zaterdag, april 27, 2024
HomeTweede klasseEMM'21Voorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 23 maart

Voorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 23 maart

-

DONK – Foreholte

Foreholte laat zich dit seizoen gelden als een typische middenmoter. De rood-witten lijken gevrijwaard te blijven van degradatiezorgen, maar meedoen om de bovenste plekken is ook niet echt aan de orde. Mogelijk dat Foreholte in de derde periode nog succes kan boeken en wat dat betreft zijn de Voorhouters, middels een 3-0 overwinning op UVS, goed begonnen. Komende zaterdag gaat de formatie van Mo Bougrine op bezoek bij runner-up DONK. De Gouwenaren strijden nog volop voor het kampioenschap, de achterstand op koploper VUC is slechts drie punten. Het heenduel tussen beide clubs eindigde in een 0-0 gelijkspel.

FC Oudewater – Kagia

Bij Kagia leken ze zich halverwege de competitie al min of meer verzoend te hebben met een terugkeer naar de derde klasse, de oranjehemden verzamelden uit de eerste veertien wedstrijden slechts zes punten, maar de laatste weken lijkt er in Lisserbroek sprake te zijn van een opmerkelijke revival. Uit de laatste vier wedstrijden werden negen punten behaald, waardoor de rode lantaarn werd overgedragen aan het Goudse Olympia. Door deze reeks is de afstand met concurrent Nieuwkoop, geklasseerd op een plek die verplicht tot het spelen van p/d-wedstrijden, nog maar drie punten en wie weet wat er verder nog mogelijk is. Vorig seizoen leek Kagia ook al vroegtijdig op weg naar degradatie, maar een indrukwekkende eindsprint zorgde alsnog voor directe handhaving aan de Kikkerbeetstraat. Komende zaterdag gaat de formatie van Koen van der Vlugt op bezoek bij mededegradatiekandidaat FC Oudewater. De gastheren zijn trouwens de laatste weken ook in goeden doen, de laatste twee wedstrijden werden winnend afgesloten. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in doelpuntloos gelijkspel.

EMM’21 – CSW

EMM’21 was afgelopen zaterdag bij HVV, na een 5-2 achterstand, nog dichtbij een gelijkspel maar uiteindelijk lukte het de Veners niet om alsnog met een resultaat uit de Hofstad te vertrekken (5-4). De formatie van Jan de Koning zakte door dit verlies net onder de rode streep. De achterstand op CSW, dat op een veilige plek staat, bedraagt twee punten. De club uit Wilnis is overigens de komende opponent voor de fusieclub. CSW mocht afgelopen zaterdag, na vier wedstrijden zonder overwinning, weer een driepunter begroeten, mededegradatiekandidaat Nieuwkoop werd met 2-0 verslagen. De heenwedstrijd tussen CSW en EMM’21 eindigde in een 1-4 overwinning voor EMM’21.

UVS – RCL

RCL kende rond de winterstop een goede periode en leek zich te gaan mengen in de clubs die dit seizoen meedoen om te prijzen. De twee laatste gespeelde wedstrijden werden door de rood-witten echter vrij kansloos verloren, waardoor er weer een ‘net niet-seizoen’ voor de Leiderdorpers dreigt. Alleen het winnen van de derde periode kan voorkomen dat ook deze voetbaljaargang voor de formatie van Hein van Heek uitgaat als een nachtkaars. Voor komende tegenstander UVS geldt min of meer hetzelfde als voor RCL. De Leidenaren kennen een vrij wisselvallig seizoen en ook in de Kikkerpolder zal alle hoop gevestigd zijn op het winnen van de derde periodetitel. In de KNVB-districtsbeker waren de Bloemerd-bewoners overigens wel succesvol. Eersteklasser Wippolder werd in de achtste finale uitgeschakeld, waarna de rood-witten in de kwartfinale aan Forum Sport, ook uitkomend in de eerste klasse, werden gekoppeld. De heenwedstrijd tussen RCL en UVS eindigde in 0-0 gelijkspel onder barre weersomstandigheden.

Overige wedstrijden in deze klasse: Nieuwkoop – SVC’08, Alphia – HVV, Olympa – VUC

Must Read