zaterdag, april 27, 2024
HomeRCLInterviews RCLRCL vormt geen eenheid en moet passen tegen FC Oudewater

RCL vormt geen eenheid en moet passen tegen FC Oudewater

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Het is RCL niet gelukt de periodetitel voor zich op te eisen. Achteraf bezien was dat ook niet gelukt bij winst op FC Oudewater, HVV won namelijk van Olympia en pakte de tweede te winnen prijs van het seizoen, maar tot een driepunter kwam het sowieso niet. De Leiderdorpers speelden een allerbelabberdst duel en verloren terecht met 2-0 en daarmee waren de gastheren nog zuinig.

Bij RCL was Jelmer Vijlbrief weer terug van een hamstringblessure, maar de routinier viel na twintig minuten al uit met wederom een zelfde kwetsuur en zal voorlopig niet inzetbaar zijn. Dat is slecht nieuws voor de ploeg van Hein van Heek, maar er viel veel meer te balen voor de nummer vier van de ranglijst. De gasten liepen van meet af aan achter de feiten aan en de brigade van Redel toonde zich veel gretiger. Al na vijf minuten spelen kwam RCL goed weg, maar niet veel later was het wel raak door Sven Rietveld.

Het was het startsein om wakker te worden, maar dat duurde zeker nog een kwartier. Juist op het moment dat het duel enigszins leek te kantelen, Jake van Heusden en Tommy Sinteur lieten forse kansen liggen, werd het 2-0 na balverlies op het middenveld. Nu was Bart Griffioen de afrondende speler. De stemming binnen de lijnen bij de Racing Club werd er niet beter op en het zou een hels karwei worden om de wedstrijd te laten kantelen.

Illias Assabban kwam in de ploeg voor Sinteur en hij en de eerder ingevallen Mo Gassama kregen kansen op de aansluitingstreffer. Die bleef uit en de thuisploeg bleef daarna de baas op het veld. RCL speelde futloos en was vooral bezig met het maken van onderlinge verwijten. Uiteindelijk had de score hoger kunnen uitvallen, maar die ellende bleef verder achterwege op een al mistroostige middag voor de subtopper.

Het is dit seizoen duidelijk dat RCL thuis beduidend beter voor de dag komt dan uit. Op het eigen complex werden 21 punten behaald, terwijl de teller op verplaatsing pas op zeven staan. Van Heek had weinig plezier beleefd aan deze speelronde. ,, We hadden kunnen profiteren van halve uitglijders van ploegen boven ons, maar dan hadden we het zelf veel beter moeten doen. Ik had het gevoel dat zij nog voor hun kansen voetbalden voor de periodetitel in plaats van dat wij dat deden. We konden absoluut geen vuist maken en het spel was ondermaats. We hebben niet als een team gespeeld en daarvoor is de rekening gepresenteerd. Een forse tegenvaller.”

Redel, die Van Heek opvolgt na dit seizoen, met zijn bevinding. ,,Ik weet wat RCL kan en waar hun kwaliteiten liggen. Echter was ik al wel ook op de hoogte van de minder goed eigenschappen van het team en daarvan hebben we prima geprofiteerd. Wij hebben hun linkerkant goed vastgezet en bovenal met volle energie gespeeld. Wij hebben niet de beste spelers van deze afdeling, maar als collectief kunnen we wel veel opbrengen. Dit keer was RCL geen team en er werd veel op elkaar gefoeterd. Daar schrok ik wel een beetje van. Je moet als speler altijd een goede drive hebben en dat mis ik nooit bij FC Oudewater. Met wat ik twee keer zag tegen mijn komende club ga ik straks zeker aan de slag. Spelers kunnen beter zijn dan anderen, maar er komt veel meer bij kijken en dat zag ik in deze pot wel van mijn spelers waar ik nu mee werk.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read