zaterdag, april 27, 2024
HomeRCLInterviews RCLSchotloos UVS afgeschminkt en afgeserveerd in eigen huis door sterk RCL

Schotloos UVS afgeschminkt en afgeserveerd in eigen huis door sterk RCL

-

Tweede klasse A (zaterdag) – In de Kikkerpolder heerste voorafgaande de derby tussen UVS en RCL een gezellige bedrijvigheid op de goed bevolkte tribunes. Het verschil op de ranglijst tussen beide clubs was slechts drie punten, waardoor het talrijke publiek dacht zich te mogen gaan opmaken voor een enerverend duel tussen de regiogenoten. In de praktijk bleek er echter geen enkele sprake van enige spanning, omdat de Leiderdorpers de gastheren op werkelijk alle fronten de baas waren. RCL kwam, onder leiding van een uitstekende Robin Brasker, nog voor de rust op 0-2, om na de pauze de ongelijke strijd met een 0-5 zege af te sluiten.

Jarne Kanbier kreeg al na twee minuten spelen een kans om zijn ploeg naar de openingstreffer te schieten, maar UVS-doelman Luca van Belen voorkwam met zijn redding de vroege 0-1. Ook RCL-aanvaller Pascal Brasker was na een kwartier spelen met een afstandsschot niet succesvol, maar bij de derde doelpoging van de Bloemerd-bewoners was het wel raak. Sjors Schouten bediende de vrijstaande Robin Brasker, die net buiten de zestien de bal fraai langs Van Belen krulde (0-1).

Na ruim een half uur spelen bereikte Robin Brasker met een mooi steekballetje zijn jongere broer Pascal, die Van Belen met een beheerste schuiver kansloos liet (0-2). Jake van Heusden verzuimde vlak daarna om de 0-3 op het scorebord te zetten, terwijl Ilias Assabban in de blessuretijd van de eerste helft zijn inzet via de lat zag overgaan.

Met het inbrengen van spits Daan van der Zwaan in de rust hoopte UVS-trainer John Hage op een snelle aansluitingstreffer, maar die wens kon al snel de Leidse prullenbak in. In de tweede helft liepen de bezoekers binnen no time uit naar 0-4 (doelpunten Van Heusden en opnieuw Pascal Brasker) en was de wedstrijd gespeeld. Assabban prikte vlak voor de tijd de 0-5 binnen en zette met deze treffer de eindstand op het scorebord. Al met al dus een zeer eenvoudige overwinning voor de bezoekers, die wel heel erg weinig tegenstand kregen van de Leidenaren.

Het meest kenmerkend voor het schamele verzet van de thuisploeg, was het aantal doelpogingen na negentig minuten voetbal. RCL-doelman Rens van der Zwet hoefde slechts één keer, bij een rollertje van Isi Adima, in actie te komen, maar verder had de Warmonder deze zaterdagmiddag alle tijd om te genieten van het prima veldspel van zijn ploeggenoten. UVS zag door deze nieuwe nederlaag de rode streep steeds dichterbij komen, terwijl de formatie van Hein van Heek hoopt dat de grote overwinning op de Leidse rivaal een opmaat zal zijn voor een sterke competitie-eindsprint.

Voor RCL-verdediger Sven Verlaan had de ontmoeting in Leiden een speciaal tintje. Verlaan was jarenlang actief voor de blauw-witten en maakte afgelopen zomer een overstap naar De Bloemerd. Verlaan:,,Het is leuk om hier weer te zijn, alhoewel het wel een beetje raar voelde om de andere kleedkamer in te stappen. We hadden ons goed voorbereid op deze wedstrijd en ik had vooraf al het gevoel dat we hier met een resultaat zouden gaan vertrekken. We hadden verwacht dat UVS na de rust zou gaan stormen, maar we zijn niet in de problemen geweest. Het klopt dat we dit seizoen wat te wisselvallig zijn en dat is jammer. We hebben een selectie die zich met de beste ploegen in deze klasse kan meten. Het is aan ons om het niveau van vandaag vast te houden, want we hebben de hoop op de nacompetitie zeker nog niet opgegeven”, aldus Verlaan tot besluit.

UVS – RCL 0-5 (0-2) 18. R. Brasker 0-1. P. Brasker 0-2, 48. Van Heusden 0-3, 52. P. Brasker 0-4. 78. Assabban 0-5.

Basisopstelling UVS: Van Belen, Bouthari, L. van der Vlist, Spierdijk, Pison, S. van der Vlist, Tavilla, Maatoug, Hulters, Adima, Dubbeldeman.

Basisopstelling RCL: Van der Zwet, De Kroon, J. van Overloop, Verlaan, R. Brasker, De la Mar, Schouten, Assabban, Kanbier, P. Brasker, Van Heusden.