zaterdag, april 27, 2024
HomeMeerburgInterviews MeerburgMax van Steen (Meerburg) pakt 100ste treffer, Woubrugge geklopt

Max van Steen (Meerburg) pakt 100ste treffer, Woubrugge geklopt

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Meerburg heeft de uitwedstrijd bij Woubrugge met 0-2 gewonnen. Wie anders dan Max van Steen stond weer op bij de ploeg van Nick Poot. De aanvaller maakte zijn 100ste doelpunt in Zoeterwoudse dienst en pakte en passant ook maar meteen nummer 101 mee. Door dit resultaat deden de zwartwitten goede zaken bovenin en liet Meerburg zien weer in goeden doen te zijn. Voor Woubrugge lijkt de nacompetitie het hoogst haalbare.

Eerst de winnende coach Poot: ,,We speelden op natuurgras en dan moet je altijd maar afwachten hoe een ploeg dat oppakt als je vaak zelf op kunstgras speelt. Ik denk dat we dat prima hebben gedaan. Misschien was het niet allemaal oogstrelend, maar we hadden gedurende deze pot de controle en ik denk dat we pakweg anderhalve kans hebben weggegeven. Leuk voor Max dat hij zijn 100ste goal heeft gepakt. Het mag duidelijk zijn dat hij van grote waarde voor ons is. Onze goals kwamen voort uit standaardsituaties. We blijven goed mee doen, maar krijgen nu met NSV’46 thuis en Warmunda uit ploegen van een ander kaliber. Ik ben benieuwd hoe we er dan voor staan en hoe we ons in dit seizoen ontwikkeld hebben. Dat worden mooie graadmeters.”

Collega Joey Rietbroek: ,,Ik vind dat Woubrugge goed mee ging in de wedstrijd, maar zij hebben Max van Steen. Op zich hebben onze verdedigers het prima gedaan, maar bij een vrije trap is hij natuurlijk gevaarlijk en bij een hoekschop lastig te verdedigen. Ik moet zeggen dat Thijs Peters en Kelvin Hoogendoorn verder sterk overeind zijn gebleven. Dennis Boer kreeg bij ons een grote kans, maar die doelman (Jesse Haak, red.) is wel erg goed. Ook won hij een duel in de 1 op 1 met Tim van Rijn. Ik denk dat een grote uitslag er voor hen niet heeft ingezeten. Natuurlijk levert dat niets op voor ons, maar ik haal hier weer zat positieve dingen uit. We zijn ons ervan bewust dat het op de nacompetitie gaat aankomen. Onszelf veilig spelen dat is niet meer reëel te noemen zo zoetjes aan. Wel zullen we uiteraard Sporting Leiden en MMO eronder moeten houden, maar daartoe acht ik mijn ploeg zeker in staat. We zullen er alles aan doen om in deze klasse te blijven. Het is een leuke, maar zware competitie. Dat zal overigens in de vijfde klasse niet anders zijn, mocht het fout gaan. Daar ga je niet zomaar even kampioen worden.”

Bij de thuisploeg vielen Janz Schipper en Gino Rolfes uit met blessures.

Basisopstelling Meerburg: Haak, M. Klumperman, Van Braak, Verra, Straathof, Chaigneau, Overduin, Haverschmidt, Barthen, Van Steen, Jasperse.

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read