HomeKagiaInterview KagiaKagia ten onder bij FC Oudewater (2-0)

Kagia ten onder bij FC Oudewater (2-0)

-

Tweede klasse C (zaterdag) – Een week na de grote overwinning op Olympia (6-2) ging Kagia afgelopen zaterdag opnieuw op zoek naar een resultaat, maar deze keer was er geen succes voor de ploeg van Koen van der Vlugt weggelegd. In een vrij gelijkopgaande wedstrijd had de thuisploeg bij rust een voordelige marge van twee doelpunten opgebouwd. De oranjehemden probeerden in de tweede helft het tij met man en macht te keren, maar de Lisserbroekse inspanningen werden niet met treffers beloond (2-0).

Kagia-verdediger Rick Verdegaal kort na afloop van het verloren treffen: ,,We kregen via Rowan Hoeke een goede kans op de 0-1, maar daarna kregen we het wat moeilijker. FC Oudewater zette vol druk en we hadden het lastig om de vrije man te vinden. De kansen waren aan beide kanten schaars, maar helaas waren zij op dat gebied een stuk effectiever dan wij. FC Oudewater scoorde in de eerste helft uit twee kansen twee keer en dan ga je toch met een zuur gevoel de kleedkamer in. Ik kon zelf in de rust niet verder, omdat ik teveel last kreeg van een bovenbeenblessure.”

,,In de tweede helft vond FC Oudewater het wel prima en beperkte zich vooral tot achterover leunen. Wij waren door de stand gedwongen om wat opportunistischer te gaan spelen. We kregen na rust een aantal goede kansen, maar alle klutsballen vielen net de voor ons verkeerde kant op. FC Oudewater kreeg in de tegenaanval ook een paar mogelijkheden, maar onze doelman Jochem Lensen hield ons met een paar goede reddingen in de wedstrijd. Aan het eind van de wedstrijd kreeg ik steeds meer het gevoel dat de aansluitingstreffer niet meer ging vallen en het uiteindelijk bleef het ook 2-0. Erg jammer, want het gevoel dat er meer in had gezet overheerst. We hebben er alles aan gedaan om met een resultaat te vertrekken, maar het kwartje viel vandaag helaas niet onze kant op. Het is jammer dat onze concurrent Nieuwkoop wel een punt pakt, want daardoor loopt onze achterstand op naar vier punten. Volgende week zijn we vrij, maar daarna krijgen we Alphia op bezoek. Met nog maar zeven wedstrijden te gaan is het essentieel dat we die wedstrijd tot een goed einde weten te brengen. We hebben dit seizoen laten zien dat we in eigen huis prima voetbal op de mat kunnen leggen. Alphia heeft een goed voetballende ploeg, maar met de steun van onze trouwe aanhang moet een driepunter zeker mogelijk zijn’’, aldus Verdegaal tot besluit.

FC Oudewater – Kagia 2-0 (2-0).

Basisopstelling Kagia: Lensen, Van Duijn, Verdegaal, Koot, Diels, Hoeke, De Graaf, De Bruijn, Lamboo, Schoone, Van der Schinkel.