HomeVijfde klasseMMOMMO strijdend ten onder tegen NSV’46

MMO strijdend ten onder tegen NSV’46

-

Vierde klasse A (zaterdag)- De eerste overwinning van MMO laat nog even op zich wachten dit seizoen. Op Sportpark MMO nam NSV’46 de drie punten mee naar het Groene Hart: 0-2. De ploeg uit Hoogmade kwam zo dichterbij rechtstreekse degradatie, terwijl Dennis Tijssen en zijn ploeg klommen naar plek 5.

Er werd een walk-over verwacht van de Noordense ploeg. Op een moeilijk bespeelbaar veld begon NSV’46 voortvarend aan de wedstrijd. In de derde minuut scoorde Menno de Jong via een assist van Robin van Koert. Na de eerste fase had de wedstrijd al op slot kunnen zitten. Toch knokte MMO zich terug en het overwicht van de Noordense ploeg werd geminimaliseerd. Vermeldenswaard is dat Tijn van der Meent namens MMO net over schoot in de 21ste minuut. Qua kansen behield NSV’46 het overwicht, maar het vergat te scoren.

Ook in de 2e helft knokte MMO voor iedere meter. De formatie van Yorick Boon kreeg een grote kans op de gelijkmaker. Doelman Albin van Wieringen, weer terug onder de lat, schoot de bal ver naar voren, maar Richard Bakker kreeg de bal niet goed mee. Een redding binnen het bereik van doelman Bas Kalshoven was het gevolg. NSV’46 was wel gewaarschuwd, mede omdat de marge klein bleef. In de 84ste minuut maakte MMO-speler Nigel Bax een overtreding voor vasthouden op NSV’46-speler Kamiel Disseldorp (die op de bank begon) in het zestienmetergebied. Robin van Koert schoot de toegekende strafschop vervolgens binnen hetgeen tevens de eindstand betekende.

Basisopstelling MMO: Van Wieringen, B. van der Meer, Bax, Van der Hoorn, Van der Geest, De Groot, Hoogenboom, Bakker, Van der Meent, Ouwerkerk, Van der Fits.

Basisopstelling NSV’46: Kalshoven, Goedhart, Lok, Fransen, Verhaar, Pieterse, Van Koert, De Jong, Faneyte, Star, El Mariami.

Auteur: Shravan Dielbandhoesing