zaterdag, april 27, 2024
HomeTweede klasseEMM'21Vier goals niet genoeg voor punten

Vier goals niet genoeg voor punten

-

Tweede klasse C (zaterdag)- EMM’21 is er niet in geslaagd punten mee te nemen uit Den Haag. Op bezoek bij koploper VUC werd een 5-4 nederlaag geleden en dat was meer dan zuur voor de equipe van Jan de Koning.

,,Vier keer scoren tegen de nummer 1 in een uitwedstrijd en dan nog met lege handen huiswaarts keren. Dat is bijna ongelooflijk, zeker als je de wedstrijd hebt gezien. We hebben echt zoveel meer kansen nog gekregen buitenom onze treffers. Enkel waren we erg vrijgevig en daar hebben ze nogal van geprofiteerd. Tot twee keer toe scoorden we om vervolgens binnen de minuut de bal weer uit het eigen netje te moeten halen. In verdedigend opzicht ging er dit keer veel mis, normalter toch een belangrijke linie voor ons. Nee, daar heb ik niet echt een verklaring voor.”

Thuis had EMM’21 ook met een doelpunt verschil verloren. ,,Dat was ook al een pijnlijke en onnodige nederlaag. Die goal viel in de 96ste minuut. Deze verliespartij is evenwel nog lastiger te verteren omdat we genoeg kansen hebben gehad. Ik vind VUC niet per definitie de belangrijkste kampioenskandidaat. Zeker, ze hebben individuele kwaliteiten maar spelen welhaast arrogant. We hebben niet al teveel tijd om hier bij stil te blijven staan, want het is duidelijk dat we nog de nodige punten zullen moeten halen om onszelf in veiligheid te spelen. Dat kan zeker als we in staat blijven om zoveel kansen te creëren. Enkel moeten we er in het vervolg minder weggeven.”

Morgenavond zal Jan de Koning deelnemen aan de LAV Voetbaltafel (dinsdag of woensdag op deze site terug te zien) en dan zal er uitgebreider over dit duel worden gesproken en uiteraard ook over het vervolg van de competitie.

Bij EMM’21 vielen Jari van Veen en David Vermeer uit met liesblessures. De vrees van De Koning is dat zij voorlopig niet inzetbaar zijn. ,,Erg vervelend, want we waren net weer wat completer aan het raken. Het zit niet erg mee.”

Scoreverloop: Mooren 0-1, Meinema 1-1, Biesheuvel 2-1, Meinema 3-1, Hoogenboom 3-2, Van der Kraaij 4-2, Ollie 5-2, Bakker 5-3, Rietbroek 5-4.

Basisopstelling EMM’21: Van Veen, Nadal Wesselman, Salomé, Huigsloot, Hoogervorst, Nino Wesselman, D. Vermeer, Van der Geest, Hoogenboom, Mooren, Z. Vermeer.

Foto’s: met dank aan Haaglandenvoetbal.nl/ Hasper Pictures!

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read