zaterdag, april 27, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 23 maart

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 23 maart

-

TAVV-ESTO

Of de 1-0 nederlaag tegen Lugdunum in Ter Aar werd beschouwd als een afgang? Dat geen enkele speler een punt kreeg voor het puntenklassement van LAV zegt in elk geval wel iets. Misschien dat de gedachte dat TAVV veilig staat en gevrijwaard blijft van een nacompetitie een rol speelde. Zo ja, dan is dat wel voorbarig. TAVV staat zes punten boven plek tien en er zullen echt nog de nodige punten gehaald moeten worden. In ESTO treft de ploeg uit Ter Aar een directe concurrent uit de middenmoot. Uit werd met 2-1 verloren en misschien geeft die wetenschap de motivatie om weer tot het gaatje te gaan. Want positief bekeken; ook de afstand tot de derde plek bedraagt maar drie puntjes.

Zwammerdam-Soccer Boys

De eenvoudige 0-4 zege bij degradatiekandidaat Zevenhoven bracht Zwammerdam boven de beruchte streep. Handhaaft de club deze positie, dan is 25 mei de laatste speeldag van het seizoen. Zo ver is het echter nog lang niet. Er moeten nog de nodige punten bij elkaar gesprokkeld worden. Soccer Boys is een taaie klant om puntjes vanaf te snoepen. De Boys staan vierde en thuis zegevierde de ploeg met 2-1. De uitzege bij Aarlanderveen en de recente overwinning op Zevenhoven kunnen ‘Damme’ een duwtje in de rug geven om er in ieder geval een puntendeling uit het vuur te slepen.

Aarlanderveen-Koudekerk

Het vorige weekend leed Aarlanderveen de derde nederlaag op rij en dat deed pijn, heel veel pijn. Ook dit seizoen werd de thuisploeg kampioenskandidaat genoemd, maar die fraaie tijden zijn voorbij en nu zijn de mannen van trainer Sander van Dijk niet meer dan een subtopper. Of de ploeg zich kan herpakken en kan tonen dat het werkelijk een van de beste teams is uit de derde klasse kan zaterdag bewezen worden als koploper Koudekerk op visite komt. De bezoekers kwamen afgelopen zaterdag niet verder dan 1-1 tegen laagvlieger DoCoS, maar dit geschiedde in een boeiende ontmoeting met puik voetbal. Koudekerk heeft al vaker bewezen terecht mee te doen om de hoogste positie en zal na de ontmoeting van zaterdag graag met drie punten in de tas huiswaarts keren. Vorig seizoen won Aarlanderveen afgetekend met 4-2 en in Koudekerk bleef het eerste treffen in dit seizoen doelpuntloos. Komt Koudekerk van een koude kermis thuis of toont het zich andermaal als kampioenskandidaat nummer een?

RKDES-Lugdunum

Het Leidse Lugdunum leek af te stevenen op directe degradatie, niets leek de ploeg meer te kunnen redden. En daar was vorige week uit het niets de 1-0 zege op TAVV. Was hier sprake van een eenmalige opleving of het begin van de wederopstanding? Dat is ongewis, maar als een paal boven water staat de immense taak van groenwit: winnen en nog eens winnen om in ieder geval mee te doen aan de nacompetitie om degradatie tegen te gaan. RKDES is naar de ranglijst kijkend niet de ideale opponent zaterdag. De club staat derde en heeft met zeventien tegendoelpunten op papier de sterkste defensie van de afdeling. Thuis speelden de Leidenaren nog knap 2-2 en met een vergelijkbaar resultaat zullen ze in de Kikkerpolder héél tevreden zijn.

DoCoS-Zevenhoven

Dennis Olman en zijn mannen staan momenteel twaalfde en dat is afgaande op de wedstrijd tegen lijstaanvoerder Koudekerk (veel) te laag. De Leidenaren toonden zich grote delen van die ontmoeting gelijkwaardig en dat geeft de DoCoS burger moed. Tegenstander Zevenhoven staat er ronduit belabberd voor en degradatie lijkt onafwendbaar. Hup, drie punten in de knip is een gedachte die zich opdringt bij de supporter met een rood-wit hart. Het blijft wel degelijk oppassen, want in Zevenhoven werd ondanks de 0-4 nederlaag tegen Zwammerdam strijdlustig verkondigd dat de handdoek zeker nog niet geworpen was. Oppassen geblazen dus voor DoCoS.

ASC-Altior

Met zeven punten uit de laatste drie wedstrijden kun je stellen dat ASC zichzelf weer hervonden heeft. De tuimeling op de ranglijst is tot stilstand gekomen en er is wat meer afstand ontstaan tot de groep die zal voetballen om degradatie te vermijden. Altior zit momenteel in die positie. Wint ASC dan zet de club uit Oegstgeest Altior op acht punten; een ploeg minder om rekening mee te houden zou je zeggen. In de heenwedstrijd werd het 0-0. Daar zouden de bezoekers momenteel weer voor tekenen. ASC moet echter in staat worden geacht de bezoekers onder de duim te houden. De laatste zege van de ploeg van Arjan van der Laan is van 10 februari toen Zevenhoven geklopt werd.

Overig: RVC’33-BSC’68

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read