De feestelijk versierde kantine van rkvv Teylingen, het hart van de viering van het 100-jarig bestaan van rkvv Teylingen.

EMM’21 op kamp

E.M.M. ’21 gaat 15/16 juni op kamp. In het 3e weekend van juni zullen ze van E.M.M. ’21 weer het kEMMp opbouwen op sportpark Alkemade Oost. Ook dit jaar is er plek voor 120 kinderen in de categorieën 09 (leeftijd vanaf 8 jaar) t/m 013. De inschrijvingen verlopen digitaal. Houd daarom vanaf vrijdag 5 april de website en de socials goed in de gaten. Daar vind je alle informatie. Het kEMMp gaat weer plaatsvinden op het terrein van E.M.M. ’21, wat ondanks de verbouwplannen gewoon mogelijk is.

 vv Koudekerk: JO9-1 heeft nieuwe trainingspakken

De JO9-1 van vv Koudekerk is in nieuwe trainingspakken gestoken. Daar zijn de spelers en trainers hartstikke blij mee. Dat is duidelijk te zien op de foto. Met dank aan sponsor Corendon lopen de jongens er op zaterdag pico-bello bij en staan ze voor de aftrap al met 1-0 voor. Jaarlijks biedt Corendon de mogelijkheid teams te sponsoren. Dat wist onze Robert. Aan hem is te danken dat Koudekerk één van de gelukkigen is.

Kijk ‘ns naar die stralende gezichten van de trainers en jongens van JO9-1 van Koudekerk. Met deze prachtige trainingspakken lopen ze er piekfijn bij.

TAVV-clubhelden Tije en Tycho pakken KNVB-diploma Pupillentrainer

Er wordt bij het 75 jaar bestaande TAVV van ‘mooi nieuws’ geschreven en gesproken. Dat is het ook. Tije Jordens en Tycho Ouwerkerk zijn beiden geslaagd voor het KNVB-diploma Pupillentrainer. Dat moet een fluitje van een cent zijn geweest, zullen sommigen onder ons zeggen. Dat is echter bepaald niet zo. De officiële benaming voor de cursus die Tije en Tycho volgden luidt: Voetbalcoach 1 Pupillen. Daar zegt de KNVB over: ‘De trainer/coach heeft een ontzettend belangrijke rol binnen het voetbal. Je bent niet alleen het rolmodel voor jouw spelers, maar hebt ook een voorbeeldfunctie richting de vereniging, ouders, arbitrage en de tegenstander. Daarnaast draag je zorg voor het begeleiden van de spelers, het verzorgen van de trainingen en het coachen van de wedstrijden.’

Dat is niet mis allemaal. Een kleine greep uit de onderwerpen die Tije en Tycho te verhapstukken kregen:

  • De rollen/taken van een voetbalcoach
  • Het geven van trainingen aan Onder 8- t/m Onder 12-spelers
  • De leeftijdskenmerken van Onder 8- t/m Onder 12-spelers
  • De 4 gouden trainingsprincipes
  • De wedstrijdvormen 6 tegen 6 en 8 tegen 8

TAVV is blij met de diploma’s voor Tije en Tycho, ook dat de club gebruik kan maken van hun talenten. Tegelijk is er dank voor Ingrid van Leeuwen, die vanuit TAVV als interne begeleider heeft gefungeerd.

Tije Jordens en Tycho Ouwerkerk, échte TAVV-ers, met hun KNVB-diploma’s.

Een pupil stort zijn hart uit

O, lieve heer                                                         O, lieve heer              

Wat gaan ze weer te keer                                  Al was het maar een keer

Hoor, langs de lijn dat gegil                              Dat ze stil konden zijn

En ik ben nog maar een pupil                           Want dan is voetbal pas fijn

 O, lieve heer                                                         O, lieve heer

Waar liet ik het toch weer                                 Kom nou ‘ns kijken voor een keer

Verloor het lijstje 2-4-4 – 3-4-4                        Loop ik blij en dartel rond 

Ach hemel, waar is dat rot papier?                U houdt vast en zeker uw mond

(Bron Roodenburg – Actueel)

Joop Goossen, de lijntjestrekker van DoCoS

Het bakje met kalk bij DoCoS wordt voortgeduwd door Joop Goossen. Hij doet dat klusje nauwgezet en met een aandacht die bewondering afdwingt. Joop denkt rechtlijnig, letterlijk en figuurlijk. De verhouding kalk/water blijft tijdens het hele  traject in verhouding. Wie durft te vragen of Goossen wel binnen de lijnen blijft, kan een liniaal van hem krijgen… het klopt tot op de millimeter. Dat werkje verricht Joop Goossen nog zonder bril. Wordt het niet eens tijd voor een robot om dit steeds terugkerende karwei over te nemen? De ogen schieten vuur. Niets daarvan. Er gaat niets boven het eerlijke handwerk. Het is al  erg genoeg dat de groene grasmat her en der door robots worden gemaaid.

Joop Goossen is een unieke figuur in de voetbalwereld en al helemaal bij DoCoS. Aan de rood/witten heeft hij zijn hart verpand. Hij is meer dan 60 jaar lid van DoCoS. Hij heeft er gevoetbald, ontelbare wedstrijden bij de jeugd en senioren gefloten. ‘Stop. Genoeg,’ zou Joop bij de opsomming van zijn vrijwilligersdiensten zeggen. Bescheidenheid, het siert hem. Hij staat niet te juichen bij dit stukje en de foto’s. Dan heeft Goossen pech.

Bij DoCoS weet men trouwe leden en vrijwilligers te eren. Een prachtfoto (Nieuwjaar 2017), jubilarissen, die 10-tallen jaren aan de club zijn verbonden. 1ste rij v.l.n.r.: Rinus van Brakel, Frans v/d Heijden (onlangs overleden), Ton van Zijp, Wilco Bull; 2e rij vlnr: Ton Thorn, Rob Röling, Ed Dubbeldeman, Paul v/d Post; 3e rij v.l.n: Herman Bisschop, Nico v/d Meel, Ton van Houten, Sjaak Krol, JOOP GOOSSEN, René Bilderbeek, Henk Snijders.

Voetbalsters eisen meer geld, ze vragen minimumloon, geen miljoenen

De voetbalsters van de Eredivisie eisen meer geld. De speelsters vinden dat de clubs, de KNVB en sponsoren moeten investeren om het niveau van de competitie te verhogen. Dat staat geschreven in een gezamenlijke verklaring. De speelsters schrijven dat een meerderheid alleen een onkostenvergoeding krijgt. Ook heeft slechts een  van 12 clubs al haar speelsters in dienst. Dat is Ajax.

‘Na 17 jaar Eredivisie-voetbal moet het grootste gedeelte van ons nog steeds studeren en werken naast ons leven als voetbalster,’ aldus staat te lezen in de verklaring. ‘Wij werken 6 dagen per week bij de club en verdienen ons geld als verpleegkundige, fysio of in de horeca.’

Clubs moeten nu minimaal 4 speelsters onder contract hebben staan om aan de Eredivisie te mogen deelnemen. Volgens de voetbalsters zijn investeringen noodzakelijk om de competitie naar een hoger niveau te tillen.

‘Omdat wij niet fulltime met onze sport bezig kunnen zijn, is het praktisch onmogelijk het niveau te bereiken dat wij én onze fans ambiëren. Profvoetbal is werken als voetbalster, niet werken om te kunnen voetballen. Wij willen geen miljoenen, wij vragen het minimumloon. Wij luiden de noodklok.’

Roep om meer geld is niet nieuw. Bij de wedstrijd Telstar-Fortuna Sittard werd vorige week ook aandacht besteed aan de verklaring. De aanvoerders droegen bij de opkomst op het veld een shirt met de tekst: ‘Betaald voetbal = Betaald worden.’ Een paar maanden geleden sprak Ajax-aanvoerder en Oranje-international Sherida Spitse zich in het TV-programma NOS Studio Voetbal fel uit over het gebrek aan investeringen.

Voor de ontmoeting Telstar-Fortuna Sittard maakten de speelsters glashelder duidelijk dat ze tenminste het minimumloon willen ontvangen.

Welkom Goudriaan Jongerius als sponsor TAVV

‘Wij hebben met Goudriaan Jongerius Bouw uit Waarder een sponsorcontract afgesloten. Wij als TAVV zijn daar heel erg blij mee en wij heten dan ook Goudriaan Jongerius Bouw van harte welkom binnen onze vereniging.’ Dat schrijft de ¾ eeuw-jonge TAVV op zijn socials. Sponsors zijn keihard nodig voor een club, die zich in deze tijd steeds professioneler dient te presenteren. Het is geweldig dat bedrijven dit begrijpen en het niet alleen bij begrijpen laten, maar ook budget vrijmaken om clubs financieel te steunen. Dat is  tevens goed voor hun naam. Sociaal ondernemen heet dat. Dus inderdaad dank van het TAVV-bestuur richting de sponsors. Ook voor Goudriaan Jongerius Bouw, die al meer dan 100 jaar actief is op het gebied van nieuwbouw, verbouw, renovatie en transformatie in het Groene Hart en de Randstad. Voor wie meer wil weten over deze bouwer van betekenis: www.goudriaanjongerius.nl.

Ho-Even, aandacht voor het overlijden van Ben van Kempen (SJZ)

Op woensdag 20 maart is Ben van Kempen na een kort ziekbed overleden. Hij is 70 jaar geworden. Veel te jong om deze wereld te verlaten. De laatste jaren woonde hij met zijn vrouw Greet in Zoetermeer. Ben van Kempen laat Greet, zoon Maarten en zijn partner Patty en de kleinkinderen Isa en Lieke achter. Voor SJZ was Ben van Kempen jarenlang een meer dan waardevolle speler.

Als voetballer van SJZ maakte Ben deel uit van een heel sterke jeugdlichting. De meeste spelers van dat team braken vervolgens door richting 1ste elftal. In het seizoen 1977-1978 maakte Ben deel uit van het kampioensteam van SJZ 1.

Ben van Kempen (1953) was een sportieve man, als vanzelfsprekend ging hij ‘op voetbal’. Het toenmalige veld van SJZ op de Loethe lag op minder dan een steenworp afstand van het ouderlijk huis. Hij maakte eind jaren ‘60/begin jaren ’70 deel uit van een sterke jeugdselectie. Zijn juniorenteam stond onder leiding van Jan ‘Moos’ Zandbergen en Daan Hulsbos en werd in 1971 kampioen. In het seizoen 1972-1973 debuteerde de administrateur bij de Fa. Gebr. Heemskerk, specialist in aardappelen, groente en fruit, in het 1ste elftal. Toenmalig trainer was Jan Bekkering. Ben zou 10 seizoenen in de hoofdmacht spelen. Eerst als vleugelverdediger, later figureerde hij in het centrum van de defensie. Van Kempen trok maar liefst 204x het shirt van SJZ 1 aan. Ook werd hij uitgeroepen tot de beste speler van het seizoen 1973-1974. In zijn lange loopbaan scoorde de bikkel 3x, op 9 december 1979, op 9 maart 1980 en op 30 november 1980. Tom van der Meer, huidig SJZ-voorzitter, speelde zowel bij de junioren als in de selectie met Ben: ‘Sterker nog, we zaten op de Aloysiusschool in dezelfde klas en later op de Barbara-ULO. Ben had lef, hij was spijkerhard, af en toe zelfs gemeen. Maar wel altijd in het belang van het collectief.’

Trainen was niet zijn ding, wielrennen des te meer. Ben van Kempen nam vaak deel aan Zoeterwoudse wielerwedstrijden, zoals de Knakenraces, de Dorpsronde en ploegentijdritten. Op 1 juni 1985 werd Ben winnaar van de Knakenrace in een veld van 41 renners.

 

 

Oud & Jong van DoCoS ontmoetten de Paashaas

Dat oud en jong elkaar tegelijk op de groene mat tegenkomen, gebeurt zelden. De mannen-van-toen en de talenten-van-straks van DoCoS speelden tegelijk hun partijtjes. Daar kwam plotsklaps een reusachtige Paashaas aangerend. Tot verrassing van de oudere en jongere garde. Verrassing! Kom nou, een verrassing kon dit nauwelijks zijn in deze tijd van het jaar. De Ukken van de club werden door de Paashaas, die een opvallende gelijkenis vertoonde met Jan van den Berg, de Jeugdvoorzitter van DoCoS, nam plaats onder de lat en daagde het jeugdige gezelschap uit de bal keihard in zijn richting te schieten. Mocht het leer in het doel verdwijnen, zou de schutter uit een rijk gesorteerde mand een Paasei mogen kiezen. Dat heeft Paashaas Van den Berg geweten. De ballen vlogen om zijn wapperende oren. Toen het gestaalde kader de bal op de stip wilde leggen en na een doelpunt in aanmerking wilde komen, koos Jan van den Berg – pardon de Paashaas – het naar hem genoemde pad.

Van den Berg die eerder uitmuntte als bakker van pannenkoeken heeft nog veel meer pijlen op zijn boog, verklaarde hij onder embargo. Omdat Lopend Vuurtje zich altijd aan zijn woord houdt, kan er wel onthuld worden, dat de Jeugdvoorzitter in welke gedaante dan ook van zich zal doen spreken in de zomer en rond Kerstmis. ‘Kerstman?’

Oud & Jong DoCoS schaarden zich rond de Paashaas die wel veel gelijkenis vertoonde met Jeugdvoorzitter Jan v/d Berg. Maar hij ontkende.
De Paashaas, die DoCoS aandeed, bereidde zich hier voor op de zware taak die hem wachtte.

FC Oegstgeest-voorzitter Pepijn Hentenaar in een geheel andere rol

Op 7 april draagt Pepijn Hentenaar, voorzitter van FC Oegstgeest,  de Preek van de Week voor. ‘Een prachtig project en een hele eer,’ volgens Pepijn. Emile Jaensch, burgemeester van Oegstgeest, en Kajsa Ollengren, minister van Defensie, gingen hem al voor. Samen met dominee Rian Veldman bereidt Pepijn zich voor op deze bijzondere preek. Mocht je hierbij willen zijn, hetgeen Lopend Vuurtje zich kan voorstellen, meld je aan via secretaris@fcoegstgeest.nl.

Pepijn Hentenaar is van ‘Roomse Huize’, de rituelen van de katholieken spraken hem bijzonder aan. Als dienstplichtig soldaat koos hij ervoor op 18-jarige leeftijd uitgezonden te worden naar Bosnië, waar hij veel ellende zag, die van invloed is geworden op zijn leven. Hij werkte achter de schermen bij de samenstelling van ‘De Wereld Draait Door’ en maakte deel uit van de redactie van de talkshows van Beau, Humberto Tan en Renze. Verder was Hentenaar ook betrokken bij College Tour met Twan Huys.

Al deze ervaringen nam hij mee toen Pepijn voorzitter werd van FC Oegstgeest. Hij beschouwt de fusieclub als ‘meer dan een vereniging’. Daarom nam hij het voortouw om statushouders de mogelijkheid aan te reiken te voetballen, eenzamen een diner aan te bieden. Pepijn Hentenaar vat deze initiatieven samen onder de noemer ‘verbinding’. Lopend Vuurtje noemt dat ‘hart hebben voor de medemens’.

Nu bestijgt de Bosniëganger de kansel van de Groene of Willibrordkerk in Oegstgeest. Om zijn verhaal te doen, een boodschap uit te dragen, een echte preek te houden. Het is niet alledaags wat Pepijn gaat doen. Dat klopt. De voorzitter van FC Oegstgeest is dan ook geen alledaags iemand. Noteer: 7 april, 16.00 uur: De Preek van de Week.

 

Op 7 april om 16.00 staat Pepijn Hentelaar op de kansel van de Groene of Willibrord Kerk. Ongetwijfeld zal hij vertellen over zijn ervaringen als militair in Bosnië en over zijn functie als voorzitter van van FC Oegstgeest, die verder gaat dan alleen maar een balletje trappen.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read