zondag, april 28, 2024
HomeRCLInterviews RCLRCL houdt weer de nul, maar wint niet

RCL houdt weer de nul, maar wint niet

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Na drie gewonnen wedstrijden op rij zonder tegendoelpunten, die de Leiderdorpers een 4e plaats opleverden op slechts 1 punt van de nummer 3 (VUC) kwam de nummer 9, Nieuwkoop, op bezoek in de Bloemerd. Een uitgangspositie waarbij met ambitie omhoog kon worden gekeken en tegelijkertijd, een gewaarschuwd ploeg telt voor twee. In de openingswedstrijd tegen Nieuwkoop verloor RCL immers met 2-1 en recent hielden de bezoekers koploper DONK op een doelpuntloos gelijkspel. Een gemakkelijke overwinning lag wellicht niet voor de hand tegen deze stugge ploeg, maar sterker nog, de praktijk leerde dat er geen enkele goal werd gemaakt en daarmee eindigde de wedstrijd zoals hij begon doelpuntloos. Een enigszins teleurstellend resultaat voor de thuisploeg gezien diverse andere uitslagen van concurrenten waar niet of slechts ten dele van geprofiteerd kon worden.

RCL begon de wedstrijd zonder Jesper van Overloop in de achterhoede, die vanwege een rode kaart, ontvangen in het duel met VUC een week eerder, geschorst was. Michiel de la Mar stond nu in de basis en kweet zich uitstekend van de taak om Jesper te vervangen, die immer van vaste waarde is. De thuisploeg kwam voortvarend uit de startblokken en had in het begin het betere van het spel. Tommy Sinteur stuurde Jarne Kanbier weg, die richting het doel liep en een strakke voorzet gaf, die net naast geschopt werd door Pascal Brasker.

Even later kreeg Jake van Heusden de kans om te scoren, maar de aanvaller kon niet overtuigen. Op de momenten dat de tegenstander de bal veroverde, had de thuisploeg moeite met de omschakeling. Dat resulteerde bijna in de 0-1, als Auke Westerduin zijn collega Dave Verhage voor het doel positioneerde, waarop Jelmer Vijlbrief net op tijd redding bood. Het spel van RCL werd onrustiger en slordiger. Toch leek vlak voor rust de kansen te keren toen Sinteur paste op Pascal Brasker, die keihard over de grond op doel schoot, de keeper voorkwam echter de 1-0.

De ploeg van Hein van Heek kwam na de kop thee in de rust zonder wissels het veld weer op en ging op zoek naar de bevrijdende treffer. De beste kansen waren ook voor de thuisploeg. Sinteur kreeg, na balverlies in de doelmond van Thijs Rekelhof, de bal net niet onder controle. En met het uitblijven van een doelpunt ploeterde RCL steeds meer op het zwaar te bespelen veld. De bezoekers roken hun kans en voerden de druk op. Vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg Verhage de bal, de thuisploeg appelleerde en masse voor buitenspel, maar de scheidsrechter liet doorspelen en Andrew Bontje stompte de bal net uit het doel. Zo kwam RCL nog goed weg en gebruikte het de laatste minuten Om nog iets te forceren, maar de wint bleef uit.

Daar waar je zelf iets laat liggen, word je soms geholpen door een ander en dat is zeker zo voor RCL. Niet alleen liet DONK punten liggen door het gelijke spel tegen stadsgenoot Olympia, maar ook HVV kwam niet voorbij aan CSW (2-2). Inmiddels weer koploper VUC had weinig moeite met hekkensluiter Kagia. De conclusie na deze spelronde is dan ook dat RCL nog steeds nummer 4 is, met nu wel twee punten achterstand op nummer 3, HVV. De komende 2 weken is er een inhaalprogramma, op zaterdag 24 februari treft RCL EMM’21 op sportpark Alkemade Oost. Echter ook in de beker is er nog iets te halen, RCL speelt volgende week thuis tegen DSO uit Zoetermeer dat uitkomt in de vierde divisie.

Tenslotte Van Heek met zijn bevinding: ,,Een lastige te bespelen, stugge ploeg. We kregen maar moeizaam grip op hun 5-3-2- opstelling. Toch denk ik dat wij de meeste kansen kregen en we hebben helaas niet kunnen profiteren van misstappen van andere teams. Het veld vond ik dramatisch, dat hielp zeker niet mee in ons spelletje. Wel moet ik zeggen dat ik sterk mijn twijfels had bij vlagsignalen. Dat scheelt toch in de kansen die je krijgt en mogelijk kunt verzilveren. Wel weer de nul houden, dat is verder prima.”

Basisopstelling RCL: Bontje, De Kroon, R. Brasker, S. Verlaan, De la Mar, Schouten, Sinteur, Kanbier, P. Brasker , Vijlbrief, Van Heusden.

Basisopstelling Nieuwkoop: Boekestein, Esselink, Boelee, Rekelhof, Verhage, Verweij, Kooy, Van der Hoorn, Westerduin, Vork, Van den Hooren.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read