HomeZaterdagDerde klasseKoploper Aarlanderveen in Reeuwijk onderuit tegen RVC’33

Koploper Aarlanderveen in Reeuwijk onderuit tegen RVC’33

-

Derde klasse A (zaterdag)- In de eerste wedstrijd na de winterstop nam koploper Aarlanderveen het op tegen het niet te onderschatten RVC’33. De ploeg van trainer Sander van Dijk kwam vroeg in de wedstrijd nog wel op voorsprong, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de geslepen Reeuwijkers. Het werd 3-2 voor de thuisploeg waardoor de ploeg uit Aarlanderveen nu de koppositie deelt met Koudekerk dat wel won (0-2 winst op Altior).

Middenvelder Alessio van der Straaten over de wedstrijd: ,,Dit is een hele vervelende nederlaag. We begonnen al wat slapjes waardoor zij wat kansen kregen. Het waren niet direct hele grote kansen, maar er werd wel een signaal afgegeven dat het een lastige middag zou worden. Na pakweg een kwartier spelen kwamen we op voorsprong. Davey Grimmelius zette goed druk op de keeper van RVC’33, kon de bal onderscheppen en binnenwerken. Hierna hadden wij het balbezit, maar wisten eigenlijk niets te creëren. Onze opponent werd met een paar snelle uitbraken wel een aantal keer gevaarlijk. Desalniettemin gingen we met een minieme voorsprong de rust in.”

De Aarlandervener vervolgt: ,,In de rust werd benadrukt dat we blij moesten zijn met onze voorsprong, maar dat er de tweede helft echt een schepje bovenop moest. We bleven het echter moeilijk houden, RVC’33 zakte goed in en stond compact. Met hun snelle aanvallers werden ze meerdere malen gevaarlijk en binnen vijftien minuten keken we tegen een 2-1 achterstand aan. We gingen wat hoger staan en probeerden daardoor de druk op te voeren, maar het lukte ons simpelweg niet om de muur te slechten. Na een foutje van onze kant bouwde RVC’33 de voorsprong verder uit waardoor het geloof in een goede afloop er niet meer was. In de laatste minuut viel de aansluitingstreffer nog wel (eigen doelpunt RVC’33), het was toen eigenlijk al te laat.”

Van der Straaten tot besluit: ,,Het is absoluut niet de start die we gewenst hebben na de winteronderbreking. Toch is het vertrouwen groot, er zijn nog een hoop wedstrijden te spelen. De goede reeks die we recentelijk hebben neergezet is doorbroken. We gaan er hard aan werken om op de ranglijst te blijven staan waar we nu staan.”

Volgende week staat de burenclash op het programma. Op eigen bodem neemt de ploeg van Van Dijk het dan op tegen TAVV uit Ter Aar. Op voorhand een wedstrijd om naar uit te kijken.