dinsdag, april 30, 2024
HomeVijfde klasseLSVV'70Bernardus overleeft chaotisch slot bij LSVV’70

Bernardus overleeft chaotisch slot bij LSVV’70

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- Op een zonnige Kikkerpolder ontving LSVV’70 Bernardus. Eerder dit seizoen boekten de Leidenaren een relatief makkelijke overwinning in Hazerswoude. Het werd toen 0-4. Zaterdagmiddag werd al snel duidelijk dat Bernardus revanche wilde nemen. Dit lukte de bezoekers met 1-2. Grote man aan de kant van Bernardus was Jeffrey van der Heiden, de middenvelder nam beide doelpunten voor zijn rekening.

Waar LSVV’70 verwikkeld is in een strijd om de titel met SJC lijkt Bernardus met Hazerswoudse Boys uit te gaan maken wie de derde plek bezet na twintig speelronden. Beide ploegen hadden op deze speeldag dus alles om voor te spelen. Elke misstap kan fataal zijn in de race om promotie naar de vierde klasse.

De teams begonnen ietwat afwachtend aan de wedstrijd. Aan beide kanten werd afgetast, zonder dat er grote kansen vielen te noteren. Berend Verdoes testte doelman Luuk Enter, maar zijn kopbal miste kracht. Even later kon Jiddo Doornenbal op het doel af stevenen, maar ook hij stuitte op de goalie. Aan de andere kant bleek Bernardus effectiever. Van der Heiden stond pardoes vrij voor Dammes Waasdorp en schoof de bal in de verre hoek: 0-1.

Het spelbeeld was in de eerste helft redelijk in evenwicht. Langzamerhand leken de bezoekers wat meer de overhand te krijgen, maar echt grote kansen volgden nog niet. Met een minimale voorsprong ging Bernardus de rust in. Wat toen nog niet lukte, lukte vrijwel direct na de thee wel: de voorsprong verdubbelen. Wederom stond Van der Heiden opeens wel heel erg vrij in de zestienmeter. De middenvelder kreeg alle tijd om op het doel af te lopen en een hoek uit te kiezen.

De 0-2 fungeerde als een wake up call voor LSVV’70. Langzaam maar zeker kwamen de Leidenaren meer in de wedstrijd. Een hard schot van Thomas Loos vloog maar nipt over, terwijl ook Doornenbal en Ruben van der Zee het geluk niet aan hun zijde hadden. Ondertussen kwam Bernardus er af en toe wel gevaarlijk uit. Zo zag Van der Heiden zijn hattrickdroom uiteen spatten op de lat en trof ook Rens Schakenbos het aluminium.

In het laatste kwartier waren er misschien wel tweemaal zoveel kansen als in de rest van de wedstrijd. Beide ploegen leken wat moe, waardoor er steeds grotere ruimtes ontstonden. LSVV’70 was duidelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Met nog zo’n tien minuten te spelen werd de vrije trap van de ingevallen Freek Jansen maar net uit de kruising geplukt. Doornenbal haalde de kruising wél, maar net te veel aan de buitenkant.

De tegentreffer kon echter toch niet uitblijven. LSVV’70 had hier wel een beetje hulp bij nodig, aangezien een Hazerswoudse verdediger de lage voorzet van Van der Zee binnen gleed. Een paar heel chaotische momenten volgden in de blessuretijd. Scrimmages voor het doel van Bernardus werden afgewisseld met kansrijke, doch slecht uitgespeelde counters van de bezoekers. Wonder boven wonder viel er aan beide kanten geen doelpunt meer.

Bernardus doet hiermee goede zaken in de strijd om plek drie, alhoewel de concurrenten uit Hazerswoude-Dorp eveneens drie punten behaalden. LSVV’70 zag het gat met het nog altijd ongeslagen SJC vergroot worden tot vier punten. Komende week gaan de Leidenaren op bezoek bij SVO Buytenpark, waar eerder dit seizoen met maar liefst 6-0 van werd gewonnen. Bernardus ontvangt RVV Overschie op de Sweelincklaan.

LSVV’70 – Bernardus 1-2 (0-1). 34. Van der Heiden 0-1, 49. Van der Heiden 0-2, 90. eigen doelpunt 1-2.

LSVV’70: Waasdorp, Casteel, Kalf, Bakker, G. Leugering, Weijers, R. Leugering, Verdoes, Loos, Doornenbal, Van der Zee.

Bernardus: Enter, Van Tol, De Groot, Rijnbeek, Van der Werff, Vermeulen, Van der Heiden, Straathof, Bekooij, Abeysekera, Schakenbos.