HomeRCLInterviews RCLRCL zet goede reeks voort en verslaat ook VUC

RCL zet goede reeks voort en verslaat ook VUC

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Afgelopen zaterdag nam RCL het op vreemde bodem op tegen directe concurrent VUC uit Den Haag. De ploeg van trainer Hein van Heek draait mee in de bovenste regionen en is volledig in de race voor de tweede periodetitel. Saillant detail is dat de Leiderdorpers de laatste twee wedstrijden het doel schoon hielden, verdedigend lijkt het wel goed te staan dus. In het Haagse boekten de pupillen van Van Heek wederom een overwinning, het werd 0-1. De nul werd dus weer gehouden en de overwinning was terecht aldus middenvelder Sjors Schouten.

Schouten over de derde zege op rij: ,,Een hele fijne maar bovenal belangrijke overwinning. We begonnen de wedstrijd met veel rust in de ploeg. Er werd achterin rustig rond getikt en geduldig gewacht op een opening om de boel open te breken. Hierdoor kregen we een aantal grote kansen die niet benut werden, waardoor we een vroege voorsprong eigenlijk lieten liggen. We hielden goed druk op onze opponent en hielden het hoofd koel. Kort voor rust kwamen we op de meer dan verdiende voorsprong. Na een goede aanval werd de bal bij de achterlijn goed terug getrokken waarna Tommy Sinteur onberispelijk kon binnenwerken.”

Het kind van de club over het tweede bedrijf: ,,Onze trainer gaf in de rust aan dat we geconcentreerd moesten blijven spelen. In de tweede helft lukte het niet goed om compact te blijven staan. We stonden natuurlijk voor waardoor het krampachtiger werd van onze kant. Het behouden van de voorsprong leek meer te leven dan de voetballende oplossing te zoeken. Op het middenveld leden we meer balverlies waardoor de verdediging meer aan het werk moest. Momenteel staat de defensie als een huis, dus echt grote problemen kregen we niet. VUC is eigenlijk alleen maar gevaarlijk geworden uit een paar corners. Eenmaal moest onze betrouwbare keeper Andrew Bontje handelend optreden, waardoor we de nul hielden en wederom een winstpartij kunnen bijschrijven.”

De middenvelder tot besluit: ,,Het gaat op het moment hartstikke lekker. We zijn volop in de race voor de tweede periodetitel waarin we alleen HVV boven ons dulden. We blijven het gewoon per wedstrijd bekijken met het gegeven dat we momenteel moeilijk te kloppen zijn. We hopen deze lijn door te trekken maar daar zijn we uiteindelijk zelf bij.”

Volgende week speelt de Racing Club op eigen bodem tegen Nieuwkoop. Een stugge ploeg die dit weekend koploper DONK in bedwang hield (0-0). Van onderschatting in het Leiderdorpse kamp mag dus geen sprake zijn.