zaterdag, april 27, 2024
HomeRKVV TeylingenInterviews RKVV TeylingenDoelman Wessel Zonjee belangrijk bij nieuwe zege Teylingen

Doelman Wessel Zonjee belangrijk bij nieuwe zege Teylingen

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Met de misgelopen titel van het seizoen ’21-’22 nog vers in het geheugen willen ze bij Teylingen nog niets weten van een kampioenschap. Toch staat de ploeg uit Sassenheim er na een 0-4 overwinning op bezoek bij AVV Alphen uitstekend voor, vooral met het oog op de uitglijder van directe concurrent FC Oegstgeest dat met 2-0 onderuit ging bij Stompwijk. Het gat naar de nummer twee is nu zes punten, al met al een uitstekend weekend dus voor Teylingen. Doelman Wessel Zonjee is blij met de overwinning en zijn eigen aandeel hierin.

Toch moet volgens de sluitpost gezegd worden dat de cijfers wel enigszins een vertekend beeld geven van de krachtsverhoudingen op het veld: ,,Alphen is gewoon een prima ploeg met vooral voorin een paar jongens die wel weten wat ze met een bal moeten, dat wisten we al van de vorige wedstrijd tegen deze gasten. Aan de bal waren we slordig waardoor we niet in ons eigen spel kwamen en Alphen er een paar keer gevaarlijk uit kon komen.”

Tot echt grote kansen of laat staan goals leidde dit in de eerste helft niet, maar de opluchting was er niet minder om toen Teylingen na iets meer dan een half uur spelen op voorsprong kwam via Mike van der Zon. Zonjee: ,,Mike speelde dit keer in de spits. Omdat we best wat spelers misten was dat enigszins uit noodzaak, maar ook in de hoop dat we met zijn snelheid de ruimte achter de verdediging van Alphen konden bespelen. In de eerste helft lukte dat onvoldoende en we hebben in de rust dan ook tegen elkaar gezegd dat er echt wel wat bij moest in de tweede helft.”

Ondanks dat lukte het de formatie van Rob Jonkman niet om Alphen snel op de knieën te krijgen. Sterker nog, in de tweede helft moest keeper Zonjee meerdere keren serieus in actie komen om de voorsprong in stand te houden. ,,Ze kregen echt kansen, een 1 op 1 waar ik een voetje tussen kon krijgen en een bal die ik nog net op de paal tikte. Wel heel lekker om als keeper zo je bijdrage te kunnen leveren, vooral als die goal uiteindelijk aan de andere kant valt.”

Een vrije trap leverde Pascal de Ridder een makkelijke treffer op. Na die goal was de ban gebroken en kon de ploeg alsnog profiteren van de grotere ruimtes die achterin vielen. Uiteindelijk liep Teylingen via Joey van de Berg en opnieuw Van der Zon uit naar 0-4. Volgende week gaat speelt de ploeg uit Sassenheim opnieuw een uitwedstrijd, dan tegen hekkensluiter MMO. In dat inhaalprogramma treffen de nummers twee en drie, FC Oegstgeest en Warmunda, elkaar ook nog. Het kan er dus wellicht nog beter uit gaan zien voor Jonkman en de zijnen.

AVV Alphen – Teylingen 0-4 (0-1). Van der Zon (2x), De Ridder, Van De Berg.

Basisopstelling Teylingen: Zonjee, Vis, Van den Nouland, Slaman, Heemskerk, Prange, Guijt, Hoogkamer, Berk, Van der Zon, De Ridder.

Auteur: Michel de Jongh

Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl