vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseStefan Roodakkers stapt per direct in bij FC Rijnvogels

Stefan Roodakkers stapt per direct in bij FC Rijnvogels

-

Stefan Roodakkers (54) maakt het seizoen af bij derde divisionist FC Rijnvogels. De oefenmeester volgt Joost den Hollander op die tijdelijk door de club was aangesteld na het vanwege gezondheidsredenen wegvallen van Dogan Corneille. Den Hollander wordt nu de rechterhand van Roodakkers, die eerder werkzaam was bij SJC, VVSB, FC Boshuizen, UVS en Ter Leede.

Na het trainerschap op De Roodemolen bleef het even stil rondom de in deze regio bekende trainer, maar de komende maanden zal hij dus weer op de bank plaatsnemen bij de subtopper uit Katwijk. ,,Dit kwam wel een soort van plotseling op mijn pad. Natuurlijk hoor en lees ik wel eens wat, maar ik was niet druk met solliciteren. Het is leuk dat ik zo nu en dan gepolst ben door clubs, maar niets werd concreet en dat vond ik ook wel best. Als trainer ben je de ganse week met voetbal bezig en je moet eigenlijk altijd aan staan. Na zoveel jaar komt er wel eens een moment dat je het welletjes vindt. In mijn privéleven doen we zat leuke dingen en daar maak ik ook graag tijd voor vrij. We genieten van onze vrije tijd en we sporten zelf ook heel graag. Huig Hoek (TC, red.) heeft mij kort geleden benaderd of ik oren had naar de functie en vrij snel zat ik met hem, Peter de Koning en Den Hollander om te tafel. Het leek mij wel wat om de club te helpen tot het einde van het seizoen en het leek mij ook leuk om het samen met Joost te doen. Ik ken hem uit mijn tijd bij UVS en ik ben ervan op de hoogte wat hij al voor FC Rijnvogels heeft betekend als moderne trainer waarbij beelden, data en analyses  steeds belangrijker worden.”

Vervolgend: ,,Ook ken ik wel wat spelers en ik lees genoeg over voetbal in de media. Vorig seizoen heb ik ze een keer zien spelen. Het verhaal van FC Rijnvogels sprak mij aan, maar ik heb wel om wat bedenktijd gevraagd omdat ik het thuis goed wilde bespreken. Vervolgens hebben we er een klap op gegeven en het lijkt mij erg leuk om samen met Joost een aantal maanden aan de slag te gaan met een leuke selectie waar iedereen gretig is om een goede eindsprint te trekken.”

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read