vrijdag, mei 3, 2024
HomeVierde klasseNSV'46NSV'46 moet Teylingen alsnog voor laten gaan (plus foto's)

NSV’46 moet Teylingen alsnog voor laten gaan (plus foto’s)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Sportpark De Koet was het toneel van een meer dan boeiend voetbalgevecht waarbij de periodetitel op het spel stond. Koploper Teylingen reisde als favoriet af naar Noorden, maar had eenmaal op het veld grote moeite deze favorietenrol waar te maken. NSV’46 bood prima weerstand en net wanneer beide partijen zich hadden neergelegd bij de vierde puntendeling op rij, sloeg de ploeg van Rob Jonkman keihard toe. Door de overwinning én het verlies van FC Oegstgeest verzekerde Teylingen zich van de periodetitel en liet het de thuisploeg gebroken achter.

De eerste tien minuten was het van beide zijdes een beetje aftasten. De thuisploeg werd het initiatief gelaten en mocht van achteruit de bal rondspelen. NSV’46 begon duidelijk sterker en kwam steeds als winnaar uit de duels. De eerste kans was dan ook voor de mannen van Dennis Tijssen. Smaakmaker in Noordense dienst Florencio Faneyte liet na een mooie actie twee tegenstanders zijn hielen zien en gaf voor op spits Robin van Koert die afdrukte maar erachter kwam dat hij zijn vizier veel te hoog afgesteld had staan.

Teylingen zat niet goed in de wedstrijd en zag zijn aanvallen steeds vroegtijdig onderbroken worden. Met name Robin Stark speelde op het middenveld bij de Noordenaren hierin een grote rol als afbreker. De thuisploeg kreeg steeds meer vertrouwen en slaagde er gaandeweg de eerste helft ook steeds beter in al vroeg de opbouw van Teylingen te verstoren en zo weer in balbezit te komen. Faneyte bleef de speler waar de meeste dreiging vanuit ging maar op de geslaagde actie in de beginfase na ontbrak het rendement. NSV’46 zichzelf niet voor het vertoonde en gedurfde spel tegen de koploper want steeds ontbrak het aan een goede eindpass.
De tweede goede kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Mike van de Zon hield met een man in zijn rug goed balbezit en legde af op Melvin van Stijn die Bas Kalshoven voor de eerste keer die middag aan het werk zette. De rust zocht men uiteindelijk op met een 0-0 stand.

De kantine was nog niet eens volledig leeggestroomd voor de tweede helft of de ban werd al gebroken. Van de Zon profiteerde optimaal van het feit dat NSV’46 met zijn hoofd nog in de kleedkamer zat en zette Teylingen op een 0-1 voorsprong. Een voorsprong die de ploeg ogenschijnlijk goed deed want het was Teylingen dat na de rust de bovenliggende partij was. Tien minuten na rust was het bijna ook gelijk 0-2 toen Pepijn Vis middels een lange bal werd vrijgespeeld. Zijn poging werd nog geblokt maar viel voor de voeten van Van de Zon die vrij voor Kalshoven de kans kreeg maar de doelman zijn inzet knap zag keren. De Sassenheimers hielden de druk er op en had geen geluk toen de kopbal van Max Slaman uit een corner kiezelhard op de lat uiteenspatte. Teylingen domineerde maar waar het wachten was op de 0-2 stond het twintig minuten na rust in ene 1-1. Doelman Wessel Zonjee speelde Bas Gozeling ter hoogte van de middenlijn in en met een jagende Jeffrey Pieterse in zijn rug beging hij een beginnersfout. Pieterse snoepte hem eenvoudig de bal af en schoot de bal vanaf randje zestien knap in de rechterbenedenhoek.

De bezoekers waren duidelijk van de leg en konden geen vuist meer maken. NSV’46 knokte zich terug in het duel en begon weer steeds meer duels te winnen. Wel kwam het tien minuten voor tijd goed weg toen een scrimmage voor het doel bij Kalshoven – na een slippertje van Pieterse op het middenveld – na veel kunst en vliegwerk geen tweede Sassenheimse goal opleverde. De ingevallen Stefan van Tol was twee minuten voor tijd vanuit een corner nog het dichtstbij de winnende treffer maar zijn kopbal bij de eerste paal ging bij de tweede paal rakelings langs het doel.

Het publiek had zich vermaakt en wachtte op het eindsignaal van de meer dan uitstekend leidende Marco de Lange. Toen na een afgeslagen corner de bal blind naar de andere kant van het veld getrapt werd stonden er ineens drie in het rood-zwart gestoken spelers vogelvrij. De ingevallen Joey van den Berg knikte vervolgens van dichtbij de 1-2 binnen en zorgde voor een ware vreugde-explosie in het Teylingen-kamp. Niet veel later floot Van Zeijl floot voor het eindsignaal en zag de Noordenaren als aangeslagen boxers richting het groene canvas gaan…

“Hier ben ik wel even echt goed ziek van ja”, sprak doelpuntenmaker Jeffrey Pieterse na afloop. “Dit is klote natuurlijk. Ik vond ons de eerste helft erg dominant in balbezit en in het winnen van duels. We konden steeds goed druk krijgen op hun opbouw. Alleen ontbrak het aan de eindpass om echt tot goede kansen te komen. Als je dan in de rust tot conclusie komt dat er vandaag mogelijkheden zijn om van ze te winnen mag het natuurlijk niet gebeuren dat je dan na tien seconden al op een 0-1 achterstand staat. Ik vond ons na rust ook niet meer echt sterk voetballen, maar waren zeker niet minder dan Teylingen. Een gelijkspel had een terechte afspiegeling geweest. In de laatste secondes alsnog tegen een nederlaag aanlopen is wel heel zuur.”

Door de zege van Teylingen grijpen de Noordenaren dus naast de periodetitel en ziet het daarnaast andere ploegen op de ranglijst dichterbij komen. Men zal zich voor nu moeten gaan richten op de laatste periode en een zo’n hoog mogelijke eindrangschikking alleen dan is er nog kans op het spelen van nacompetitie.

Basisopstelling NSV’46: Kalshoven, Goedhart, Fransen, Lok, Verhaar, Pieterse, Stark, Faneyte, De Jong, El Mariami, Van Koert.

Basisopstelling Teylingen: Zonjee, Witkamp, Slaman, Gozeling, Heemskerk, Vis, Van Stijn, Prange, De Ridder , Ritzen, Van de Zon.

Auteur: Luuk Valentijn, mediapartner 0172 Sport

Foto’s: met dank aan Boukje Hoogstraten