zaterdag, april 27, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse C, zondag 3 maart

Voorbeschouwing derde klasse C, zondag 3 maart

-

ROAC- AFC TABA

We mogen best spreken van duur puntenverlies van ROAC afgelopen zondag. Tegen laagvlieger Quick 1890 AFC werd niet gescoord en gewonnen (0-0). Het was de tweede keer dat de ploeg van Bart Jansen dit seizoen niet tot scoren kwam. Aangezien de top drie wel won, liep de achterstand verder op voor de paarswitten. Wel liep de nummer vijf een puntje in op de komende opponent en dat is AFC TABA. Dat team verloor dan weer van titelkandidaat Swift. ROAC kan nu eventueel naar de vierde plaats klimmen, maar dan zal er gewonnen moeten worden van de Amsterdammers, die eerder met 5-2 te sterk waren. Nu nog een stukje geschiedenis van de ploeg die zondag het Hertogspark komt bezoeken.

Taba is op 31 mei 1933 opgericht door een aantal sigarenhandelaren in de Nes, waar in die tijd een grote tabaksveiling en vele tabakshandelaren gevestigd waren. De oprichters van toen mochten van de overheid geen reclame maken voor tabak. Na enkele vergaderingen kwam echter een creatieve oplossing; “We laten gewoon die laatste letter ‘k’ maar weg”. Taba was geboren.

Het oorspronkelijk tenue was geïnspireerd op de goede oude bolknak: Een goud-geel shirt met het embleem van een tabaksblad, een zwarte broek en bruine kousen. Inmiddels is dit tenue gemoderniseerd: een geel shirt, een zwarte broek en geel-zwart gestreepte kousen. In al die jaren heeft Taba sportief en organisatorisch hoogte- en dieptepunten gekend. Sportief niet echt omhoog geklommen. Als club niet echt weggezakt. De moeilijke jaren zijn misschien wel de jaren geweest toen alle Amsterdamse clubs werden geconfronteerd met leegloop, door concurrentie van TV, computers, andere sporten én door het vertrek van veel leden naar plaatsen als Almere en Purmerend.

 

Overige wedstrijden: FC Aalsmeer- Sporting’70, AVV Swift- PVC, APWC- Roda’46, DIOS- Quick 1890 AFC, WV-HEDW- KDO.

Lees hier nog het wedstrijdverslag vanuit het perspectief van Quick 1890 AFC van j.l. zondag.

Evenals in de wedstrijd tegen Roda’46 kreeg het aanwezige publiek zondagmiddag een leuke wedstrijd voorgeschoteld op Dorrestein. Er was nogal wat publiek want de bezoekers uit Rijpwetering beschikken over een supportersschare die meereist naar uitwedstrijden.
Ons trainersduo koos deze wedstrijd voor een opstelling met drie jeugdige spelers. Thijn Beeldman nam de rechtsachterpositie in, Jessy Jacobs speelde op “10” en Faysel Chaiat was een van de drie spitsen. Het spel dat Quick op de mat legde was zeker niet verkeerd, maar leidde voor de pauze niet tot kansen. De bezoekers, vorig jaar nog actief in de 2e klasse en via de nacompetitie gedegradeerd, waren wel wat beter, maar wisten ook slechts sporadisch gevaar te stichten. De 0-0 ruststand was zodoende geen verwonderlijke score.
Na de thee eenzelfde spelbeeld met een in aanvang sterker ROAC dat probeerde iets te forceren. Onze elf zette daar een portie werklust tegenover. Naarmate de tweede helft vorderde namen zij het initiatief over hetgeen in wat kansen resulteerde. Een bal van Sander van Amstel tegen de lat was daarbij het grootste wapenfeit. Intussen werden aan Quick-zijde met Michiel van Etten, Sabir Lemaalem, Berend Prins, Christiaan Ferwerda en Joshua Winter verse krachten ingebracht. Joshua uit de O18 liet bij een van zijn eerste balcontacten zijn tegenstander zijn hielen zien. Hij kon alleen afgestopt worden met een overtreding wat de verdediger een gele kaart opleverde. De vrije trap leverde verolgens geen resultaat op. De bezoekers kregen ook nog wat kansen, maar of Niels Hannessen redde bekwaam, of men had het vizer niet op scherp staan. Toen de uistekende leidende heer Wienholds, na een minuutje blessuretijd, affloot was de stand op het scorebord dezelfde als bij de aftrap. Na afloop een positieve sfeer onder onze “kenners” en gezelligheid in het paviljoen, mede dankzij spelers en supporters van ROAC die nog een tijdje bleven. Het was zondag echt fijn op Dorrestein.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read