zaterdag, april 27, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 23 maart

Voorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 23 maart

-

Kickers’69 – Delft

Dat er in de vijfde klasse A een groot krachtsverschil is tussen de ploegen uit de Leidse regio en de Haagse/Rotterdamse omgeving was voorafgaande het seizoen al ingeschat en dat vermoeden wordt nu, richting het einde van de competitie, ook nadrukkelijk door de stand op de ranglijst bevestigd. Alle ‘Leidse’ ploegen staan bovenaan de ranglijst gepositioneerd, de Haaglanden/Rijnmond-teams volgen inmiddels op ruime afstand. Komende zaterdag staat er in Leimuiden een duel tussen clubs uit het linker en- rechterrijtje op het programma: Kickers’69 tegen Delft. De Leimuidenaren zijn nog nadrukkelijk in de race voor plek drie in de eindklassering, een plek die waarschijnlijk het spelen van p/d-wedstrijden betekent, maar dan mogen de mannen van Angelo Leverock sowieso geen punten meer morsen tegen de ‘kleintjes’ van deze klasse. De heenwedstrijd in Delft eindigde in een 1-3 overwinning voor Kickers’69.

SJC – Bernardus

Bernardus is bezig aan een sterke reeks, afgelopen zaterdag werd tegen Buytenpark de vijfde opeenvolgende zege op rij geboekt. Door deze goede serie zijn de Hazerswoude-Rijndijk bewoners de trotse koploper van de twee periode. Komende zaterdag staat de formatie van Serge den Os voor een pittige klus, want dan is koploper SJC de tegenstander. De Noordwijkers, reeds in het bezit van een periodetitel, speelden afgelopen zaterdag met 1-1 gelijk bij directe concurrent LSVV’70 en lijken door dit resultaat al een voorzichtig voorschot op het kampioenschap genomen te hebben. De heenwedstrijd tussen Bernardus en SJC eindigde in een 0-0 gelijkspel.

DVC – Hazerswoudse Boys

Hazerswoudse Boys won afgelopen zaterdag met 2-0 van Kickers’69 en door deze overwinning blijven ook de mannen van Robert Swart zicht houden op de tweede periodetitel. Omdat SJC reeds in het bezit is van een periodetitel lijkt de strijd om de laatste periodewinst vooral te gaan tussen de zwart-witten en buurman Bernardus. Het komende treffen tussen beide ploegen, op zaterdag 11 mei, zou dus daarom niet alleen om prestige en het kampioenschap van Hazerswoude, maar ook om het periodekampioenschap kunnen gaan. Komende zaterdag gaat Hazerswoudse Boys op bezoek bij DVC. De Delftenaren verloren haar laatste zes wedstrijden op rij en bezetten de voorlaatste plaats op de ranglijst. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 5-0 overwinning voor Hazerswoudse Boys.

Football Factory – LSVV’70

Het Leidse treffen tussen Football Factory en LSVV’70 is, ongeacht de stand op de ranglijst, altijd een ontmoeting om naar uit te kijken. De Factorians, door de roodhemden vaak plagend ‘ons kleine broertje’ genoemd, boekte afgelopen zaterdag een benauwde maar nuttige zege (0-1) bij SVV en mogen daarom blijven hopen op het nacompetitietoetje. LSVV’70 lukte het niet om in eigen huis langs concurrent SJC te geraken en lijken in gedachten al afscheid genomen te hebben van een mogelijk kampioenschap. Football Factory zal hoe dan ook gebrand zijn om revanche te nemen voor de smadelijke nederlaag van eerder dit seizoen, want toen won LSVV’70 met maar liefst 9-1. Laten we ook niet vergeten de datum 26 maart 2022; destijds werd LSVV’70 voor het eerst verslagen door de roodzwarten.

Overig: SVO Buytenpark – Overschie

Must Read