zondag, april 28, 2024
HomeZaterdagDerde klasseTAVV weer de baas over SV Aarlanderveen

TAVV weer de baas over SV Aarlanderveen

-

Koploper Aarlanderveen startte agressief in deze derby, na het verrassende verlies van vorige week hadden ze wat goed te maken en ook het verlies in de vorige derby bij TAVV was nog voelbaar. Dat resulteerde al in de eerste minuut in een kans voor Killian Bouwhuis maar die stuitte op keeper Rodney Pater.

TAVV stelde daar een kans tegenover voor Mike Keijzer, maar ook hij stuitte op Aarlanderveen keeper Maico du Chatinier. Een sterker Aarlanderveen kreeg pas in de dertigste minuut de volgende kans en opnieuw via Bouwhuis, maar hij kwam een teenlengte tekort om de bal binnen te tikken. TAVV verdedigde en kwam waar mogelijk er via de counter uit en met zo’n counter opende Mike Keijzer, na een misser van een verdediger, uit een pass van Eric van der Hout de score: 0-1. Aarlanderveen was niet echt aangeslagen en ging op jacht naar de gelijkmaker en die kwam er nog voor de rust. Bouwhuis kwam in de zestien aan de bal, kapte verdediger Boris Zornig uit en toen die hem aantikte ging hij gewillig naar de grond en kreeg een strafschop. Een karweitje dat je over het algemeen wel aan Thom Nouwens over kunt laten en hij bepaalde de ruststand dan ook op 1-1.

“Zes punten tegen Aarlanderveen is wel een mooi resultaat”

Ludo Pistorius, Trainer TAVV

In de tweede helft een heel andere wedstrijd waar TAVV net als vorige week tegen Zwammerdam veel beter uit de kleedkamer kwam en steeds meer de wedstrijd over nam. Eerst kreeg TAVV via Tycho Ouwerkerk en Eric van der Hout mogelijkheden die naast het doel verdwenen en Aarlanderveen deed wat terug via een afstandsschot van Davey Grimmelius en uit een vrije trap van Nouwens kopte Bouwhuis ruim over.

In de 66e minuut nam TAVV via een knappe aanval opnieuw de leiding toen Jan Verzaal na een pass van Van der Hout alleen voor de keeper opdook en fraai afrondde. Lang kon men echter niet van de voorsprong genieten want vanaf de aftrap ging er bij TAVV het een en ander mis en kwam de bal uiteindelijk bij Nouwens die het net opnieuw liet bollen en de 2-2 op het scorebord zette.

TAVV sloeg echter al snel weer genadeloos toe toen de goed ingevallen Achmed Sharief spits Van der Hout bediende die koelbloedig de 2-3 aantekende. Het laatste kwartier probeerde Aarlanderveen nog een punt uit het vuur te slepen, maar keeper Pater liet zich niet meer verschalken, verder ging een schot van Alessio van der Straaten naast en een vrije trap van Nouwens ruim over. Zo liet TAVV opnieuw zien dat ze moeilijk te verslaan zijn en vaak dodelijk effectief met de kansen omspringen. Waar trainer Sander van Dijk bij Aarlanderveen noodgedwongen de in een lager elftal spelende oudgediende Jorn Poelwijk in bracht, startte Pistorius bij TAVV met vele jonkies en brengt ook nog invallers uit de eigen jeugd die het vaak prima invullen.

De Ter Aarse oefenmeester was vanzelfsprekend blij met de overwinning. ,,Ik ben heel blij met het resultaat. De wedstrijd verliep niet helemaal naar wens, we moesten al snel twee geblesseerde spelers vervangen in de reguliere speeltijd. Hierdoor hielden we slechts één wisselmoment over om iets te veranderen. Maar de zes punten tegen Aarlanderveen is wel een mooi resultaat.”