zondag, april 28, 2024
HomeZaterdagDerde klasseTAVV herstelt aansluiting na winst op Zevenhoven

TAVV herstelt aansluiting na winst op Zevenhoven

-

Na een nederlaag tegen koploper Koudekerk, waar misschien wel meer in had gezeten, stond er voor TAVV deze week een uitwedstrijd tegen hekkensluiter SV Zevenhoven op het programma. Zo makkelijk als de 4-1 thuisoverwinning die TAVV eerder dit seizoen tegen deze tegenstander haalde, was het echter nu niet. In de rust hadden beide ploegen eenmaal gescoord en ondanks dat de ploeg uit Ter Aar wel een overwicht had slaagde het er niet in om dit om te zetten in een voorsprong. Comfortabel werd de voorsprong ook in de tweede helft niet, maar er werd uiteindelijk wel met 1-2 gewonnen.

In de top en subtop van de 3e klasse ligt het vreselijk dicht bij elkaar. Het gat tussen Aarlanderveen (plek 2) en ESTO (plek 7) bedraagt slechts 2 punten en in deze voortwoekerende strijd om de bovenste plaatsen weet TAVV het hoofd aardig boven water te houden. ,,Twee keer achter elkaar verliezen en je moet weer naar beneden gaan kijken”, aldus TAVV-speler Kevin van Broekhoven, “dan is het wel lekker dat je zo’n wedstrijd, waarin je in de eerste helft gewoon slordig en ondermaats speelt, toch weet te winnen.”

Vervolgend: ,,Die eerste helft waren we wel beter en hadden we ook wel kansen, maar meer dan een klutsgoal van Jan Verzaal leverde dat helaas niet op. Nog voor rust kwamen zij op nogal lullige wijze op gelijke hoogte uit een vrije trap die wij als team gewoon beter moeten verwerken.” Tijdens de rust werden de koppen bij elkaar gestoken en de tweede helft bracht beter voetbal van de kant van TAVV. Een goed opgezette aanval over veel schijven resulteerde in de 1-2 van Youri Bakker en daarna kwam de ploeg niet meer in de problemen.

Centrale verdediger Van Broekhoven zag in de slotfase nog wel flink wat lange ballen zijn kant op komen van het opportunistische spelende Zevenhoven, dat vecht voor zijn laatste kans op lijfsbehoud, maar op een kleine schermutseling in de 16-meter na bracht dit geen moeilijkheden met zich mee. Van Broekhoven: ,,De mentaliteit van dit team is goed. Als we zo spelen als tegen Koudekerk vorige week of de tweede helft tegen Zevenhoven dan kunnen we echt nog wel een rol van betekenis gaan spelen in deze competitie.” Dat geloof kan TAVV volgende week bekrachtigen, dan speelt de ploeg namelijk een lastige uitwedstrijd tegen een directe concurrent: Soccer Boys.

SV Zevenhoven – TAVV 1-2 (1-1). Doelpunten TAVV: Verzaal, Bakker.

Auteur: Michel de Jongh