zondag, april 28, 2024
HomeTweede klasseForeholteVoorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 16 maart

Voorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 16 maart

-

RCL- Alphia

RCL denkt niet graag terug aan de vorige speelronde. In en tegen Oudewater werd een 2-0 nederlaag geleden en de Leiderdorpers kwamen nogal pover voor de dag en diverse spelers kregen het verbaal met elkaar aan de stok. Nu kan het een keer niet lopen, maar het is altijd raadzaam om dicht bij elkaar te blijven en om als team te proberen de bakens te verzetten. Wel bleef de ploeg van Hein van Heek vierde, maar de drie ploegen daarboven liepen toch weer verder weg en mochten de roodwitten nog iets van het seizoen willen maken aangaande de prijzen dan zal er eerherstel getoond moeten worden tegen Alphia. In Alphen aan den Rijn werd het eerder 2-0 en toen was de ploeg van Marcel Vondeling beter. Ook voor de Sportiff LAV Cup dreef de ploeg met de blauw sokken boven in een onderlinge confrontatie.

VUC- EMM’21

Eindelijk kon er weer geproost worden op een overwinning door de equipe van Jan de Koning. Kagia werd op eigen veld verslagen. Hoogstaand was het allemaal niet, maar Job Mooren en David Vermeer kregen toch een extra biertje vanwege hun treffer. Omdat EMM’21 ook in de twee ontmoetingen daarvoor niet verloor heeft rood en zwart inmiddels een plek bemachtigd die na zesentwintig wedstrijden ook tweede klasse betekent in het komende seizoen. Zo ver is het uiteraard nog lang niet, want een nederlaag kan de vlag weer anders doen laten wapperen. VUC is absoluut een kampioenskandidaat en vergaarde tot nu toe de meeste punten. Een gelijkspel zou misschien al als een overwinning voelen voor De Koning en de zijnen. Dat gelijke spel leek thuis bereikt te zijn, maar in de allerlaatste tellen gingen de pinguïns er alsnog met een driepunter vandoor.

Kagia- Olympia

Een wedstrijd tussen tot dusverre de zwakste broeders uit deze klasse qua punten. Het verschil is slechts een puntje in het voordeel van de Lisserbroekers. Voor de verliezende ploeg wordt het al bijna schier onmogelijk om in directe zin de dans der degradanten te ontspringen. Beide ploegen verloren hun laatste duel. Kagia speelde uitermate zwak op bezoek bij EMM’21 en moest met 2-0 passen, terwijl de ploeg uit Gouda HVV voorrang moest verlenen waardoor de Hagenezen de periodetitel grepen. Op 28 oktober troffen de ploegen elkaar in de kaasstad en dat duel eindigde zonder winnaar: 2-2. Rowan Hoek trof twee keer de roos voor de ploeg van Koen van der Vlugt, die voor zaterdag bloed, zweet en tranen eist van zijn ploeg om zodoende in elk geval steviger op de dertiende plek uit te komen.

Foreholte- UVS

De Voorhouters wonnen slechts een duel bij de laatste vier kansen. In het meest recente treffen kwam het ook niet goed tegen Alphia. Met slechts minimaal verschil werd verloren maar dat levert nu eenmaal ook geen punten op. Vervelend was ook dat de ploeg weinig creëerde en men was bij de roodwitten niet blij met het eigen optreden. Net als zijn voorganger meent Mo Bougrine dat zijn ploeg volwassener moet worden en hij heeft daarbij geduld. Toch liggen er ook wensen om hoger te eindigen dan de huidige zesde plaats. UVS staat op gelijke hoogte, maar op doelsaldo staat de Leidse ploeg een positie lager. In het heenduel verspeelden de bezoekers een 0-2 voorsprong: 2-2.

Overige wedstrijden: SVC’08- DONK, HVV- FC Oudewater, CSW- Nieuwkoop.

Interesse in beschouwingen? Beluister:

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read