zaterdag, april 27, 2024
HomeDerde klasseASCWederom balans tussen ESTO en ASC

Wederom balans tussen ESTO en ASC

-

Derde klasse A (zaterdag)- Net als eerder in Oegstgeest kwam er geen winnaar tussen ESTO en ASC uit de bus rollen. Na de 1-1 in de heenwedstrijd werd het nu 0-0 en dat was voor ASC de zesde keer in achttien duels dat de clean sheet werd gehouden. Op de ranglijst bleef het verschil vier punten in het voordeel van de ploeg uit Bodegraven.

Trainer Stefan Kraaijvanger: ,,Ik zou beide helften in drie fases willen indelen. ESTO begon beter aan de wedstrijd en had meer balbezit. Dat was ook van kracht voor het eerste deel na de rust. In beide helften nam mijn ploeg het daarna over en kregen we naar mijn idee net wat meer kansen. In de twee slotstukken kon het eigenlijk alle kanten op. Al met al denk ik dat deze uitslag recht doet aan de verhoudingen. Het was maar weer eens het bewijs dat 0-0 niet saai hoeft te zijn. Voor de neutrale kijker was het een interessant duel.”

Joost Bierhuizen kreeg de eerste serieuze kans namens de bezoekers. Zijn inzet ging net aan langs de voor hem en ASC verkeerde kant van de paal. Op een vrije trap van Winne Meijers kopte de van een blessure teruggekomen Diederik Bertels niet ver over en Alex Illiopoulos had een inzet in huis waar de doelman het zicht op had.

,,In de slotfase voor de pauze kwamen zij bijna op 1-0, maar Max van Wijk kon nog net zijn vingertoppen tegen de bal krijgen. Dat was een belangrijke redding. Toch vond ik de stand in balans halverwege wel te billijken. Al met al vond ik ESTO balvaardig en technisch en ze wilden ook voetballen. Daardoor werd het best een leuk potje.”

Zoals gezegd was de tweede helft veelal in lijn qua indeling als de eerste rondgang. ,,Zij kregen wel een aardige kopkans, maar die ging gelukkig naast. Aan onze kant mikte Victor Schipholt een keer in het zijnet en een prima kopbal van Timme van Rooijen werd door een verdediger van de doellijn afgehaald. Daarna kwamen er geen grote kansen meer en zo bleef het bij 0-0. Ik ben blij dat de organisatie goed stond en met dit resultaat kan ik goed leven. De schwung zit er weer in en de laatste weken zijn we weer punten aan het pakken. Ik schat in dat er nog tien nodig zijn om veilig te zijn dus er is nog wel werk aan de winkel, maar bij mij en de ploeg is er vertrouwen dat het goed zal gaan komen.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read