zondag, april 28, 2024
HomeTweede klasseRCLWisselvallig RCL geeft wederom niet thuis

Wisselvallig RCL geeft wederom niet thuis

-

Tweede Klasse C (zaterdag) – Op het altijd gezellige sportpark De Bloemerd was de kantine voor de wedstrijd goed gevuld met supporters, onder wie sommigen die een potje aan het dobbelen waren. Ondanks de zure nederlaag van vorige week in en tegen Oudewater, was het vertrouwen dankzij de midweekse bekeroverwinning tegen eersteklasser Wippolder meer dan aanwezig. ,,We kunnen goed voetballen; het probleem is echter dat we te vaak wisselvallig zijn. Daarnaast missen we te vaak de kansen. Afgelopen zaterdag waren we niet op ons best en hebben we terecht verloren. Afgelopen dinsdag hebben we een fantastische wedstrijd gespeeld en ons geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB beker. Ik verwacht vandaag een goede wedstrijd”, aldus trainer Hein van Heek vooraf. Ondanks het vertrouwen overtuigde RCL wederom niet en bleef het na een zeer matige wedstrijd voor de tweede week op rij zonder punten achter (0-2).

Op een, op z’n zachtst gezegd, moeilijk bespeelbaar veld begonnen zowel RCL als Alphia met veel respect voor elkaar. De keepers aan weerszijden konden zich beperken tot wat coaching en zo af en toe een spelhervatting. Na tien minuten spelen deelde Robin Brasker een eerste speldenprik uit. Zijn schot van circa 18 meter ging rakelings langs de paal. Niet veel later belandde een Leiderdorpse inzet in het zijnet. Typerend voor het spel dat RCL op de mat legde, was deze inzet de laatste serieuze kans in de hele wedstrijd.

Ook Alphia stelde er aanvallend niet veel tegenover. De meest serieuze kans van Alphia kwam voort uit een prima genomen vrije trap door Marwan Fennich. Zijn inzet werd ternauwernood door keeper Andrew Bontje naast het doel getikt. Beide ploegen speelden compact en goed georganiseerd en konden, zoals gezegd, in aanvallend opzicht geen potten breken. Hierdoor gingen beide ploegen met een 0-0 ruststand de pauze in.

Het spelbeeld in de tweede helft was niet veel anders. Het publiek zag een wedstrijd die zich voornamelijk op het middenveld afspeelde. Een moment van onachtzaamheid in de Leiderdorpse verdediging leidde tot een achterstand. De goed spelende Fennich onderschepte knap de bal en wist in een één-op-één situatie met een droog schot doelman Bontje kansloos te laten (0-1). Kort daarop moest steunpilaar Sven Verlaan geblesseerd de wedstrijd verlaten. Hierop ging RCL meer risico nemen, waardoor de ruimtes op het veld groter werden. Alphia speelde vanuit een compacte organisatie en wachtte rustig op de omschakelmomenten die zouden komen.

Vlak voor tijd werd Bontje met een rode kaart van het veld gestuurd. Tegelijkertijd vond er voor de dug-out van Alphia een opstootje plaats. Het bleek dat Fennich door enkele supporters racistisch bejegend was. Dit was voor de scheidsrechter aanleiding om een afkoelingsperiode in te lassen. Na een onderbreking van ongeveer tien minuten werd het spel hervat. Ondanks alle verwoede pogingen kon RCL geen echt gevaar meer stichten. In de absolute slotfase besliste invaller Dylan Zaal de wedstrijd op prima aangeven van Bas Hazebroek (0-2). Direct na dit doelpunt floot scheidsrechter Mulder af.

Door de nederlaag verliest RCL de aansluiting met de bovenste drie plekken en zal het team voorlopig een pas op de plaats moeten maken. Volgende week staat de derby tegen UVS op het programma. Beide teams bevinden zich in een moeilijke fase en zijn dringend op zoek naar succes. De ploeg van Van Heek zal het niveau van afgelopen dinsdag opnieuw moeten bereiken om een serieuze kans te maken de Kikkerpolder met drie punten te verlaten. De loting voor de districtsbeker zal overigens maandag 18 maart plaatsvinden.

RCL – Alphia  0-2 (0-0). 69. Fennich 0-1, 90. Zaal (0-2).

Basisopstelling RCL: Bontje, De Kroon, J. van Overloop, Verlaan, R. Brasker, De La Mar, Schouten, Kanbier, Assabban, P. Brasker, S. van Overloop.

Basisopstelling Alphia: Kleijnenburg, Wentink, Egberts, Olivieira, Fennich, Buijnink, Van Leeuwen, De Bruin, De Kruyf, Samsom, Zeilstra.

 

Must Read