zaterdag, april 27, 2024
HomeZaterdagDerde klasseROAC met 'oude vos' naar overwinning

ROAC met ‘oude vos’ naar overwinning

-

Derde klasse C (zondag)- De zure en dure nederlaag van ROAC tegen KDO van vorige week is gistermiddag enigszins weggespoeld. Het duel bij Roda’46, gespeeld op het Hertogspark omdat de eerdere confrontatie ook omgewisseld werd, leverde een nipte 0-1 zege op. Kort voor tijd besliste Matty van Benten het duel en op de negende overwinning van het seizoen viel weinig af te dingen. ROAC speelde niet groots, maar wel met het hart tegen de teleurstellende opponent uit Leusden.

Pal voor de wedstrijd beenden de belangstellenden zich naar de tribune. Slagregens teisterden De Rip en de wind was nadrukkelijk ook aanwezig. Gelukkig bleef het niet de gehele middag bar en boos, maar goed voetbal was niet echt te verwachten en kwam er ook niet. In een uitermate sportief duel trok de thuisploeg het initiatief naar zich toe en op korte fases na rust na hield ROAC de regie.

De meest opvallende basisklant aan de kant van de ploeg van Bart Jansen was veertiger Bob Brugman. Het keepersgilde was geblesseerd of elders en zo werd er een beroep gedaan op de sluitpost van weleer. Zijn naam mocht opvallend worden genoemd, zijn optreden minder. De doelman kreeg niet heel werk te doen, maar zonder al teveel inspanningen kon hij zijn doel schoonhouden.

Halverwege de eerste helft kon de beste aanval worden genoteerd en tevens de grootste kans. ROAC speelde zich over vier schijven richting het vijandelijke doel en uiteindelijk mikte de bedrijvige Loek van As op de lat, mede doordat er nog een handje tussen kwam van de goalie. Dezelfde Van As had kort voor rust nog een schuiver in huis, maar het bleef bij de stand zonder doelpunten, mede omdat Bart Hogenboom een keer vanuit een lastig perspectief over mikte. Van Roda’46 werd in aanvallend opzicht niets vernomen.

Na de onderbreking veranderde er weinig aan het spelbeeld. ROAC liet zien nog te geloven in de nacompetitie en de gasten kwamen vrij ongeïnspireerd over, hoewel er iets meer aanvallende bedoelingen waarneembaar werden. Hogenboom brak niet ver na rust uit, maar de aanvaller speelde de bal te ver voor zich uit. Ruim een kwartier voor tijd moest Brugman zich eenmaal strekken, maar de routinier liet zien het spelletje nog goed te kunnen lezen.

Jansen bracht diverse wissels om een beslissing te forceren en dat sorteerde effect tegen het einde van de wedstrijd. Hogenboom vond in kansrijk positie nog geen medespeler, maar de 1-0 hing net als nog wat buien in de lucht. Vijf minuten voor tijd kreeg ROAC waar het recht op had. Een afgeslagen hoekschop van Van As kwam bij Van Benten terecht en de nummer drie aarzelde niet en stuurde de bal naar de kruising buiten bereik van Micha Claasen.

In de slotminuten kwam de zege niet meer in gevaar, mede omdat het achterin zoals vaak goed stond. Onder aanvoering van Mitchel Boere en Freek Heemskerk werd het eindsignaal behaald. Van de ploegen boven ROAC wonnen er drie waarbij WV-HEDW Swift klopte. ROAC mag dus blijven rekenen en hopen, maar het lijkt er op dat de eerstvolgende wedstrijd wellicht al cruciaal zal zijn. Dan komt het op drift geraakte WV- HEDW op bezoek. De Amsterdammers wonnen al zeven keer op rij, maar ook ROAC liet tot aan het duel met KDO zien in staat te zijn een goede reeks neer te kunnen zetten. Is de tweede in de maak?

ROAC- Roda’46 1-0 (0-0). 85. Van Benten 1-0.

Basisopstelling ROAC: Brugman, Van der Meer, Heemskerk, Boere, Van As, Koek, Van Benten, W. van der Poel, Hogenboom, Bentvelzen, L. van der Poel.

Beluister hier een interviewtje met doelman Brugman (hier en daar wat warrig vanwege verplaatsing i.v.m. het beroerde weer).