vrijdag, april 19, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenScheidsrechters FC Oegstgeest spelen ‘Hé Scheids!’ Spelregelroulette

Scheidsrechters FC Oegstgeest spelen ‘Hé Scheids!’ Spelregelroulette

-

De jaarlijkse spelregelquiz voor de scheidsrechters van FC Oegstgeest, werd dit jaar ingevuld met ‘Hé Scheids!’ Spelregelroulette. Met 20 videofragmenten, telkens gevolgd door de vraag: “Wat moet de scheidsrechter beslissen?”, werden de scheidsrechters op een ludieke manier op hun spelregelkennis getoetst.

Op de grote ‘Hé Scheids!’ roulettetafel, met daarop alle overtredingen, straffen en spelhervattingen konden de scheidsrechters na elk videofragment in 1 minuut in teamverband overleggen en met het inzetten van fiches hun antwoorden geven. Het is gaaf te zien hoe er binnen de teams gediscussieerd werd over de antwoorden en uiteindelijk gereageerd als de goede antwoorden werden gegeven.

Ondanks dat sommige scheidsrechters bij de ‘warming up’ al wat nieuws hadden geleerd, gebied eerlijkheidshalve gemeld te worden, dat de kennis behoorlijk op orde bleek. Gelukkig werd er ook nog voldoende in de ‘instinkers’ getrapt, zodat de bank niet failliet ging.

De goed verzorgde avond met hapjes en drankjes, werd door de aanwezige scheidsrechters met ‘heel leuk’, ‘fantastisch’, ‘superleuke avond’ en ‘gaaf hoor en nog wat geleerd ook’ gewaardeerd. Ideeën om het spel ook een keer met de FCO selecties en jeugdspelers en hun ouders  te spelen, werden die avond nog uitgewisseld, dus ‘Hé Scheids!’ Spelregelroulette krijgt bij FC Oegstgeest zeker een vervolg.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read