zondag, april 28, 2024
HomeZaterdagDerde klasseKoudekerk doet hele goede zaken in Langeraar

Koudekerk doet hele goede zaken in Langeraar

-

Derde klasse A (zaterdag)- Koudekerk kwam voor het eerst in actie in 2024 en daarbij werd Altior in Langeraar met 0-2 verslagen. De zege kwam de ploeg van Jarno Verweij toe en na afloop werd de stemming er enkel maar beter op bij het horen van de uitslag van Aarlanderveen. De koploper verloor met 3-2 van RVC’33 en daardoor is Koudekerk op gelijke hoogte gekomen met de ‘Polderboys’. Ook de nummer drie, BSC’68, mocht geen punten bijschrijven.

Uitblinker Wessel Bakker over de ontmoeting tegen de ploeg van Arjan van der Laan. ,,We hadden aanvankelijk moeite met hun speelwijze met vier middenvelders en twee man aan het front. Niet zo zeer dat zij kansen kregen, maar we kwamen niet makkelijk in ons spel. De eerste helft was al met al tamelijk vlak en met 0-0 gingen we de rust in. Na de doelwisseling kwamen we veel beter voor de dag en duurde het niet heel lang voordat we aan onze doelpunten kwamen via Jari Meertens en Sem van Aalst. Ik moet eerlijk zeggen dat ik na de 0-1 al wist dat we deze pot zouden winnen. We hadden de absolute controle en verzuimden enkel om meer doelpunten te maken. Maar goed; 0-2 is ook genoeg voor drie punten en de andere uitslagen waren gunstig voor ons.”

Verweij gaf na de wedstrijd aan dat zijn ploeg aardig op weg is richting de veertig punten. Er staan er nu 23 op de teller en met zeventien punten erbij denkt Verweij wel veilig te zijn. Bakker: ,,Ik snap dat onze trainer voorzichtig is, maar we staan ‘gewoon’ gedeeld eerste en ik ben nog geen tegenstanders tegengekomen die per se beter zijn. Wat mij betreft gaan we volle bak mee voor de prijzen. Ik vind dat we dat moeten uitstralen. Dat neemt niet weg dat ik de trainer ook wel begrijp. Afijn, ieder mag zijn idee hebben.”

Verweij vond Bakker heel sterk spelen. ,,Ach, het ging wel lekker ja. Voorheen was ik meer een aanvallende middenvelder of aanvaller, maar op een zeker moment had de staf het idee dat ik centraal achterin ook uit de voeten zou kunnen. Daar speel ik nu al een tijd en het bevalt me eigenlijk best prima. Verdedigen was nooit zo mijn ding, maar dat gaat steeds beter. Daarnaast heb ik veel vrijheid en mag ik de opbouw verzorgen. Daarmee ben ik best in mijn element.”

De man aan het woord beleefde een heerlijke middag, maar was ook geschrokken. ,,Een speler van hen werd na afloop opgehaald door een ambulance. Ik weet niet precies wat er gebeurde, maar het schijnt iets met zijn nek te zijn. Uiteraard hoop ik dat het meevalt. Ik wens die jongen in elk geval sterkte toe.”

Basisopstelling Koudekerk: Dorrepaal, Roosenbrand, Bakker, Van Rijswijk, Van der Zwet, Schmand, Van den Berg, Meertens, Van Aalst, Looyestijn, Vonk.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read