zaterdag, april 27, 2024
HomeDerde klasseASCZakelijke overwinning ASC, Oegstgeestenaren steviger in middenmoot

Zakelijke overwinning ASC, Oegstgeestenaren steviger in middenmoot

-

Derde klasse A (zaterdag)- ASC lijkt de remedie gevonden te hebben om weer punten te pakken. In de eerste seizoenshelft werd met goed voetbal bijna de eerste periode binnen gehaald. Als er dan de klad in komt en je gaat wedstrijden verliezen, dan moet je schakelen naar een andere speelstijl. En dat doet ASC nu alweer een aantal weken en zie het resultaat: uit de laatste 5 duels werden 11 punten gepakt. Niet veel scorend, maar ook slechts één enkel doelpuntje tegen. Zakelijk heet dat.

Die speelstijl werd in het duel met Altior maar weer eens snel duidelijk. Sowieso was het niet mogelijk om goed te voetballen op een hobbelig veld waar een straffe zuidwester overheen joeg. Daarnaast ging ASC weer vanuit een solide defensie spelen met daarvoor een compact middenveld met de nimmer verzakende en goed coachende aanvoerder Sean Goebel. De voorwaartsen Victor Schipholt en Lars Valkx werden gezocht met de lange bal en maken het iedere defensie lastig met behendigheid en snelheid. Niet het meest attractieve spelconcept, maar zeker effectief.

Altior, dat de punten hard nodig heeft om weg te blijven van degradatie, wilde het toch voetballend proberen. Het moet gezegd, ondanks de positie op de ranglijst was sprake van een gelijk opgaande eerste helft. De eerste kans was nota bene voor de Langeraarders. Bram Hartveld kwam met een voorzet en met het windje mee zeilde de bal op de lat. ASC reageerde met een uitstekende aanval via Joost Bierhuizen en Valckx die Max van der Boog in vrije stelling bracht, maar deze mikte ruim over het doel van keeper Mike van Tol.

Langzamerhand begonnen beide ploegen wat te wennen aan de omstandigheden en werd het duel aantrekkelijker. Altior kreeg na een half uur de beste kans om de score te openen. Een goede steekpass van Tom van der Weijden werd door broer Ed uit vrije positie alleen voor de keeper naast het doel gemikt. Kansjes waren er nog voor Altior via Rick Keijzer en Thomas Schellingerhout kopte namens ASC net naast.

In de rust werd door de trouwe ASC- aanhang vastgesteld dat het een eenzelfde soort wedstrijd was als de duels die in de rijke historie met Altior werden uitgevochten. Mouwen opstropen en veel strijd, terwijl aan beide zijden toch goede voetballers rondliepen. Altior met Rossenberg, Bennie Sassen ( “de Turk”) en good old Jan Zevenhoven en bij ASC namen als Oppenheimer, De Goeij en Bekkering. Terug naar nu.

De tweede helft eenzelfde spelbeeld, maar ASC was met de wind in de rug wat gevaarlijker. Altior had een licht veldoverwicht toen na een uur uit het niets de 1-0 voor ASC viel. Een kopbal van Timme van Rooijen werd niet verwerkt door keeper Van Tol en tergend langzaam rolde de bal over de doellijn, waarbij Valckx ogenschijnlijk nog het laatste zetje gaf. Altior- trainer Arjen van der Laan kon niet om de keepersfout heen: ,,Ja, die bal moet hij gewoon pakken en dan kom je niet op een ongelukkig moment op achterstand. Overigens heeft hij ook goede reddingen verricht.”

Zo pakte hij een pegel van Goebel, maar kon niet voorkomen dat plaaggeest Valckx op eigen houtje de 2-0 liet aantekenen. Altior was dicht bij de aansluitingstreffer, maar een uitstekend schot van Keijzer werd door Max van Wijk met de vingertoppen en de paal gekeerd. ASC zette nog een keer aan en na een uitgespeelde aanval in de slotminuten kwam de bal via Goebel terecht bij supersub Alex Iliopoulos die beheerst afrondde. Met de 3-0 werd ASC ruim beloond en kon Altior terugkijken op een geflatteerde nederlaag. De sportieve wedstrijd werd geleid door de duidelijk en goed fluitende scheidsrechter Ruijl die slechts één keer geel gaf.

Bescheiden man of the match Lars Valckx tot slot: “Heel lekker om na een langdurige blessure weer vanaf het begin te kunnen starten. Het is leuk om zelf te scoren, maar we hebben gewoon een heel hecht team dat alles voor elkaar doet en met die teamgeest knokken we samen voor resultaat en dat vind ik nog belangrijker.” Om vervolgens met zijn teamgenoten en de staf van ASC een feestje in de kleedkamer te bouwen.

Een tevreden trainer Stefan Kraaijvanger was wederom zeer te spreken over zijn team: “Weer de nul houden en een team dat zijn stinkende best doet om te winnen. Ik ben trots op de inzet en de discipline. Niet mooi, maar het spelletje gaat wel om de punten.”

ASC-Altior 3-0 (0-0). 59. van Rooijen 1-0, 71. Valckx 2-0, 87. Iliopoulos 3-0.

Basisopstelling ASC: Van Wijk, Jansen, van der Boog, van Rooijen, Bertels, Schipholt, Bierhuizen, Schellingerhout, Goebel, Meijer, Valckx.

Basisopstelling Altior: van Tol, Zwirs, Janssen, van Vlist, van der Meer, E. van der Weijden, T. van der Weijden, Sassen, van Vliet, Keijzer, Hartveld.

Auteur: Hans Schiphorst

Foto’s: Edwin van Wijk

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read