zaterdag, april 27, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 16 maart

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 16 maart

-

BSC’68-Aarlanderveen

Maart was tot nu toe niet een maand met sportieve successen voor Aarlanderveen. Zowel de wedstrijd tegen Zwammerdam als die tegen DoCoS werd verloren zonder dat de Veners zelf ook maar konden scoren. Het zicht op het kampioenschap lijkt geheel verloren. De enige prijs is de derde periode, maar het lijkt er meer op dat Aarlanderveen vrolijk meespeelt in de derde klasse, soms fraaie resultaten boekt, maar buiten alle prijzen valt. Daar is helemaal niets mis mee. Een titelpretendent pootje lichten kan al een reden zijn om vergenoegd in de handen te wrijven. Die kans doet zich zaterdag voor als men op bezoek gaat bij BSC’68. De ploeg uit Benthuizen staat tweede op drie punten van Koudekerk en is zeker nog in de race voor de titel. Bij winst komt Aarlanderveen, geplaagd door blessureleed, ook nog eens op gelijke hoogte met de thuisclub en zou de tweede stek kunnen overnemen. Het seizoen zit er voor de mannen van Sander van Dijk zeker nog niet op, maar een ommekeer is wel hard nodig.

ESTO-ASC

Even had ASC een periode waarin het maar niet wilde lukken en logischerwijze zakte de ploeg op de ranglijst. Via een gelijkspel en twee zeges herpakten de Oegstgeestenaren zich en hebben zich op drie punten van die akelige streep gevoetbald. Op vier plekken boven ASC staat ESTO en dat lijkt een prima richtpunt. Deze club is echter ook bezig met een ijzersterke periode met elf punten uit de laatste vijf ontmoetingen. Welke club weet de succesreeks voort te zetten? Wordt het net als in de heenwedstrijd een puntendeling waarbij zowel ASC als ESTO vrede mee kunnen hebben?

Koudekerk-DoCoS

Door angstgegner Zwammerdam op eigen terrein te verslaan bleef Koudekerk de trotse koploper van de derde klasse A én pakte bovendien de tweede periode. Van gas terugnemen kan geen sprake zijn, omdat ook concurrent BSC’68 won bleef het onderlinge verschil drie punten. Omdat Koudekerk voor het hoogste gaat mogen er geen punten gemorst worden tegen ploegen uit de onderste regionen. DoCoS is zo’n club. De Leidenaren wonnen het afgelopen weekend knap van subtopper Aarlanderveen en hebben een ruime voorsprong opgebouwd op nummer dertien Lugdunum. Nog steeds betekent de huidige stek nacompetitie, dus het zal de roodwitten er alles aan gelegen zijn om zich safe te spelen. Of er tegen en in Koudekerk punten gepakt kunnen worden is zeer de vraag. De thuisploeg is een ware kampioenskandidaat en toonde zich in Leiden met 1-3 de sterkste. Wel prettig nieuws voor de Leidenaren is dat Lars de Ridder weer back on track is.

Lugdunum-TAVV

Alle zes wedstrijden in 2024 werden verloren door Lugdunum. Een dertiende plek, zeven punten achter DoCoS, dat de eerste ploeg is dat virtueel om degradatie moet gaan spelen, is een inktzwarte situatie. Mooier kunnen we het niet maken. De stormbal is al een tijdje gehesen in de Kikkerpolder, maar dat heeft nog niet tot concrete resultaten geleid. Dan komt nog eens TAVV op bezoek dat zesde staat en het alleszins verdienstelijk doet dit seizoen. Het wordt naar alle waarschijnlijkheid weer een zware zaterdagmiddag voor groenwit. Wellicht kan er inspiratie geput worden uit de eerste ontmoeting toen de Ter Aarse club niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel. Nick Straver en Zakaria Bardaa waren destijds de doelpuntenmakers.

Zevenhoven-Zwammerdam

Na de keurige 0-2 uitzege bij Aarlanderveen volgde een even zo grote nederlaag tegen koploper Koudekerk. Geen schande natuurlijk en onverwacht was het evenmin. Tegen lager geplaatste teams moeten juist de punten gepakt worden en een van die clubs is Zevenhoven. De opponent heeft de twijfelachtige eer de rode lantaarn te dragen en staat hopeloos verloren op plek 14 en een terugkeer naar de vierde klasse lijkt aanstaande. Of de ploeg er qua vechtlust ook al de brui aan gegeven heeft zal zaterdag blijken. Motivatie of niet, van Zwammerdam mag verwacht worden dat er drie punten binnen gehaald worden. Dat én het feit dat de club een wedstrijd minder heeft gespeeld dan de concurrentie geeft “Damme’ hoop om het gevecht in een nacompetitie om degradatie te ontlopen.

Overige wedstrijden: Altior-RVC’33, Soccer Boys-RKDES.

De beschouwingen ook nog beluisteren? Dat kan via:

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read