zaterdag, april 27, 2024
HomeTweede klasseForeholteJeugdig Foreholte krijgt bij DONK een lesje in effectiviteit (3-0)

Jeugdig Foreholte krijgt bij DONK een lesje in effectiviteit (3-0)

-

Tweede klasse (zaterdag) – Dat hoofdtrainer Mo Bougrine bij Foreholte beschikt over een selectie met veel jeugdig talent staat buiten kijf. Het basisteam van de rood-witten heeft als geboortejaar 2000 of later en de voetbaltoekomst op sportpark Elsgeest ziet er dan ook zonnig uit. De rood-witten laten vooral in eigen huis zien waar ze toe in staat zijn en verloren dit seizoen nog geen enkele thuiswedstrijd, maar op vreemde bodem voelen de jonge Voorhouters zich vaak minder op hun gemak. Afgelopen zaterdag ging Foreholte op bezoek bij runner-up DONK. De bezoekers waren voetballend gezien gelijkwaardig aan de Gouwenaren, maar op het belangrijkste onderdeel van het spelletje, het scoren van doelpunten, had de ervaren thuisploeg duidelijk de overhand (3-0).

Bougrine blikte terug op het verlies in Gouda: ,,Zoals elke week in deze klasse, moesten we ook vandaag flink aan de bak. We hadden het in de openingsfase lastig, maar desondanks kregen wij een grote kans op de 0-1. Joost Jansze zag zijn schot echter op de paal eindigen. Ik moet eerlijk zeggen dat ook DONK een aantal goede kansen kreeg. Ik vond ons voor rust niet goed spelen. De 1-0 na een klein half uur spelen ontstond mede door een gebrek aan onderlinge communicatie bij ons. De ene helft wilde vooruit, de andere helft achteruit, kortom het was erg rommelig. In de rust hebben we een hartig woordje met elkaar gesproken en begonnen we stukken beter aan de tweede helft.”

,,We waren druk op zoek naar de gelijkmaker, kregen nog een goede kans via Thom Steendam op de 1-1, maar in al onze ijver hadden we wat minder oog voor onze verdedigende taken. DONK wist wel raad met de geboden ruimte en kansen en zo is de 3-0 snel verklaard. Het is natuurlijk niet de eerste keer dit seizoen dat we dit soort wedstrijden op deze manier verliezen. We krijgen vaak complimenten voor ons positiespel, maar daar krijg je geen punten voor. Als we met Foreholte hogerop willen, dan moeten we ons op het gebied van scorend vermogen en effectiviteit echt verbeteren, want alleen met mooi voetbal ga je het in deze klasse niet redden’’, aldus de Voorhouter tot besluit.

DONK – Foreholte 3-0 (1-0) 27. e.d., 61. Houdijk 2-0, 80. Houdijk 3-0

Basisopstelling Foreholte: Meeuwissen, Den Hartog, Hogenhuis, Slobbe, Voorn, Ligtvoet, Noordermeer, Berg, Autar, Steendam, Jansze.